ΙΤΑΛΙΑ

Απέναντι στους ρατσιστές και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι

Italy coach Roberto Mancini gestures during the UEFA Nations League soccer match between Italy and Poland at Dall'Ara stadium in Bologna, Italy, Friday, Sept. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Italy coach Roberto Mancini gestures during the UEFA Nations League soccer match between Italy and Poland at Dall'Ara stadium in Bologna, Italy, Friday, Sept. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πήρε θέση για την ρατσιστική επίθεση στον Μόιζε Κεν στο Κάλιαρι-Γιουβέντους κάνοντας λόγο για μη αποδεκτή συμπεριφορά, ενώ την ίδια ώρα κάλυψε τον Λεονάρντο Μπονούτσι.

Ούτε βήμα πίσω όσον αφορά στον πόλεμο κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Η εικόνα με τον Μόιζε Κεν να αποδοκιμάζεται από τους οπαδούς της Κάλιαρι λόγω του χρώματος του δέρματός του δεν άρεσε καθόλου στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας και δεν είχε τον παραμικρό δισταγμό να καυτηριάσει τη συμπεριφορά των τιφόζι των Σαρδηνών προς τον φορ της Γιουβέντους.

"Η συμπεριφορά που επέδειξαν απέναντι στον Κεν ήταν μη αποδεκτή. Η ρατσιστική συμπεριφορά πρέπει να στιγματίζεται ώστε να πάψει να υφίσταται.

Χρειάζεται να πάρουμε θέση, να έχουμε δυναμική αντίδραση ώστε να τελειώσουν αυτά τα πράγματα", τόνισε ο "Μάντσιο" ενώ αναφορικά με την οργισμένη αντίδραση του 19χρονου επιθετικού απέναντι στους υβριστές του, είπε:

"Ο Κεν είναι νεαρός. Ίσως να μην πανηγυρίσει την επόμενη φορά με αυτό τον τρόπο, όμως βρισκόταν πιθανότατα σε κατάσταση πίεσης εκείνη τη στιγμή".

Την ίδια ώρα πάντως, ο Μαντσίνι κάλυψε και τον Λεονάρντο Μπονούτσι που δέχτηκε έντονη κριτική για τη συμπεριφορά του απέναντι στον Κεν, τονίζοντας πως "παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ