ΓΑΛΛΙΑ

Λιόν: Συνεχάρη τους Ισπανούς, ζητά ξανά επιστροφή του Σαμπιονά

Λιόν: Συνεχάρη τους Ισπανούς, ζητά ξανά επιστροφή του Σαμπιονά
AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI

Η Λιόν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αφού χαιρέτησε την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να επιτρέψει τη συνέχιση των αγώνων της φετινής σεζόν, κάλεσε τη χώρα του να πράξει το ίδιο και να πάρει πίσω την απόφαση της 30ής Απριλίου.

Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις ορισμένων ομάδων, όπως η Λιόν που έμεινε στην 7η θέση και αποκλείστηκε από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια.

Στις αρχές Μαΐου ο ισχυρός άνδρας του κλαμπ, Ζαν-Μισέλ Ολά, έκανε λόγο για οικονομική καταστροφή του πρωταθλήματος και απειλούσε με μηνύσεις. Το Σάββατο (23/5) έγινε γνωστό πως το ισπανικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τις 8 Ιουνίου και η Λιόν εξέδωσε ανακοίνωση.

Σε αυτή χαιρέτησε την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να επιτρέψει στα πρωταθλήματα της χώρας να ολοκληρωθούν και ζήτησε από τη δική του χώρα να το ξανασκεφτεί και να μην δοθεί τόσο πρόωρα τέλος στη σεζόν. Μίλησε εκ νέου για οικονομική καταστροφή και εξήγησε ότι τόσο η Παρί όσο και η δική του ομάδα που συμμετέχουν στο Champions League, θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τις άλλες που θα έχουν δώσει αγώνες στα πρωταθλήματά τους.

"Η Λιόν καλεί τον πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν να υποστηρίξει το πνεύμα μιας Γαλλίας που αντιδρά στους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της" ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ομάδα που σάρωσε στους τίτλους την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ