ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με το "δεξί" η Μπάγερν, φόβοι για Κομάν

Bayern's Thomas Mueller, left, scores his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and TSG 1899 Hoffenheim in Munich, Germany, Friday, Aug. 24, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Thomas Mueller, left, scores his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and TSG 1899 Hoffenheim in Munich, Germany, Friday, Aug. 24, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Η Μπάγερν νίκησε 3-1 τη Χόφενχαϊμ στο Μόναχο για την πρεμιέρα της Bundesliga με το VAR να "κλέβει" την παράσταση. Αγωνία για τον Κομάν, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. (VIDEOS)

Στο Μόναχο έγινε η σέντρα της Bundesliga. Η Μπάγερν υποδέχθηκε στην "Allianz Arena" τη Χόφενχαϊμ για το πρώτο ματς της πρώτης αγωνιστικής της πρώτης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος.

Οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Στο 23ο λεπτό, ο Κίμιχ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Μίλερ στο κέντρο της άμυνας της Χόφενχαϊμ έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ένα φάουλ του Σουλτς στον Κομάν έκανε τον Γάλλο να σωριαστεί στο έδαφος, σφαδάζοντας από τους πόνους. Αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Άριεν Ρόμπεν, αποχώρησε για τα αποδυτήρια και μέχρι νεωτέρας (διάγνωσης) εκφράζονται φόβοι για σοβαρό τραυματισμό.

Η Μπάγερν απειλούσε, αλλά δεν μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμά της. Τουναντίον, ήλθε η κατά διαστήματα απειλητική Χόφενχαϊμ να ισοφαρίσει. Το πέτυχε στο 58ο λεπτό. Ο Σάλαϊ "άδειασε" τον Μπόατενγκ και με διαγώνιο συρτό σουτ νίκησε τον Νόιερ.

Στο 78ο λεπτό, η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι. Ο Ριμπερί πέρασε πάνω από τον Νόρντβαϊτ, ο Νορβηγός καθώς ήταν πεσμένος στο έδαφος τον ανέτρεψε. Ο Λεβαντόβσκι εκτέλεσε, ο Μπάουμαν απέκρουσε την εκτέλεση, ο Ρόμπεν από κοντά σκόραρε.

Ο Ολλανδός είχε ξεκινήσει να μπαίνει στην περιοχή πριν την εκτέλεση. Κι ενώ οι Βαυαροί πανηγύριζαν, ο διαιτητής συμβουλεύτηκε τον VAR και διέταξε επανάληψη της εκτέλεσης. Ο Λεβαντόβσκι στο 82ο λεπτό ευστόχησε κι έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 86ο λεπτό, ο Γκορέτσκα έκανε το σουτ, ο Μίλερ με τη βοήθεια του χεριού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάουμαν. Αρχικά το γκολ μέτρησε, ο ρέφερι συμβουλεύτηκε ξανά τον VAR κι ακύρωσε το γκολ.

Τελικά το τρίτο γκολ ήλθε για την Μπάγερν. Στο 90', ο Κίμιχ εκτέλεσε το πλάγιο, ο Μίλερ πέρασε εκπληκτική μπαλιά κι ο Ρόμπεν με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Σίλε, Κίμιχ, Χάβι Μαρτίνεθ (67' Γκορέτσκα), Τιάγκο, Ριμπερί (83' Χάμες Ροντρίγκες), Κομάν (45'+4' Ρόμπεν), Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Φογκτ (λ. τρ. , Μπίτσακτσιτς, Νούχου (67' Ακπογκούμα), Σουλτς, Μπίτενκουρτ, Γκρίλισχ, Γκρίφο (46' Ζουμπέρ), Σάλαϊ, Ζοέλιντον.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 24 Αυγούστου

Μπάγερν - Χόφενχαϊμ 3-1 (23' Μίλερ,82' πεν. Λεβαντόβσκι, 90' Ρόμπεν/ 58' Σάλαϊ)

Σάββατο 25 Αυγούστου

Βέρντερ - Ανόβερο (16:30)

Βόλφσμπουργκ - Σάλκε (16:30)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Άουγκσμπουργκ (16:30)

Φράιμπουργκ - Άιντραχτ (16:30)

Χέρτα - Νυρεμβέργη (16:30)

Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 26 Αυγούστου

Μάιντς - Στουτγκάρδη (16:30)

Ντόρτμουντ - Λειψία (19:00)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ