SERIE A

Η Αταλάντα έγραψε ιστορία με τα 4 γκολ στα πρώτα 15 λεπτά!

Atalanta's Timothy Castagne celebrates after scoring his side's second goal during a Serie A soccer match between Roma and Atalanta, in Rome's Olympic stadium, Monday, Aug. 27, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Atalanta's Timothy Castagne celebrates after scoring his side's second goal during a Serie A soccer match between Roma and Atalanta, in Rome's Olympic stadium, Monday, Aug. 27, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Η Αταλάντα όχι απλά μπήκε δυναμικά στο ματς με την Μπολόνια αλλά την ισοπέδωσε, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στα πρώτα 15 λεπτά και γράφοντας ιστορία στο ιταλικό πρωτάθλημα!

Αταλάντα φουλ για Ευρώπη! Σε ένα ματς που ήθελε πάση θυσία το τρίποντο για να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο της συμμετοχής στο Champions League μέσω της 4ης θέσης η Αταλάντα μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και στα πρώτα 15 λεπτά απέναντι στην Μπολόνια πανηγύρισε την επίτευξη τεσσάρων γκολ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Μπολόνια δέχτηκε τόσα πολλά τέρματα σε αγώνα για την κορυφαία κατηγορία στα πρώτα 15 λεπτά ενώ από την πλευρά τους οι "μπεργκαμάσκι" έγιναν η πρώτη ομάδα της Serie στα τελευταία 87 λεπτά που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε αυτό το διάστημα!

Η αμέσως προηγούμενη φορά που το πέτυχε ομάδα στην Ιταλία ήταν το 1932 η Γιουβέντους με αντίπαλο την Ρόμα, με το φινάλε του παιχνιδιού να βρίσκει τους "μπιανκονέρι" να επικρατούν 7-1.

Όσον αφορά στη σύγκριση με τα άλλα τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με αντίστοιχο ρεκόρ (τέσσερα γκολ από μία ομάδα στα πρώτα 15 λεπτά);

● Στην Premier League είχε να συμβεί από το 1998 (Ντέρμπι - Λέστερ)

● Στην La Liga είχε να συμβεί από το 1971 (Σοσιεδάδ - Μπέτις)

● Στην Bundesliga είχε να συμβεί από το 1964 (Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Καρλσρούη)

Όσον αφορά στο φινάλε του αγώνα στο "Ατλέτι Ατζούρι Ντ'Ιτάλια", αυτό βρήκε την Αταλάντα να επικρατεί 4-1, με τους "ροσομπλού" να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής στο 54' με τον Ορσολίνι.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ