ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Πάνω από 900 εκ. ευρώ στα Top-5 πρωταθλήματα, ρεκόρ η Premier League

Πάνω από 900 εκ. ευρώ στα Top-5 πρωταθλήματα, ρεκόρ η Premier League

Τον φετινό Γενάρη δόθηκαν τεράστια ποσά, με την Premier League να έχει ξανά τον πρώτο λόγο και μάλιστα με ρεκόρ. Δείτε πόσα χρήματα διακινήθηκαν στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η φράση "παγκόσμια οικονομική κρίση" δεν αγγίζει το μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου και ειδικά τα "βαριά" πορτοφόλια. Καλώς ή κακώς, με τους Άραβες, τους Ασιάτες, τους Ρώσους και τους κάθε λογής μεγαλοεπιχειρηματίες να έχουν εισέλθει στον κόσμο της "στρογγυλής θεάς", τα χρήματα που δίνονται είναι τρομακτικά, ασύλληπτα, σε βαθμό μάλιστα που να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Αυτοί όμως είναι οι κανόνες της αγοράς και παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν μέσω του FFP, τα ποσά εκτοξεύονται και αυτό δεν αλλάζει!

Τον φετινό Γενάρη έγιναν και πάλι σπουδαίες κινήσεις, έστω και αν θεωρείται μια μετεγγραφική περίοδο που οι ομάδες κατά βάση βάζουν... πινελιές στο ρόστερ τους. Ειδικά την τελευταία ημέρα συνέβη και πάλι το "έλα να δεις", με την Premier League να έχει και πάλι την πρωτοκαθεδρία και να σημειώνει μάλιστα ρεκόρ. Στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δόθηκαν πολλά χρήματα και το συνολικό ποσό έφτασε τα 917.000.000 ευρώ. Ποσά που ζαλίζουν μεν, αλλά είναι μια πραγματικότητα της εποχής.

ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Η PREMIER LEAGUE

Στην Αγγλία διακινήθηκαν ξανά τα περισσότερα χρήματα, με διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το ποσό έφτασε τα 643.000.000 ευρώ και έγινε μάλιστα ρεκόρ. Η απόκτηση του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την Άρσεναλ, του Αλέξις Σάντσες από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Ολιβιέ Ζιρού από την Τσέλσι, του Λούκας Μόουρα από την Τότεναμ, του Βίρτζιλ φαν Ντάικ από τη Λίβερπουλ, του Εμερίκ Λαπόρτ από τη Σίτι, των Θίο Γουόλκοτ και Τζενκ Τοσούν από την Έβερτον και του Γκουίντο Καρίγιο από τη Σαουθάμπτον είναι ενδεικτικές του τι συνέβη και πάλι στην Premier League.

Μόνο την τελευταία ημέρα, τα χρήματα ξεπέρασαν τα 170.000.000 ευρώ και αυτό φανερώνει ότι στην Αγγλία το χρήμα ρέει άφθονο και γίνονται τρομακτικές επενδύσεις. Όταν οι ιδιοκτήτες έχουν χρήματα και συνάμα τα έσοδα είναι μεγάλα, γίνονται και οι ανάλογες κινήσεις στο μετεγγραφικό παζάρι. Το προηγούμενο ρεκόρ για την deadline day ήταν ακριβώς τα μισά χρήματα το 2011. Αντιλαμβάνεται κάποιος τι θα δούμε τα επόμενα χρόνια στην Premier League και όχι μόνο. Τα ποσά είναι τρελά και δεν μπαίνει "φρένο".

ΕΠΕΤΑΙ Η PRIMERA, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η SERIE A

Μετά το αγγλικό πρωτάθλημα ακολούθησε το ισπανικό. Στην Primera Division δαπανήθηκαν 347.500.000 ευρώ τον Γενάρη του 2018, με τη μετακίνηση του Φιλίπε Κοουτίνιο από τη Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα να έχει αναμφίβολα τον πρώτο λόγο και να κλέβει την παράσταση. Ακολούθησαν αυτές των Ντιέγκο Κόστα από την Τσέλσι στην Ατλέτικο και του Ίνιγο Μαρτίνεθ από τη Ρεάλ Σοθιεδάδ στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Από 'κει και πέρα, στην Bundesliga το "πάρε-δώσε" έφτασε συνολικά τα 153.400.000 ευρώ για μετεγγραφικές κινήσεις, στη Ligue 1 το ποσό έφτασε τα 109.300.000 ευρώ, ενώ στη Serie Α τα χρήματα ήταν 58.400.000 ευρώ. Σαφώς λιγότερα από τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα, όμως είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι το χρήμα ρέει άφθονο και υπάρχει διάθεση για να δοθεί για παίκτες πρώτης γραμμής, οι οποίοι φέρνουν πίσω και τα ανάλογα έσοδα στις ομάδες.

TAGS ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ