ΙΤΑΛΙΑ

Ίντερ - Γιουβέντους 1-2: Η Γιούβε άλωσε το Μιλάνο και ανέβηκε στην κορυφή

Juventus' Gonzalo Higuain, centre, celebrates after scoring his side's second goal during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Gonzalo Higuain, centre, celebrates after scoring his side's second goal during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Με τον Ιγκουαΐν να σκοράρει στο 80' η Γιουβέντους επικράτησε 2-1 της Ίντερ στο Μιλάνο και ανέβηκε στην κορυφή της Serie A. Καθοριστικός ο τραυματισμός του Σένσι, από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες.

Η Γιουβέντους ήταν η μεγάλη νικήτρια του "Derby d' Italia". Η Γιούβε επικράτησε με 2-1 επί της Ίντερ στο Μιλάνο και ανέβηκε στην κορυφή της Serie A. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, ωστόσο έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας καθοριστικός αποδείχτηκε ο τραυματισμός του Σένσι.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Γιουβέντους. Μόλις στο 4ο λεπτό και έπειτα από λάθος της άμυνας της Ίντερ στο χώρο του κέντρου, ο Πιάνιτς με τη μία βρήκε τον Ντιμπάλα ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Χαντάνοβιτς για να κάνει το 0-1.

Στη δεύτερη επίσκεψη της στα καρέ της Ίντερ η Γιουβέντους έφτασε κοντά στο 0-2. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, με αντίθετη κίνηση και συνεχόμενες προσποιήσεις έφτασε μέχρι το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής από όπου και σούταρε με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χαντάνοβιτς.

Η Ίντερ ανέβασε στροφές και στο 18' έφτασε στην ισοφάριση. Ο Ντε Λιχτ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Οι παίκτες της Γιουβέντους διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά ο Ρόκι αφού συμβουλεύτηκε και το VAR έμεινε στην αρχική του απόφαση. Έτσι, ο Μαρτίνες ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Το ματς συνέχισε να έχει καλό ρυθμό, αλλά ελάχιστες καλές φάσεις. Στο 28' ο Λουκάκου απέφυγε δύο αντιπάλους και έδωσε στον Μαρτίνες ο οποίος από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Στσέσνι να διώχνει εντυπωσιακά. Η Ίντερ έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό, όμως η αναγκαστική αλλαγή του Σένσι στο 34' άλλαξε τα δεδομένα. Η Γιουβέντους κέρδισε μέτρα και έφτασε κοντά στο 2-1.

Στο 42' ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να σκοράρει, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά. Όπως φάνηκε από το ριπλέι ο Ντιμπάλα ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης πριν δώσει την μπάλα στον Πορτογάλο κι εκείνος την στείλει στα δίχτυα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Γιουβέντους μπήκε πιο δυνατά και είχε δύο καλά σουτ με τους Μπερναντέρσκι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Η πιο κλασική στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 56' όταν ο Ντιμπάλα βρήκε με κάθετη πάσα τον Ντιμπάλα ο οποίος νικήθηκε δύο φορές από τον Χαντάνοβιτς.

Η Ίντερ έδειξε να συνέρχεται, και στο 69' έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Βεσίνο έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ντε Λιχτ και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Στσέσνι.

Η Γιουβέντους κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της όπως συνηθίζει και στο 80' "χτύπησε". Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε στον Μπετανκούρ, εκείνος έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ιγκουαΐν με τον Αργεντινό να νικά τον Χαντάνοβιτς και να κάνει το 2-1 για τη Γιουβέντους.

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Ίντερ πίεσε είχε ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσα, όμως το 1-2 παρέμεινε μέχρι του τέλους με τον Σάρι και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη.

Photo credits: AP Photos

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ