EUROPA LEAGUE

ΠΑΟΚ - Τότεναμ 0-0

ΠΑΟΚ - Τότεναμ 0-0
INTIME SPORTS

Δύο πέναλτι, ένα γκολ που δεν μέτρησε, ένα δοκάρι και ένας βαθμός για τον ΠΑΟΚ στο 0-0 με την Τότεναμ. Ατυχοι Λίνο, Ιβιτς, "άσφαιρος" ο Κλάους ωστόσο η ισοπαλία με τους "πετεινούς" είναι σημαντική. (videos)

Πάλεψε, προσπάθησε, σκόραρε ωστόσο δεν πήρε την νίκη ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Τότεναμ. Το τελικό 0-0 μπορεί να χαρακτηρίζεται θετικό αποτέλεσμα με βάση το μέγεθος του ονόματος του αντίπαλου, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν την νίκη.

Στο 32' ο Λίνο εκτέλεσε πέναλτι και ευστόχησε βάζοντας "φωτιά" στην κατάμεστη Τούμπα, ωστόσο ο Σέρβος Μάζιτς έδειξε επανάληψη. Την δεύτερη φορά ο Βραζιλιάνος μπακ πλάσαρε άουτ. Δοκάρι στις καθυστερήσεις του ματς ο έτερος άτυχος Ιβιτς.

Τα πλάνα των προπονητών

Με δεδομένες τις απουσίες των Τσιρίλο και Λαζάρ, ο Μπόλονι χρησιμοποίησε τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Ετό (δεξιά), Λίνο (αριστερά) στα άκρα και κεντρικό δίδυμο τους Μαλεζά, και Κοντρέρας.

Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Γκαρσία μαζί με τον Φωτάκη έχοντας μαζί τον Αρίας. Στα άκρα θα είναι οι Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Αθανασιάδης.

Από την αντίπερα όχθη και με δεδομένη την επιθυμία του Χάρι Ρέντναπ να αφήσει εκτός αποστολής δέκα παίκτες αφού το ενδιαφέρον του είναι μεγαλύτερο για την Πρέμιερ Λιγκ. Έτσι, χρησιμοποίησε σε σχήμα 4-4-1-1 κάτω από τα δοκάρια τον Κουντιτσίνι και στην αμυντική γραμμή τους Γουόκερ, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα και Τάουνσεντ.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Λίβερμορ και ο Κάρολ ενώ στα άκρα ήταν ο Κέιν και ο Φαλκέ. Τέλος στην επίθεση ήταν οι Ντος Σάντος και Παβλιουτσένκο.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ-Τότεναμ

Καλό ξεκίνημα με εκατέρωθεν ευκαιρίες


Μετά από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πρώτος απείλησε την αντίπαλη εστία. Μετά από ωραία επίθεση από δεξιά, ο Φωτάκης έδωσε στον Έτο ο οποίος γύρισε στον Αρίας στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο Κολομβιανός δεν έπιασε το σουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (12') οι Άγγλοι με τον Φαλκέ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ όταν με τον Κρέσιτς εκτός θέσης το πλασέ του σταμάτησε ο Κοντρέρας πάνω στην γραμμή.

Στο δίλεπτο 18'-20', ο Βιεϊρίνια πρώτα εξαπέλυσε μια "βολίδα" που πέρασε άουτ και εν συνεχεία ο Πορτογάλος μετά από ωραία πάσα του Σαλπιγγίδη προσπάθησε να βρει τον Αθανασιάδη αλλά δεν τα κατάφερε. Την ίδια ώρα ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας δίνει εντολή οι Φαλκέ και Ντο Σάντος να αλλάξουν πλευρά για να μπερδέψουν τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Δύο ανατροπές, δύο πέναλτι και ένα γκολ που δεν μέτρησε

Από το 28' του αγώνα μέχρι και το 33' συνέβησαν πολλά στις δύο περιοχές που ωστόσο δεν άλλαξαν ουσιαστικά την μοίρα του ματς σε ότι αφορά το σκορ. Οι "πετεινοί" αρχικά στο 28' διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Κέιν σε μαρκάρισμα του Κοντρέρας αλλά ο διαιτητής του αγώνα έδειξε κίτρινη κάρτα για "θέατρο" στον άσο της Τότεναμ.

Στο 31' ήταν η σειρά του "Δικέφαλου του Βορρά" να κερδίσει πέναλτι, όταν ο Φωτάκης έκανε την κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη, ο οποίος "τσίμπησε" την μπάλα στην έξοδο του Κουντιτσίνι και ο Μάζιτς υπέδειξε την παράβαση.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Λίνο που ευστόχησε και έβαλε "φωτιά" στην εξέδρα, ωστόσο ο Αθανασιάδης είχε βιαστεί για λίγο και μπήκε στην περιοχή με συνέπεια να δοθεί επανάληψη. Στην δεύτερη εκτέλεση (33') ο Βραζιλιάνος μπακ αγχωμένος πλέον πλάσαρε συρτά άουτ, "παγώνοντας" την εξέδρα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους, οι 'Αγγλοι πρώτοι είχαν μια καλή ευκαιρία όταν στο 40' ο Παβλιουτσένκο μετά από εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα, στην πάνω πλευρά των διχτύων με τους λιγοστούς φίλους της Τότεναμ να μπερδεύονται νομίζοντας ότι μπήκε γκολ και να πανηγυρίζουν προσωρινά. Τελευταία φάση για το πρώτο 45λεπτο με τον Αθανασιάδη στο 45' μετά την πάσα του Φωτάκη να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Χωρίς αλλαγές αλλά με στήριξη κόσμου

Με την δύναμη της εξέδρας και χωρίς διορθωτικές αλλαγές από τον Μπόλονι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στην Τούμπα. Οι φίλοι του "Δικέφαλου του Βορρά" είχαν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κλίμα στηρίζοντας και σπρώχνοντας την ομάδα τους.

Οι Άγγλοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία στο παιχνίδι τους μετά το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης και στο 57' έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του Φαλκέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε μόλις άουτ.

Στο 63' ήταν η σειρά του Παβλιουτσένκο και πάλι από στημένη φάση και φάουλ εκτός περιοχής να απειλήσει ωστόσο και πάλι η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κρέσιτς.

Χωρίς ρυθμό και με Βιεϊρίνια να πονάει

Ο Μπόλονι αναζητούσε λύσεις για την αλλαγή εικόνας της ομάδας του αφού είχε ρίξει τον ρυθμό της και έβαλε στο ματς τον Ίβιτς αντί του Φωτάκη. Στο 67' οι γηπεδούχοι "άγγιξαν" και πάλι το γκολ όταν μετά από γύρισμα από πλάγια του Σαλπιγγίδη, ο Αθανασιάδης πετάχτηκε ανάμεσα από τα δύο στόπερ και με προβολή είδε την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουντιτσίνι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Βιεϊρίνια έπεσε στο έδαφος και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου δείχνοντας να πονάει στον προσαγωγό του, ωστόσο συνέχισε στο ματς. Το παιχνίδι κυλούσε με τις δύο ομάδες να αναζητούν τρόπο να μπουν στην αντίπαλη περιοχή ωστόσο δεν ήταν εφικτό.

Στο 78' οι παίκτες του Μπόλονι μετά από φάουλ "κομπίνα" που έκανε ο Γκαρσία προς τον Κοντρέρας, το πλασέ του αρχηγού του ΠΑΟΚ, δεν είχε ευτυχή κατάληξη και πέρασε άουτ.

Άτυχοι Κλάους και Ιβιτς στο φινάλε

Επτά λεπτά πριν την λήξη του ματς, ο ΠΑΟΚ και πάλι έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν ο Ίβιτς πρώτα νικήθηκε μετά το σουτ του από τον πορτιέρο της Τότεναμ, η μπάλα έφτασε στον ίδιο στα πλάγια που επιχείρησε αμέσως την σέντρα και με γυρισμό εντυπωσιακό σουτ ο Αθανασιάδης είδε τον 38χρονο Κουντιτσίνι να διώχνει σωτήρια την μπάλα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα μπορούσε να είχε πάρει την νίκη αφού μετά την σέντρα του Βιεϊρίνια, ο Ίβιτς έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να "τραντάζει" το οριζόντιο δοκάρι.

Το τελικό 0-0 και με βάση τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, είναι άδικο ωστόσο ο κόσμος της ομάδας αναγνώρισε την προσπάθεια των παικτών του Μπόλονι και με το φινάλε τους χειροκρότησε.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Βοηθοί: Μίλοβαν Ρίστιτς (Σερβία), Ιγκόρ Ραντόισιτς (Σερβία)

Διαιτητές τελικής γραμμής: Μπόσκο Γιοβάνετιτς (Σερβία), Μιλένκο Βουκαντίνοβιτς (Σερβία)

Τέταρτος: Βλάντο Γκλόντγιοβιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης / Κέιν, Κουντιτσίνι, Τσόρλουκα, Κάρολ, Ντο Σάντος

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αρίας, Φωτάκης (62' Ιβιτς), Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Γουόκερ, Τάουνσεντ, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Κάρολ, Φαλκέ (82' Φρέντερικς), Ντος Σάντος (92' Πάρετ), Κέιν, Παβλιουτσένκο.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ