ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στουτγκάρδη - Ουνιόν Βερολίνου 2-2: Η μαγική κούρσα του Δώνη δεν έφτασε στους Σουηβούς

Stuttgart's Anastasios Donis, left, celebrates his side's equalizing goal with team mates during a German Bundesliga soccer match between Bayern Munichand VfB Stuttgart in Munich, Sunday, Jan.27, 2019. (Matthias Balk/dpa via AP)
Stuttgart's Anastasios Donis, left, celebrates his side's equalizing goal with team mates during a German Bundesliga soccer match between Bayern Munichand VfB Stuttgart in Munich, Sunday, Jan.27, 2019. (Matthias Balk/dpa via AP) MATTHIAS BALK/DPA VIA AP

Στουτγκάρδη και Ουνιόν Βερολίνου ήρθαν ισόπαλες 2-2 στην πρώτη μάχη για μία θέση στη Bundesliga τη νέα σεζόν, σε ένα ματς που ο Τάσος Δώνης άφησε άφωνο το κοινό με εκπληκτική κούρσα (VIDEOS).

Η πρώτη μάχη δεν έβγαλε νικητή. Η 16η της φετινής Bundesliga Στουτγκάρδη και η 3η της Τσβαϊτελίγκα Ουνιόν Βερολίνου κοντραρίστηκαν στην "Mercedes-Benz-Arena" στον πρώτο αγώνα μπαράζ των δύο ομάδων για μία θέση στη μεγάλη κατηγορία τη νέα σεζόν, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2 και τους φιλοξενούμενους να αποκτούν ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της 27ης Μαΐου στην έδρα τους.

Οι Σουηβοί προηγήθηκαν δύο φορές στο ματς με τους Γκέντνερ (41') και Γκόμεζ (51'), όμως απέτυχαν να κρατήσουν το προβάδισμα αφού δέχτηκαν ισάριθμες φορές την ισοφάριση, με τον Αμπντουλαχί να κάνει το 1-1 (43') και τον Φρίντριχ να διαμορφώνει το τελικό 2-2 (68').

Στο φινάλε η Ουνιόν πήγε μάλιστα να κλέψει την νίκη, με τον κίπερ της Στουτγκάρδης Τσίλερ να κάνει πάντως μία τρομερή απόκρουση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και να κρατάει την ομάδα του ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση.

Βασικός για την ομάδα της Στουτγκάρδης ήταν ο Τάσος Δώνης που κάλυψε τη θέση του σέντερ φορ και έπαιξε ως το φινάλε, με τον 22χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό να συμμετέχει μάλιστα στην ωραιότερη φάση της βραδιάς χάρη σε υπέροχη σόλο ενέργειά του που οδηγησε στην πρώτο γκολ της ομάδας του.

Έκλεψε τη μπάλα από τους παίκτες της Ουνιόν λίγο έξω από την περιοχή της Στουτγκάρδης και άρχισε μία πολή γρήγορη κούρσα από τα δεξιά, με τον Δώνη να επιταχύνει απίστευτα και να αφήνει πίσω του τη μισή ομάδα των φιλοξενουμένων, πριν μπει στη μεγάλη περιοχή και βγάλει ασίστ για το 1-0.

Η κούρσα μάλιστα αυτή έκανε αρκετούς να φέρουν στη μνήμη τους μία άλλη κούρσα, 23 χρόνια πριν, από τον πατερα του Γιώργο Δώνη, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League κόντρα στον Άγιαξ: τότε που το "τρένο" άρχισε μία τρελή πορεία πίσω από το κέντρο και η φάση ολοκληρώθηκε με την ασίστ στον Κριστόφ Βαζέχα και την ιστορική νίκη με 1-0 στο "Ντε Μερ" κόντρα στους Ολλανδούς.

Σημειώνεται πως στη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, ο Δώνης πήρε μέρος στα 24 από τα 34 παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε η Στουτγκάρδη έχοντας απολογισμό 5 γκολ και 2 ασίστ, μένοντας συνολικά 955 λεπτά στο χορτάρι.

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2-2 (HIGHLIGHTS):

Photo Credits: Matthias Balk/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ