EUROPA LEAGUE

Άϊντραχτ - Τσέλσι 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί με μπλε προβάδισμα

Chelsea's Pedro Rodriguez, front, celebrates after scoring his side's first goal during a Uefa Europa League, first leg semifinal soccer match between Eintracht Frankfurt and FC Chelsea in the Commerzbank Arena in Frankfurt, Germany, Thursday, May 2, 2019. (AP Photo/Michael Probst)
Chelsea's Pedro Rodriguez, front, celebrates after scoring his side's first goal during a Uefa Europa League, first leg semifinal soccer match between Eintracht Frankfurt and FC Chelsea in the Commerzbank Arena in Frankfurt, Germany, Thursday, May 2, 2019. (AP Photo/Michael Probst) AP

Η Τσέλσι κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία, 1-1, από την Φρανκφούρτη σκοράροντας μάλιστα και εκτός έδρας γκολ που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (VIDEOS).

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League πήρε η Τσέλσι μετά το ισόπαλο 1-1 με την Άϊντραχτ στην Φρανκφούρτη και οι "μπλε" με το εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν είναι σε καλύτερη θέση ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Αγγλία.

Η Τσέλσι μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και στο δεύτερο 45λεπτο ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά και δοκάρι ώστε να βάλει ένα ακόμη τέρμα και να φτάσει στη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι με τους γηπεδούχους να ισορροπούν την αναμέτρηση μετά το πρώτο δεκάλεπτο.

Μάλιστα η Άϊντραχτ έφτασε πρώτη στο γκολ όταν στη δεύτερη φάση που έφτιαξε στο παιχνίδι έκανε το 1-0. Ο Γιόβιτς έδωσε αριστερά στον Κόστιτς ο οποίος έκανε τη σέντρα προς τον επιθετικό των Γερμανών που με κεφαλιά πέτυχε το ένατο φετινό του τέρμα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Τσέλσι μετά το γκολ που δέχτηκε πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα με σκοπό να ισοφαρίσει πριν φύγει το πρώτο 45λεπτο. Στο 30' το σουτ του Πέδρο έφυγε λίγο έξω ενώ στο 42' ο Λόυφτους-Τσικ μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι.

Οι Άγγλοι κέρδισαν κόρνερ στο 45' από τα δεξιά με τη μπάλα να φτάνει στον Πέδρο ο οποίος έκανε την ντρίπλα και το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η Τσέλσι μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και προσπάθησε να βάλει το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Στο 54' ο Λόφτους-Τσικ έκανε το γυριστό σουτ και έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 59' οι "μπλε" είχαν δοκάρι όταν ο Νταβίντ Λουίζ εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο με τον Τραπ να βρίσκει με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα η οποία εν συνεχεία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι στο 74' με διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Λόφτους-Τσικ έκανε το σουτ με τον Τραπ να διώχνει και εν συνεχεία ο Αζάρ από το ύψος της μικρής περιοχής πλαάσαρε με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει έξω. Η Τσέλσι θα μπορούσε να φτάσει στο γκολ στο 77' όταν ο Αζάρ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά ο Νταβίντ Λουίζ πήρε την κεφαλιά με τον Τραπ να αποκρούει και πάλι.

Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησαν να βγουν και αυτοί στην επίθεση αλλά στην παράλληλη μπαλιά που έγινε προς τον Πασιένσα στο 81', ο Πορτογάλος δεν πρόλαβε τη μπάλα ώστε να τη στείλει στα δίχτυα. Η Άίντραχτ απείλησε ξανά στο 84' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά η κεφαλιά του Άμπραχαμ πέρασε άουτ.

Οι Γερμανοί θα μπορούσαν να φτάσουν αυτοί στο 2-1 στο 85' όταν η άμυνα της Τσέλσι έκανε λάθος έξω από την περιοχή με τον Πασιένσα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Άμπραχαμ, Χασέμπε, Χιντερέγκερ, Ντα Κόστα, Ρόντε, Φερνάντες (72' Πασιένσα, Φαλέτ, Γκατσίνοβιτς (92' Βίλεμς), Γιόβιτς, Κόστιτς

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν, Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ (83' Κόβατσιτς), Ουίλιαν (61' Αζάρ), Ζιρού, Πέδρο

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ