EUROPA LEAGUE

Σεβίλλη - Ίντερ 3-2: Οι ταύροι πήραν για 6η φορά το Europa League σε ματς-ροντέο

Sevilla's Diego Carlos, right, celebrates after scoring his side's third goal during the Europa League final soccer match between Sevilla and Inter Milan in Cologne, Germany, Friday, Aug. 21, 2020. (Friedemann Vogel/Pool via AP)
Sevilla's Diego Carlos, right, celebrates after scoring his side's third goal during the Europa League final soccer match between Sevilla and Inter Milan in Cologne, Germany, Friday, Aug. 21, 2020. (Friedemann Vogel/Pool via AP) AP

Η Σεβίλλη ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού του Europa League, αφού επικράτησε 3-2 της Ίντερ σε ένα όμορφο παιχνίδι και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Το φετινό Europa League ανήκει στην Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν 3-2 της Ίντερ σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε ροντέο και κατέκτησε τον τίτλο, τον 6ο στην ιστορία της.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Ντε Γιόνγκ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, ενώ τη νίκη έδωσε το γκολ του Ντιέγκο Κάρλος. Οι νερατζούρι πέτυχαν δύο τέρματα με τον Λουκάκου και τον Γοδίν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο τελικός της Κολονίας ξεκίνησε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό. Η Ίντερ προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Λουκάκου έφυγε στην αντεπίθεση και κέρδισε πέναλτι, αφού ανατράπηκε από τον Ντιέγκο Κάρλος. Ο Βέλγος στράικερ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Η ισοφάριση της Σεβίλλης δεν άργησε να έρθει. Οι Ανδαλουσιανοί άλλαξαν την μπάλα, η οποία έφτασε τον Χέσους Νάβας που έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Ντε Γιόνγκ που έγραψε το 1-1.

Οι δύο φιναλίστ συνέχιζαν την υψηλή πίεση και τις προσπάθειες για να βρουν ξανά κάποιο γκολ. Στο 33' οι Ανδαλουσιανοί έκαναν την ανατροπή. Ο Μπανέγα εκτέλεσε φάουλ, ο Ντε Γιόνγκ κέρδισε στον άερα τον Γκαλιαρντίνι και σημείωσε το 2-1 ξανά με το κεφάλι.

Η απάντηση της Ίντερ δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα στο 33ο λεπτό οι νερατζούρι έφεραν ξανά το ματς στα ίσα. Ο Μπρόζοβιτς εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Γοδίν πήρε την κεφαλιά για το 2-2.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πιο αργό σε θέμα τέμπου, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο. Στο 52' ο Ντ'Αμπρόζιο έβγαλε την σέντρα στον Λαουτάρο, εκείνος δεν κατάφερε να πλασάρει, στη συνέχεια ακολούθησε ο Γκαλιαρντίνι που σούταρε στα σώματα.

Στο 57' η Σεβίλλη απείλησε με τον Ρεγκιλόν. Ο Ισπανός ντρίμπλαρε, μπήκε στην περιοχή από τα αριστέρα, σούταρε δυνατά με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χαντάνοβιτς. Στο 66ο λεπτό η Ίντερ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Λουκάκου βρέθηκε απέναντι από τον Μπόνο, με τον τερματοφύλακα της Σεβίλλης να αποκρούει.

Στο 76ο λεπτό οι Ανδαλουσιανοί πήραν ξανά το προβάδισμα στο αποτέλεσμα. Ο Ντιέγκο Κάρλος, που ήταν μοιραίος στο πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, έκανε το ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Λουκάκου και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Ίντερ παραλίγο να ισοφαρίσει στο 82ο λεπτό. Ο Μόζες και ο Σάντσες δεν κατάφεραν να σουτάρουν όπως θα ήθελαν και ο Κουντέ σταμάτησε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι παίκτες της Σεβίλλης ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς.

Σεβίλλη (Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος (86' Γκούντελι), Ρεγκιλόν, Ζορντάν, Φερνάντο, Μπανέγα, Οκάμπος (71' Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (85' Εν-Νεσίρι), Σούσο (78' Βάσκεθ)

Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Ντε Φράι, Γκοδίν (90' Καντρέβα), Ντ' Αμπρόζιο (78' Μόζες), Μπαρέλα, Γκαλιαρντίνι (78' Έρικσεν), Μπρόζοβιτς, Γιανγκ, Μαρτίνες (Σάντσες), Λουκάκου

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ