SERIE A

Ρόμα: Ενδιαφέρον των ιδιοκτητών της Παρί για τους "τζαλορόσι"

Brazilian soccer star Neymar holds his team shirt as he stands with the chairman of Paris Saint-Germain Nasser Al-Khelaifi following a press conference in Paris Friday, Aug. 4, 2017. Neymar arrived in Paris on Friday the day after he became the most expensive player in soccer history when completing his blockbuster transfer to Paris Saint-Germain from Barcelona for 222 million euros ($262 million).(AP Photo/Michel Euler)
Brazilian soccer star Neymar holds his team shirt as he stands with the chairman of Paris Saint-Germain Nasser Al-Khelaifi following a press conference in Paris Friday, Aug. 4, 2017. Neymar arrived in Paris on Friday the day after he became the most expensive player in soccer history when completing his blockbuster transfer to Paris Saint-Germain from Barcelona for 222 million euros ($262 million).(AP Photo/Michel Euler) AP

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Παρί Σεν-Ζερμέν, Qatar Sports Investments, ενδιαφέρεται ν' αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και της Ρόμα αντί 400.000.000 ευρώ! Διαψεύδει ο Τζέιμς Παλότα κι επιμένει ότι δεν πουλά.

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο ν' αλλάξει ιδιοκτησία η Ρόμα σύμφωνα με την έγκυρη ιταλική αθλητική εφημερίδα, "Corriere dello Sport". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της η ιδιοκτήτρια εταιρία της Παρί Σεν-Ζερμέν, Qatar Sports Investments (QSI), ετοιμάζεται να μπει και στους "τζαλορόσι".

Μάλιστα, φέρεται να έχει καταθέσει ήδη πρόταση 400.000.000 ευρώ στον Τζέιμς Παλότα για ν' αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των "τζαλορόσι". Ο 61χρονος Ιταλοαμερικανός επιχειρηματίας έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι δεν σκοπεύει να πωλήσει.

Η γαλλική Equipe, ωστόσο, αναπαράγει το ρεπορτάζ κι εξηγεί γιατί είναι πιθανή η εμπλοκή του επενδυτικού fund από τα Εμιράτα. Η εταιρία από το Κατάρ, πρόεδρος της οποίας είναι ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί, μπήκε στο ποδόσφαιρο μέσω της ομάδας της γαλλικής πρωτεύουσας το 2011.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ το ενδιαφέρων των Αράβων να επενδύσουν στη Ρόμα δεν είναι νέο. Ήδη η "Qatar Airways" είναι ο κεντρικός χορηγός της ομάδας στην οποία αγωνίζεται ο Κώστας Μανωλάς από την αρχή της τρέχουσας σεζόν και θα είναι βάσει της χορηγικής σύμβασης που υπεγράφη μέχρι και το 2021.

Ο δρόμος για την QSI δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θεωρείται δύσκολο να επιτρέψει η UEFA δύο ομάδες της ίδιας ιδιοκτησίας να παίξουν στην ίδια διοργάνωση. Υπάρχει το προηγούμενο των δύο ομάδων της Red Bull, Ζάλτσμπουργκ και Λειψίας, ωστόσο η εταιρία φρόντισε με κινήσεις να δείξει ότι έχει απομακρυνθεί από την αυστριακή ομάδα (θεωρητικά, γιατί πρακτικά συνεχίζει να είναι ο οικονομικός της "αιμοδότης").

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ