ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Άιντραχτ: Με εμφανίσεις #blacklivesmatter κόντρα στην Μπάγερν

Άιντραχτ: Με εμφανίσεις #blacklivesmatter κόντρα στην Μπάγερν

Δυνατό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας θέλει να στείλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία θα παραταχτεί κόντρα στην Μπάγερν με εμφανίσεις που θα γράφουν #blacklivesmatter στο μπροστινό μέρος της φανέλας.

Η ειδεχθής δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολις, ξεσήκωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με το θέμα του ρατσισμού και των φυλετικών αδικιών να επιστρέφει πολύ ψηλά στην παγκόσμια πολιτική ατζέντα υπό το βάρος των συγκλονιστικών αντιδράσεων.

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει ενώσει και αυτός τη φωνή του μαζί με τους διαδηλωτές στην προσπάθεια να μπουν για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας λογικές, πρακτικές και αντιλήψεις του σκοτεινού παρελθόντος και οι διαμαρτυρίες από πλευράς αθλητών και ομάδων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Στη Bundesliga για παράδειγμα, που είναι το μοναδικό από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουν επιστρέψει στη δράση, πολλοί ήταν οι αθλητές που προχώρησαν σε ατομικούς πανηγυρισμούς για να τιμήσουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ ενώ σε κάποια ματς έλαβαν χώρα και συντονισμένες δράσεις από τις ομαδες.

Στο Λεβερκούζεν - Μπάγερν, οι παίκτες του Χάνσι Φλικ φόρεσαν περιβραχιόνια με τα γράμματα "BLM" πάνω σε αυτά ενώ οι 22 παίκτες που άρχισαν στην αναμέτρηση Ντόρτμουντ - Χέρτα γονάτισαν στο κέντρο του γηπέδου πριν την πρώτη σέντρα.

Άιντραχτ: Με εμφανίσεις #blacklivesmatter κόντρα στην Μπάγερν

Live από το Sport24.gr) φορώντας φανέλες που γράφουν "Black Lives Matter" ("Οι ζωές των μαύρων αξίζουν") στο μπροστινό μέρος της φανέλας.

Οι άνθρωποι της Άιντραχτ προχώρησαν σε αυτή την κίνηση έχοντας έρθει πρώτα σε συνεννόηση με το χορηγό τους, που συμφώνησε από την πλευρά του να μπει το όνομά του κάτω από το συγκεκριμένο μήνυμα και με μικρότερα γράμματα.

"Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να παραδώσουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα στον κόσμο.

Η ιστορία της Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει να κάνει με κοσμοπολιτισμό και διεθνή κατανόηση. Αυτές οι αξίες είναι μέσα στο dna της Άιντραχτ.

Άιντραχτ: Με εμφανίσεις #blacklivesmatter κόντρα στην Μπάγερν

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο αντισημιτισμός δεν έχουν θέση στην οικογένεια της Άιντραχτ και δεν πρέπει να έχουν θέση σε μία φιλελεύθερη κοινωνία", δήλωσε το μέλος της διοίκησης των αετών, Άξελ Χέλμαν.

Την ίδια ώρα, ο αθλητικος διευθυντής της ομάδας και άλλοτε ποδοσφαιριστής, Φρέντι Μπόμπιτς, πρόσθετε: "Ως ομάδα και ως Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και θέλουμε να μεταφέρουμε τη συγκεκριμένη θέση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ