ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η σπουδαία κίνηση της Γιουβέντους για Αστόρι και η στιγμή που ένωσε τους αντίπαλους οπαδούς

An image of Fiorentina captain Davide Astori is projected on a giant screen prior to the Champions League, round of 16, second-leg soccer match between Juventus and Tottenham Hotspur, at the Wembley Stadium in London, Wednesday, March 7, 2018. Fiorentina captain Davide Astori was found dead in his hotel room on Sunday at the age of 31 after a suspected cardiac arrest before an Italian league match. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
An image of Fiorentina captain Davide Astori is projected on a giant screen prior to the Champions League, round of 16, second-leg soccer match between Juventus and Tottenham Hotspur, at the Wembley Stadium in London, Wednesday, March 7, 2018. Fiorentina captain Davide Astori was found dead in his hotel room on Sunday at the age of 31 after a suspected cardiac arrest before an Italian league match. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Ντάβιντε Αστόρι λείπει από το ιταλικό ποδόσφαιρο και η Γιουβέντους θέλησε να τον τιμήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, όπως και οι οπαδοί της κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Φιορεντίνα (VIDEO).

Αν ζητήσουν από κάποιον ιστορικό του μέλλοντος να κάνει μία αναφορά στο Φιορεντίνα-Γιουβέντους της 1ης Δεκεμβρίου 2018, το πιθανότερο είναι πως δεν θα θυμάται τίποτα από το αγωνιστικό κομμάτι, με την ομάδα του Αλέγκρι να επιβεβαιώνει στο γήπεδο την ανωτερότητά της και να επικρατεί με 3-0, μετρώντας πλέον 13 νίκες και 1 ισοπαλίες στις πρώτες 14 αγωνιστικές της φετινής Serie A.

Το γεγονός στο οποίο όμως θα κάνει ειδική μνεία είναι στην όμορφη σκέψη των Τορινέζων να τιμήσουν τον Νταβίντε Αστόρι που έφυγε τόσο άδοξα και πρόωρα από τη ζωή στις 4 Μαρτίου προδομένος από την καρδιά του.

Αυτό έγινε πριν την πρώτη σέντρα, με τον αρχηγό Τζόρτζιο Κιελίνι (φόρεσε και αυτός τη φανέλα της Φιορεντίνα στην αρχή της καριέρας του) να πηγαίνει κάτω από την Fiesole, το πέταλο των φανατικών οπαδών των "βιόλα" και να καταθέτει μία ανθοδέσμη με λευκά και μωβ λουλούδια προς τιμήν του.

Πέρα από την κίνηση του αρχηγού, ήταν και οι οπαδοί των "μπιανκονέρι" που τίμησαν τον αδικοχαμένο παίκτη φωνάζοντας το όνομά του στο 13ο λεπτό, με τους φίλους της Φιορεντίνα να χειροκροτούν -αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφορές τους με τους Τορινέζους- και να τραγουδούν "Υπάρχει μόνο ένας αρχηγός".

Ουσιαστικά, οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Ντάβιντε Αστόρι από τους δύο συλλόγους έβαλαν στο περιθώριο την άσχημη πράξη από πλευράς κάποιων οπαδών των γηπεδούχων, όπου έξω από το "Αρτέμιο Φράνκι" είχαν προσβάλλει τη μνήμη των 39 οπαδών της Γιουβέντους που είχαν σκοτωθεί πριν τον τελικό Πρωταθλητριών του 1985 ( "Χέιζελ: -39") αλλά και του Γκαετάνο Σιρέα που είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το 1989 ( "Ο Σιρέα καίγεται στην κόλαση").

Η σπουδαία κίνηση της Γιουβέντους για Αστόρι και η στιγμή που ένωσε τους αντίπαλους οπαδούς

"Μου είναι πολύ δύσκολο να σχολιάσω: την ημέρα που οι παίκτες μας τιμούν με όλη τους την καρδιά τον αρχηγό της Φιορεντίνα, προσβάλλεται με αυτό τον τρόπο ο ιστορικός αρχηγός μας, Γκαετάνο Σιρέα.

Είναι μη αποδεκτό, θλιβερό και ντροπιαστικό. Δεν είναι πρόβλημα της Φλωρεντίας αλλά όλων των γηπέδων", δήλωσε για το συμβάν ο αντιπρόεδρος της "Γιούβε", Πάβελ Νέντβεντ.

Photo Credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ