EUROPA LEAGUE

Europa League: Με το ένα πόδι στους "8" Γιουνάιτεντ και Βασιλεία

Manchester United's Odion Ighalo celebrates after scoring the opening goal during the Europa League round of 16 first leg soccer match between Linzer ASK and Manchester United in Linz, Austria, Thursday, March 12, 2020. The match is being played in an empty stadium because of the coronavirus outbreak. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Manchester United's Odion Ighalo celebrates after scoring the opening goal during the Europa League round of 16 first leg soccer match between Linzer ASK and Manchester United in Linz, Austria, Thursday, March 12, 2020. The match is being played in an empty stadium because of the coronavirus outbreak. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 5-0 στην Αυστρία της Λασκ Λιντς ενώ η Βασιλεία έκανε ένα σπουδαίο διπλό επί της Άιντραχτ με 3-0 με τις δύο ομάδες να είναι με το ένα πόδι στους "8" του Europa League. Η Μπασακσεχίρ πήρε προβάδισμα με το 1-0 επί της Κοπεγχάγης. (VIDEOS)

Θέση στους "8" του Europa League έκλεισαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βασιλεία μετά τις νίκες τους επί της Λασκ και Άιντραχτ αντίστοιχα στα πρώτα παιχνίδια που έγιναν την Πέμπτη το βράδυ. Ανοιχτή παραμένει η πρόκριση στο ζευγάρι της Μπασακσεχίρ με την Κοπεγχάγη με τους Τούρκους να έχουν ελαφρύ προβάδισμα.

Η Γιουνάιτεντ φιλοδώρησε με πέντε γκολ τους Αυστριακούς που έως τώρα ήταν η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης ενώ η Ελβετία έριξε τρία γκολ εκτός έδρας στην Άιντραχτ και πήρε ένα σπουδαίο διπλό ενόψει της ρεβάνς που αναμένεται να διεξαχθεί και πάλι στη Γερμανία.

Στην Τουρκία η Μπασακσεχίρ επικράτησε με 1-0 της Κοπεγχάγης του Κάρλος Ζέκα και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς όποτε και αν γίνει πλέον αυτή.

Στην Αυστρία η Γιουνάιτεντ μπήκα δυνατά στην αναμέτρηση και πήρε προβάδισμα στο σκορ με εκπληκτικό τέρμα του Ιγκάλο στο 28'. Μετά από μια ακόμη ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες ο Ιγκάλο έκανε το κοντρόλ, κράτησε τη μπάλα στον αέρα και με δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο μέρος όταν πέτυχαν τέσσερα τέρματα σε διάστημα 37' λεπτών. Αρχικά στο 58' ο Τζέιμς έκανε ωραία ενέργεια και σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή για το 2-0. Στο 83' ο Φρεντ με μια υπέροχη κάθετη βρήκε τον Μάτα ο οποίος με πλασέ έγραψε το 3-0.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Γιουνάιτεντ πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Γκρίνγουντ να μπαίνει από τα αριστερά και να σουτάρει από δύσκολη θέση. Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Περέιρα είδε τον γκολκίπερ της Λασκ εκτός θέσης, επιχείρησε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Η Βασιλεία συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία νικώντας αυτή τη φορά μέσα στη Γερμανία με 3-0 της Άιντραχτ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που συμφωνήθηκε όποτε γίνει να διεξαχθεί στη Γερμανία, στο ίδιο γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Καμπό με το αριστερό στο 27' της αναμέτρησης και εν συνεχεία έπαιξαν πανέξυπνα σε όλο το δεύτερο μέρος.

Εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που άφησε στην άμυνα της η Άιντραχτ στην προσπάθεια της να ισοφαρίσει. Αρχικά σε μια αντεπίθεση στο 73΄ο Μπουά με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0 για τη Βασιλεία ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε και πάλι μετά από ωραία αντεπίθεση ο Φράι στο 85'.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ Η ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ

Η Μπασακσεχίρ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Κοπεγχάγη που διεξήχθη στην Τουρκία και κατάφερε να πάρει τη νίκη στο 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βίτσκα στο 88'.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς και στο 9' θα μπορούσαν να προηγηθούν στο σκορ αλλά είδαν το σουτ που επιχείρησε ο Βίτσκα εκτός περιοχής να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι.

Οι Τούρκοι συνέχισαν να πιέζουν με την Κοπεγχάγη να έχει και αυτή τις στιγμές της αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Τελικά βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 88' όταν κέρδισαν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βίτσκα.

PHOTO CREDITS: AP IMAGES

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ