EUROPA LEAGUE

ΑΕΚ-Άντερλεχτ 1-1

ΑΕΚ-Άντερλεχτ 1-1
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, σκόραρε στο δεύτερο, όμως λίγο η κούραση, λίγο οι απουσίες έφεραν το τελικό 1-1 κόντρα στην Άντερλεχτ. Άγιος Σάχα έσωσε την Ένωση, όταν οι άλλοι είχαν... κλατάρει.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρά τις πολλές απουσίες, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκαδα, την είδε να παρουσιάζει ένα εξαιρετικό πρόσωπο, την είδε επίσης να παίρνει κεφάλι στο σκορ, όμως την κούραση δεν μπορούσε να την νικήσει και όσο περίεργο κι αν... διαβάζεται το 1-1.

Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να τελειώσουν το ματς και μετά χρειάστηκαν την βοήθεια του Σάχα.

Ο Αργεντινός γκολκίπερ ήταν σε εξαιρετική μέρα και στα τελευταία λεπτά έσωσε δύο φορές την εστία του, χαρίζοντας ουσιαστικά τον ένα βαθμό στην ομάδα του.

Φυσικά η ισοπαλία δεν ευνοεί την Ένωση, καθώς δεν κατάφερε να περάσει την Άντερλεχτ, με τις δύο ομάδες να έχουν από 4 βαθμούς, την Ζενίτ με 12 να έχει ξεφύγει και την Χάιντουκ να μένει στους 3.

Όλα πλέον θα κριθούν στην Κροατία κόντρα στην Χάιντουκ, ενώ φυσικά θα περιμένει και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα.

Η βαθμολογία

1) Ζενίτ 12
2) Άντερλεχτ 4
3) ΑΕΚ 4
4) Χάιντουκ 3

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σάσα Κέβερ

Βοηθοί:
Μανουέλ Ναβάρο, Ντέβις Ντεταμάντι

Τέταρτος:
Πάτρικ Γκραφ

Βοηθοί περιοχής:
Κάρλο Μπερτολίνι, Ντάνιελ Βερμελίνγκερ

Κίτρινες κάρτες: 12' Γκέντσογλου, 45+' Λεονάρντο

Κόκκινες κάρτες:

Γκολ: 48' Μπλάνκο πεν. / 55' Πόλακ

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Σάχα, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μανωλάς, Νταντόμο, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο (66' Έντερ), Λαγός, Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

Άντερλεχτ (Άριελ Γιάκομπς):
Προτό, Ζιλέ, Μαζούχ, Γιούχας, Λέτσακς, Κουαγιατέ, Κλιέσταν, Λεγκεάρ, Πόλακ, Μπουσουφά (68' Κανού), Λουκακού.

Ο αγώνας

Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Μανόλο Χιμένεθ έχοντας αρκετές απουσίες. Την "κιτρινόμαυρη" εστία υπερασπίστηκε ο Σάχα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μανωλάς και Νασούτι, αριστερό μπακ ήταν Ντατόμο, ενώ δεξιά έπαιζε ο Πατσατζόγλου. Αμυντικά χαφ ήταν οι Καφές και Γκέντσογλου, αριστερά ήταν ο Λαγός, δεξιά ο Λεονάρντο, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Τζεμπούρ και Μπλάνκο.

Παρά τα πολλά προβλήματα και τις αρκετές αναγκαστικές αλλαγές στο βασικό σχήμα από τον Ισπανό τεχνικό, οι παίκτες της Ένωσης μπήκαν δυνατά, πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα και μάλιστα δεν άργησαν να απειλήσουν αντίπαλη εστία.

Την αρχή έκανε ο Μπλάνκο, όπου στο 7ο λεπτό είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας για ελάχιστα εκατοστά, σε μια φάση που ξεκίνησε από πάσα του Γκέντσογλου και του Λεονάρντο και κάπως έτσι το 0-0 έμεινε.



Η απάντηση της Άντερλεχτ ήρθε στο 14' όταν ο Γιούχας έπιασε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, όμως ευτυχώς η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.

Κιτρινόμαυρη κυριαρχία και... αστοχία


Η ευκαιρία των Βέλγων ήταν απλά μια παρένθεση σ' ένα πρώτο ημίχρονο όπου ο Δικέφαλος είχε την κυριαρχία, αλλά και τις ευκαιρίες να σκοράρει.

Τρανό παράδειγμα η η κεφαλιά του Μανωλά και το λάθος του Μαζούχ που λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στο 21', αλλά και η τεράστια ευκαιρία στο 30ο λεπτό.

Συγκεκριμένα, ο Λεονάρντο έδωσε στον Μπλάνκο, εκείνος στον Γκέντσογλου, όμως ο Έλληνας μέσος δεν έκανε καλά την προβολή από το σημείο του πέναλτι και έτσι η μπάλα πέρασε άουτ. Ήταν μια τρομερή στιγμή για την ΑΕΚ να ανοίξει το σκορ, αλλά πέρασε.



Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν με τους "κιτρινόμαυρους" να μην νιώθουν απειλή, να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, όμως δεν σκόραρε και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Ο Τζεμπούρ κέρασε, ο Μπλάνκο... σκόραρε (1-0)


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, καθώς η κυριαρχία τους δεν άργησε να μεταφραστεί σε γκολ.

Συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό, ο Τζεμπούρ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γιούχας, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Μπλάνκο με εξαιρετική εκτέλεση το μετέτρεψε σε γκολ, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.



Και ενώ όλα έμοιαζαν ιδανικά και τίποτα δεν μαρτυρούσε πως η ΑΕΚ θα δυσκολευτεί να διατηρήσει το προβάδισμα, όλα άλλαξαν ξαφνικά.

Οι πανηγυρισμοί για το γκολ του Ισμαέλ Μπλάνκο δεν πρόλαβαν να κοπάσουν και οι Βέλγοι σκόραραν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Πόλακ απάντησε νωρίς (1-1)


Επτά μόλις λεπτά (55') μετά το 1-0 του Δικέφαλου, ο Λεγκεάρ έκανε το γύρισμα, ο Πατσατζόγλου δεν υπολόγισε σωστά και ο Πόλακ μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να στείλει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα.



Η γρήγορη ισοφάριση των Βέλγων έριξε την ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ, έφερε ψυχρολουσία, ενώ παράλληλα έκανε τους παίκτες της Άντερλεχτ πιο απειλητικούς και πιο... ανεβασμένους.

Η φάση του 62' όπου ο Ζιλέ σέντραρε από τα δεξιά, ο Σάχα έκανε λανθασμένη έξοδος και ο Λουκακού σε κενή εστία δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, είναι η απόδειξη της εικόνας που είδαμε στην συνέχεια.

Ίδιο ακριβώς σκηνικό και στο 70', όπου και πάλι ο Ζιλέ σέντραρε από τα δεξιά, όμως ο Λουκάκου ούτε τότε κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Ήταν φανερό πως η ΑΕΚ αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από την αριστερή πλευρά, όμως ο Χιμένεθ έδειξε εμπιστοσύνη και κράτησε στον αγώνα τον Ντατόμο.

Ακόμη και έτσι πάντως, οι παίκτες του Δικεφάλου μπόρεσαν και δημιούργησαν άλλη μια ευκαιρία, που αν ο Έντερ ήταν πιο εύστοχος θα έδινε προβάδισμα στην ομάδα του. Όλα ξεκίνησαν στο 74' από ωραία κίνηση και πάσα του Τζεμπούρ, όμως το σουτ του πρώην άσου του Αστέρα Τρίπολης κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Προτό.

Άγιο... δοκάρι, Άγιος Σάχα


Στο 82ο λεπτό, η Άντερλεχτ έχασε διπλή μοναδική ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως λίγο το δοκάρι, λίγο και ο Σάχα κράτησαν το 0-0. Συγκεκριμένα, Ο Λουκακού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της Ένωσης, στην συνέχεια ο Κανού έκανε το σουτ, αλλά ο Σάχα έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.



Ο Αργεντινός γκολκίπερ χρειάστηκε να επέμβει και τα κατάφερε περίφημα και στο 88' όταν ο Σουάρες έκανε το σουτ με το δεξί εντός περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον άσο της Ένωσης.

Η κούραση των παικτών της ΑΕΚ ήταν φανερή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κι αν ο Σάχα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, τότε η ήττα δύσκολα θα είχε αποφευχθεί. Τελικά το 1-1 έμεινε και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ