ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Serie A: Μαύρο χάλι η Μίλαν, στο κυνήγι της Γιουβέντους η Νάπολι

Fiorentina's Federico Chiesa celebrates after scoring the opening goal during a Serie A soccer match between AC Milan and Fiorentina, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Dec. 22, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Fiorentina's Federico Chiesa celebrates after scoring the opening goal during a Serie A soccer match between AC Milan and Fiorentina, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Dec. 22, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Μίλαν υπέστη νέο σοκ καθώς ηττήθηκε 1-0 στο "Σαν Σίρο" από την Φιορεντίνα και γκρεμίστηκε από την 4η θέση στην οποία ανέβηκε η Λάτσιο. Μείωσε στο -5 από την κορυφή η Νάπολι.

Αναζητούσε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για να της δώσει ώθηση στο φινάλε του πρώτου γύρου της Serie A, αντ'αυτού όμως η Μίλαν υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Φιορεντίνα που της άφησε εκτός τετράδας!

Δήμιος για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο ήταν ο Φεντερίκο Κιέζα, με τον Ιταλό διεθνή επιθετικό να νικάει στο 73ο λεπτό με δυνατό σουτ εκτός περιοχής τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα και να χαρίζει τη νίκη στους "βιόλα" πανηγυρίζοντας παράλληλα το πρώτο του εκτός έδρας γκολ στο πρωτάθλημα μετά τον Φεβρουάριο.

Σημειώνεται πως οι "ροσονέρι" έμειναν άσφαιροι για τρίτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος (προηγήθηκε το 0-0 με την Τορίνο εντός έδρας και το 0-0 με την Μπολόνια εκτός έδρας) ενώ συμπλήρωσαν τέσσερα ματς χωρίς επιτυχία σε όλες τις διοργανώσεις καθώς είχαν χάσει με 3-1 από τον Ολυμπιακό στο Europa League.

AC Milan's Gonzalo Higuain , left, challenges for the ball with Fiorentina's Jordan Veretout during a Serie A soccer match between AC Milan and Fiorentina, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Dec. 22, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan's Gonzalo Higuain , left, challenges for the ball with Fiorentina's Jordan Veretout during a Serie A soccer match between AC Milan and Fiorentina, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Dec. 22, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Την ήττα της Μίλαν την εκμεταλλεύτηκε η Λάτσιο που επικράτησε 3-1 της Κάλιαρι στο "Ολίμπικο" και ανέβηκε στην 4η θέση αλλά και η Σαμπντόρια που επιβλήθηκε 4-2 της Έμπολι εκτός έδρας και αναρριχήθηκε στην 6η θέση ενώ είναι εντυπωσιακό πως μεταξύ της 4ης Λάτσιο (28 βαθμοί) και της 11ης Τορίνο (23 βαθμοί) υπάρχουν άλλες έξι ομάδες που διεκδικούν την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League.

Όσον αφορά στη μάχη της κορυφής, η Νάπολι έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της SPAL με λυτρωτή τον Αλμπιόλ (4η σερί νίκη στο Καμπιονάτο) και πλησίασε στους πέντε πόντους την κορυφή, με την πρωτοπόρο Γιουβέντους να φιλοξενεί το βράδυ του Σαββάτου την Ρόμα στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

Λάτσιο - Κάλιαρι 3-1 (12' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 23' Ατσέρμπι, 67' Λούλιτς / 93' πεν. Ζοάο Πέδρο)

Μίλαν - Φιορεντίνα 0-1 (73' Κιέζα)

Έμπολι - Σαμπντόρια 2-4 (11' πεν. Πασκουάλ, 76' Καπούτο / 41' Γκαστόν Ραμίρες, 69' Κουαλιαρέλα, 87' 90'Καπράρι)

Τζένοα - Αταλάντα 3-1 (45+6' αυτ. Τολόι, 88' Πιάτεκ, 67' Λάζοβιτς / 55' πεν. Ντουβάν Σαπάτα)

Νάπολι - SPAL 1-0 (45' Αλμπιόλ)

Σασουόλο - Τορίνο 1-1 (90' Μπρινιόλα / 55' Μπελότι)

Ουντινέζε - Φροζινόνε 1-1 (32' Μαντραγκόρα / 61' πεν. Τσάνο)

Κιέβο - Ίντερ (19:00)

Πάρμα - Μπολόνια

Γιουβέντους - Ρόμα (21:30)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ