ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γιατί ο Σμιτ βάζει τους παίκτες του να πλένουν τα δόντια τους

Wolfsburg's coach Martin Schmidt gestures during the match against Bayern Munich, during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and VfL Wolfsburg in Munich, Germany, Friday, Sept. 22, 2017. (Matthias Balk/dpa via AP)
Wolfsburg's coach Martin Schmidt gestures during the match against Bayern Munich, during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and VfL Wolfsburg in Munich, Germany, Friday, Sept. 22, 2017. (Matthias Balk/dpa via AP) MATTHIAS BALK/DPA VIA AP

Ο τεχνικός της Βόλφσμπουργκ, Μάρτιν Σμιτ, αποκάλυψε στο "Kicker" γιατί υποχρεώνει τους παίκτες του να πλένουν τα δόντια τους μετά το τέλος των προπονήσεων.

Το βούρτσισμα των δοντιών αποτελεί ρητή εντολή του Μάρτιν Σμιτ προς τους ποδοσφαιριστές του. Ο 50χρονος Ελβετός τεχνικός της Βόλφσμπουργκ αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Kicker" τον πρακτικό λόγο για τον οποίον διατάζει τους παίκτες του να πλένουν τα δόντια τους μετά το τέλος των προπονήσεων.

"Στο τέλος των προπονήσεων, δημιουργείται οξύτητα μέσα στο στόμα. Αυτό επιτίθεται στα ούλα και καταλήγει απευθείας στο αίμα. Το βούρτσισμα των δοντιών βοηθά στην γρηγορότερη ανάκτηση της ενέργειας. Οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να πλένουν τα δόντια τους μετά το τέλος των προπονήσεων, ακόμη και πριν επιστρέψουν στο σπίτι τους", υποστήριξε ο τεχνικός των "λύκων".

Photo credits: Matthias Balk/dpa via AP

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ