SERIE A

Αταλάντα - Γιουβέντους 1-3: Τεράστια ανατροπή με υπογραφή Ιγκουαΐν

Juventus' Paulo Dybala, right, celebrates with teammate Gonzalo Higuain after scoring his side's third goal during the Serie A soccer match between Atalanta and Juventus at the Azzurri d'Italia Stadium in Bergamo, Italy, Italy, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Paulo Dybala, right, celebrates with teammate Gonzalo Higuain after scoring his side's third goal during the Serie A soccer match between Atalanta and Juventus at the Azzurri d'Italia Stadium in Bergamo, Italy, Italy, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Γιουβέντους βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Μπέργκαμο όμως ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν πήρε φωτιά και με δύο γκολ και μία ασίστ (στον Ντιμπάλα) την οδήγησε σε ανατροπή με σκορ 3-1 επί της Αταλάντα.

Πολύ σκληρή για να πεθάνει! Η Αταλάντα ήταν πολύ καλύτερη από την Γιουβέντους για 70 λεπτά, διάστημα στο οποίο εκτός από γκολ είχε επίσης χαμένο πέναλτι και δύο κλασικές ευκαιρίες, παρόλα αυτά το φινάλε του αγώνα στο "Gewiss Stadium" βρήκε την βέκια σινιόρα να χαμογελάει διάπλατα.

Για αυτό φρόντισε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν που έφερε τούμπα το ματς με δύο προσωπικά του γκολ στο 74' και στο 82', με τον Αργεντινό να είναι μάλιστα εκείνος που τροφοδότησε στο 92' τον Ντιμπάλα, στη φάση από την οποία διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 από τον συμπατριώτη του υπέρ της βέκια σινιόρα.

Σημειώνεται πως με αυτό το αποτέλεσμα οι μπιανκονέρι συνέχισαν την εκπληκτική παράδοση που έχουν κόντρα στην Αταλάντα, από την οποία έχουν να χάσουν από το 2001, μετρώντας έκτοτε 24 νίκες και 6 ισοπαλίες!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο η Αταλάντα ήταν ξεκάθαρη καλύτερη από την Γιουβέντους και το 0-0 στο φινάλε του 45λεπτου σαφώς την αδικούσε, έχοντας τρεις πολύ μεγάλες φάσεις να προηγηθεί. Η μεγαλύτερη ήρθε στο 17' όταν ο Ρόκι υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Κεντίρα μέσα στην περιοχή σε σέντρα του Γκόμες και ο Μπάροου ανέλαβε την εκτέλεση, για να στείλει τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στσέσνι.

Οι δύο επόμενες έγιναν μέσα σε δύο λεπτά, με την άμυνα της πρωταθλήτριας Ιταλίας να υποφέρει αλλά να σώζεται στο 23' από τον Στσέσνι που απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Πάσαλιτς και στο 24' από τους Ντε Σίλιο και Ντε Λιχτ που έκοψαν με αυτοθυσία του σουτ του Χάτεμπουρ από πλεονεκτική θέση.

Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο 45λεπτο η Αταλάντα, το βρήκε στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 56': ο Μπάροου κινήθηκε από τα δεξιά και έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Γκόζενς να πετάγεται στο ύψος της μικρής περιοχής και να εκτελεί τον Στσέσνι με κεφαλιά.

Μέχρι το 70' η Γιουβέντους έδειχνε εγκλωβισμένη απέναντι στην ομάδα του Γκασπερίνι που ήταν εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση, όμως κάπου εκεί φρόντισε να αφυπνίσει την ομάδα του ο Ιγκουαΐν και να την πάρει από το χεράκι για να την οδηγήσει από την κόλαση στον παράδεισο.

Στο 74' ήταν με πλάτη στο τέρμα όμως γύρισε το σώμα του και έκανε το ξαφνικό σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να βρίσκει και στο σώμα του Τολόι και να ξεγελάει τον Γκολίνι (1-1) ενώ στο 82' δέχτηκε την ασίστ του Κουαδράδο και εκτέλεσε με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή τον κίπερ της Αταλάντα.

Στα τελευταία λεπτά η Αταλάντα βγήκε όλη μπροστά για την ισοφάριση και η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι ( χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έμεινε εκτός καθώς δεν ήταν 100% έτοιμος από φυσική κατάσταση) βρήκε και τρίτο γκολ.

Ο Ιγκουαΐν έγινε αυτή τη φορά δημιουργός τροφοδοτώντας τον Ντιμπάλα και ο Joya έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Γκολίνι με αριστερό σουτ, για να σκοράρει για δεύτερη σερί αγωνιστική μετά το ντέρμπι με την Μίλαν και να γράψει το τελικό 3-1 για την Γιουβέντους που την έφερε στο +4 από την δεύτερη Ίντερ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Αταλάντα - Γιουβέντους 1-3 (56' Γκόζενς / 74' 82 Ιγκουαΐν, 90+2' Ντιμπάλα)

Μίλαν - Νάπολι (19:00)

Τορίνο - Ίντερ (21:45)

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Μπολόνια - Πάρμα (13:30)

Ρόμα - Μπρέσια (16:00)

Βερόνα - Φιορεντίνα

Σασουόλο - Λάτσιο

Σαμπντόρια - Ουντινέζε (19:00)

Λέτσε - Κάλιαρι (21:45)

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου

ΣΠΑΛ - Τζένοα (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ