SERIE A

Serie A: Η Νάπολι έσπασε το μπλόκο της Φιορεντίνα

Napoli's Lorenzo Insigne celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League, group C, soccer match between Paris Saint Germain and Napoli at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Oct. 24, 2018. (AP Photo/Francois Mori)
Napoli's Lorenzo Insigne celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League, group C, soccer match between Paris Saint Germain and Napoli at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Oct. 24, 2018. (AP Photo/Francois Mori) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Η Νάπολι του Κώστα Μανωλά υπέφερε για μεγάλη διάρκεια του αγώνα αλλά τελικά έφυγε αλώβητη από το "Αρτέμιο Φράνκι" επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-3 της Φιορεντίνα.

Την σεζόν 2017-18 η Νάπολι του Μαουρίτσιο Σάρι φάνηκε κάποια στιγμή να αγγίζει το σκουντέτο μετά από εκτός έδρας νίκη επί της Γιουβέντους όμως τότε ακολούθησε βαριά ήττα με 3-0 από την Φιορεντίνα στην Τοσκάνη λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε, για να την προσγειώσει ανώμαλα και να την εκτροχιάσει από τις ράγες του σκουντέτο.

Τώρα, στην πρεμιέρα της σεζόν 2019-2020 για το Καμπιονάτο, οι παρτενοπέι του Κάρλο Αντσελότι έσπασαν το μπλόκο των βιόλα και με το εντυπωσιακό 4-3 με το οποίο επιβλήθηκαν έδωσαν μία απάντηση στην Γιουβέντους που λίγη ώρα νωρίτερα είχε νικήσει 1-0 την Πάρμα στο "Ταρντίνι".

Το ματς βρήκε την Φιορεντίνα να κυριαρχεί στο πρώτο ημίωρο και να εξαργυρώνει αυτή την υπεροχή με το γκολ του Πούλγκαρ από την άσπρη βούλα στο 9', με τους Νάπολι να φτάνει όμως στην ανατροπή πριν λήξει το ημίχρονο χάρη στους Μέρτενς (38') και Ινσίνιε (43' με πέναλτι).

Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλασε ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις, με τον Μιλένκοβιτς να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 52', με τον Καγεχόν να δίνει εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 56' (3-2) και τον Μπόατενγκ να φέρνει εκ νέου το ματς στα ίσα στο 65 (3-3).

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε ωστόσο για πολύ καθώς ο Ινσίνιε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε στο 67' το 3-4, με τους παίκτες του Αντσελότι (βασικός ο Μανωλάς, αγωνίστηκε σε όλο το ματς) να υπερασπίζονται με επιτυχία το υπέρ τους σκορ.

Σημειώνεται πως στο ματς έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Φιορεντίνα και ο Φρανκ Ριμπερί, το μεγάλο της μεταγραφικό απόκτημα του φετινού καλοκαιριού, με τον 36χρονο Γάλλο εξτρέμ να αποτελεί την τρίτη αλλαγή για τον Μοντέλα στο 77ο λεπτό παίρνοντας τη θέση του Σοτίλ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 24 Αυγούστου

Πάρμα - Γιουβέντους 0-1 (21' Κιελίνι)

Φιορεντίνα - Νάπολι 3-4 (9' πεν. Πούλγκαρ, 52' Μιλένκοβιτς, 65' Μπόατενγκ / 38' Μέρτενς, 43' πεν. 67' Ινσίνιε, 56' Καγεχόν)

Κυριακή 25 Αυγούστου

Ουντινέζε - Μίλαν (19:00)

Ρόμα - Τζένοα (21:45)

Κάλιαρι - Μπρέσια

Βερόνα - Μπολόνια

ΣΠΑΛ - Αταλάντα

Τορίνο - Σασουόλο

Σαμπντόρια - Λάτσιο

Δευτέρα 26 Αυγουστου

Ίντερ - Λέτσε (21:45)

Photo Credits: AP Photo/Francois Mori

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ