SERIE A

Χοντρή ζημιά στην Νάπολι για δεύτερη σερί σεζόν η Φιορεντίνα

Χοντρή ζημιά στην Νάπολι για δεύτερη σερί σεζόν η Φιορεντίνα

Φιορεντίνα και Νάπολι "κόλλησαν" στο 0-0 στο "Αρτέμιο Φράνκι" και έτσι η Γιουβέντους έχει μεγάλη ευκαιρία να επαναφέρει τη διαφορά της από τους "παρτενοπέι" σε διψήφιο νούμερο.

Η Φλωρεντία πλήγωσε ξανά, δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο την Νάπολι. Την περασμένη σεζόν (29/4/18) οι Ναπολιτάνοι είχαν ταξιδέψει στην Τοσκάνη για ένα ματς που θα έπαιζαν τα ρέστα τους για το ιστορικό τρίτο σκουντέτο και έφαγαν τα... μούτρα τους, με την Φιορεντίνα να θριαμβεύει 3-0 με χατ-τρικ του Χιοβάνι Σιμεόνε και να κάνει σούπερ δώρο στην Γιουβέντους.

Τώρα, πήγαν στο "Φράνκι" με μοναδικό στόχο το τρίποντο ώστε να διατηρούσαν ζωντανές τις όποιες ελπίδες τους για τον τίτλο και απέτυχαν ξανά: η Φιορεντίνα ήταν αρκετά αξιόμαχη, το 0-0 έμεινε ως το φινάλε και η Γιουβέντους έχει πλέον την ευκαιρία με νίκη επί της Σασουόλο την Κυριακή να πάει ξανά τη διαφορα της από την ομάδα του Αντσελότι στους 11 βαθμούς στην 23η αγωνιστική.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν αναμφίβολα ο κίπερ των "βιόλα" Λαφόντ, καθώς έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες του Μέρτενς και μία έχοντας απέναντί του τον Καγεχόν, με τους "παρτενοπέι" να έχουν χαμένες ευκαιρίες επίσης και με τους Ινσίνιε και Φαμπιάν Ρουίθ.

Στον αντίποδα, ο πορτιέρε της Νάπολι, Μέρετ, είχε μία αξιόλογη επέμβαση σε προσπάθεια του Βερετούτ. Σημειώνεται πως στο 69' του αγώνα μπήκε αλλαγή για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος όμως τραυματίστηκε στο 81' και έδωσε τη θέση του στον Σιμεόνε, ενώ ντεμπούτο στην αποστολή έκανε ο 18χρονος ταλαντούχος Έλληνας αμυντικός, Γιώργος Αντζουλάς.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Λαφόντ, Τσεκερίνι, Πετσέλα, Χάνκο (57' Ούγκο),, Μπιράγκι, Νταμπό, Φερνάντες, Βερετούτ, Ζέρσον (69' Μιραλάς (81' Σιμεόνε)), Κιέζα, Μουριέλ

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Χισάι, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι (5' Γκουλάμ), Καγεχόν, Άλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (77' Βέρντι), Μέρτενς (62' Μίλικ)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου

Λάτσιο - Έμπολι 1-0 (42' Καϊσέδο)

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου

Κιέβο - Ρόμα 0-3 (9' Ελ Σααραουί, 18' Τζέκο, 51' Κολάροφ)

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου

Φιορεντίνα - Νάπολι 0-0

Πάρμα - Ίντερ (21:30)

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου

Μπολόνια - Τζένοα (13:30)

Αταλάντα - ΣΠΑΛ (16:00)

Τορίνο - Ουντινέζε

Σαμπντόρια - Φροζινόνε

Σασουόλο - Γιουβέντους (19:00)

Μίλαν - Κάλιαρι (21:30)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ