ΙΤΑΛΙΑ

Κάλιαρι και Φιορεντίνα τίμησαν με συγκλονιστικό τρόπο τη μνήμη του Αστόρι

Κάλιαρι και Φιορεντίνα τίμησαν με συγκλονιστικό τρόπο τη μνήμη του Αστόρι

Ο Νταβίντε Αστόρι έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Μάρτιο του 2018, όμως ουδείς φίλαθλος τον ξεχνάει, με τις δύο πρώην ομάδες του Κάλιαρι και Φιορεντίνα να τον τιμούν με ξεχωριστό τρόπο 1,5 χρόνο μετά.

Η Κάλιαρι ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο ματς με την Φιορεντίνα καθώς επιβλήθηκε με το εμφατικό 5-2 (για πρώτη φορά σε ματς της Serie A είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ σε αγώνα της) και παρέμεινε σε τροχιά Champions League, ωστόσο το ματς αυτό είχε νικήτριες και τις δύο ομάδες.

Και αυτό γιατί φρόντισαν να τιμήσουν με ένα συγκλονιστικό τρόπο τον Νταβίντε Αστόρι, που φόρεσε για έξι σεζόν τη φανέλα της Κάλιαρι και έφυγε από τη ζωής στις 4 Μαρτίου 2018 στο Ούντινε ως αρχηγός της Φιορεντίνα, με τους ροσομπλού και τους βιόλα να του αποδίδουν τιμές από κοινού στο πλαίσιο της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 12η αγωνιστική της Serie A.

Αρχικά τον τίμησαν μέσω μίας συλλεκτικής φανέλας προς τιμήν του που φορούσαν τα παιδιά που συνόδευαν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ακολούθησε το ιδιαίτερο σκηνικό του 13ου λεπτού, με το ματς να σταματάει για 60 δευτερόλεπτα και όλους στις εξέδρες να χειροκροτούν την ώρα που στα μάτριξ εμφανιζόταν το χαμογελαστό πρόσωπο του Αστόρι.

"Υπάρχει μόνο ένας αρχηγός", τραγουδούσαν στις εξέδρες οι οπαδοί και των δύο ομάδων, με τους αρχηγούς της Κάλιαρι και της Φιορεντινά να φορούν μάλιστα ένα περιβραχιόνιο που έγραφε "Αστόρι 13", προς τιμήν του παίκτη που προδώθηκε από την καρδιά του στις 4 Μαρτίου 2018 και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Η στιγμή πάντως που ράγισαν καρδιές στο γήπεδο ήρθε στο 34' όταν ο Χιοβάνι Σιμεόνε έκανε 3-0 για λογαριασμό της Κάλιαρι και κοίταξε συγκινημένος προς τον ουρανό, για να σχηματίσει με τα χέρια του τον αριθμό "13" προς τιμήν του Αστόρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ