ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Χαστούκι για την πρωτοπόρο Λειψία στην Φρανκφούρτη

Frankfurt's Evan N'Dicka, right,  and Leipzig's Nordi Mukiele fight for the ball during a German Bundesliga soccer match between Eintracht Frankfurt and RB Leipzig in Frankfurt, Germany, Saturday, Jan.25, 2020. (Thomas Frey/dpa via AP)
Frankfurt's Evan N'Dicka, right, and Leipzig's Nordi Mukiele fight for the ball during a German Bundesliga soccer match between Eintracht Frankfurt and RB Leipzig in Frankfurt, Germany, Saturday, Jan.25, 2020. (Thomas Frey/dpa via AP) THOMAS FREY/DPA VIA AP

Η πρωτοπόρος Λειψία προσγειώθηκε ανώμαλα στην Φρανκφούρτη καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την τοπική Άιντραχτ, και έδωσε την ευκαιρία στην Γκλάντμπαχ να την πλησιάσει στους δύο βαθμούς (VIDEOS).

Η Λειψία ταξίδεψε στην Φρανκφούρτη με τον αέρα της πρωτοπόρου και της ομάδας που μετρούσε 8 νίκες και 1 ισοπαλία στα εννέα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, όμως το απόγευμα του Σαββάτου υποτάχτηκε στο πάθος που έβγαλε η τοπική Άιντραχτ στο χορτάρι της "Commerzbank-Arena".

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 48' με oβίδα του στόπερ Τουρέ και έδωσαν τη χαριστική βολή στην Λειψία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κόστιτς, με την πρωτοπόρο της Bundesliga να μένει για πρώτη φορά άσφαιρη μετά από 19 παιχνίδια πρωταθλήματος (0-0 με Μπάγερν στις 19 Μαΐου το τελευταίο ματς που δεν σκόραρε) και να χάνει για πρώτη φορά μετά από τις 26 Οκτωβρίου.

Μετά από το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έχει πλέον δύο βαθμούς πίσω την Γκλάντμπαχ που επιβλήθηκε 3-1 της Μάιντς με ανατροπή ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα βρεθεί στο -1 από την κορυφή η Μπάγερν αν επικρατήσει της Σάλκε το βράδυ του Σαββάτου.

Στα υπόλοιπα ματς, οι Πάντερμπορν και Χέρτα πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Φράιμπουργκ και Βόλφσμπουργκ αντίστοιχα, ενώ η Ουνιόν Βερολίνου επικράτησε 2-0 της Άουγκσμπουργκ, με το πρώτο της γκολ να έχει την υπογραφή του Σούμποτιτς που βρήκε δίχτυα σε ματς Bundesliga μετά από 1.722 ημέρες!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Ντόρτμουντ - Κολωνία 5-1 (1' Γκερέιρο, 29' Ρόις, 48' Σάντσο, 77' 87' Χάαλαντ / 65' Ουτ)

Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Ουνιόν - Άουγκσμπουργκ 2-0 (47' Σούμποτιτς, 61' Ίνγκβαρτσεν)

Γκλάντμπαχ - Μάιντς 3-1 (24' 76' Πλεά, 88' Νοχάους / 12' Κουάισον)

Αίντραχτ Φρανκφούρτης - Λειψία 2-0 (48' Τουρέ, 90+4' Κόστιτς)

Φράιμπουργκ - Πάντερμπορν 0-2 (48' Άντουι-Αντζέι, 84' πεν./ Σαμπιρί)

Βόλφσμπουργκ - Χέρτα 1-2 (68' Μεχμέντι / 74' Τορουναρίγκα, 90' Λουντεμπακιό)

Μπάγερν Μονάχου - Σάλκε (19:30)

Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Βέρντερ Βρέμης - Χοφενχάϊμ (16:30)

Λεβερκούζεν - Φορτούνα Ντίσελντορφ (19:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ