Μοιράζει 1.000.000 ευρώ στις ομοσπονδίες ο Τσέφεριν

Μοιράζει 1.000.000 ευρώ στις ομοσπονδίες ο Τσέφεριν

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ανακοίνωσε τη χορήγηση 1.000.000 ευρώ σε κάθε ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ευρώπης, ενώ απέρριψε για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωπαϊκής Super League.

Ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν αποκάλυψε στο 41ο Τακτικό Κονγκρέσο της UEFA ότι θα μοιράσει από 1.000.000 ευρώ σε κάθε μία από τις 55 ομοσπονδίες μέλη της, ως βοήθημα αλληλεγγύης.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου, στις δηλώσεις ενώπιον των εκπροσώπων των εγχωρίων ΠΟ, εξήγησε ότι η εκλογή των νέων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν αποσκοπούν στη στήριξη ενός πιο καθαρού ποδοσφαίρου, με μικρότερα συμφέροντα.

"Είναι η ευθύνη μας ως ηγέτες. Ας έχουμε το κουράγιο των αξιών μας και των παθών μας. Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο. Ας τολμήσουμε να το προστατεύσουμε μαζί. Ας παλέψουμε για ό,τι δίκαιο πιστεύουμε", τόνισε μεταξύ άλλων και στη συνέχεια έστειλε προειδοποίηση στους μεγάλους συλλόγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

"Τα μεγάλα μπάτζετ δεν θα διοικήσουν και δεν θα υπάρξει κλειστή διοργάνωση με ευρωπαϊκούς συλλόγους. Δεν είναι μέσα στις αξίες και τα ιδανικά μας", τόνισε ο Σλοβένος δικηγόρος, ο οποίος από τις προγραμματικές δηλώσεις του πριν από τις εκλογές της UEFA τον Σεπτέμβριο είχε ταχθεί υπέρ των "μικρών'.

Photo credits: Markku Ulander/Lehtikuva via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Ο Κουτσοκούμνης στο Συμβούλιο της FIFA, τα νέα εκτελεστικά μέλη της UEFA

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Όρια ηλικίας και προϋποθέσεις για τα μέλη μεταξύ των μεταρρυθμίσεων της UEFA

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Σε αυτές τις χώρες οι γυναίκες χαίρονται περισσότερο το σεξ

Μια έρευνα που λειτουργεί και ως παγκόσμιος χάρτης ικανοποίησης.

Οι Ελληνίδες ζαχαροπλάστριες που γλυκά μας σκοτώνουν

Μια τούρτα αναμνήσεων με αφορμή το Bake Off Greece, το νέο reality του Alpha που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24