Γερμανία Vs Τουρκία για το Euro 2024

Σήμερα στη Νιόν (16:00), η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα ανακοινώσει την χώρα που θα φιλοξενήσει το Euro 2024. Τον Απρίλιο, η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και η τουρκική υπέβαλαν επίσημα τις υποψηφιότητές τους για την διοργάνωση.

Το απόγευμα (16:00) στη Νιόν της Ελβετίας η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα ανακοινώσει την χώρα που θα φιλοξενήσει το Euro 2024. Τον περασμένο Απρίλιο, η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και η τουρκική υπέβαλαν επίσημα τις υποψηφιότητές τους για την διοργάνωση και μια εκ των δυο θα αναλάβει τον θεσμό, όπου 24 ομάδες θα διαγωνιστούν για το τρόπαιο σε ένα τουρνουά 51 αγώνων.

Ελαφρύ προβάδισμα φέρεται να έχει η Γερμανία, χωρίς όμως να σημαίνει ότι η Τουρκία δεν έχει πιθανότητες να πάρει εκείνη την διοργάνωση. Η Γερμανία έχει διοργανώσει δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο , ποτέ όμως το Euro. Η Δυτική Γερμανία είχε φιλοξενήσει το τουρνουά το 1988, αλλά αυτό πριν την επανένωση. Όσον αφορά στην Τουρκία, αυτή είναι η τέταρτη υποψηφιότητά της και θέλει να επικρατήσει.

Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA θα αποφασίσουν  σε μυστική ψηφοφορία και το όνομα της νικήτριας θα ανακοινωθεί στις 16:00 από τον Σλοβένο πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Από τα 19 μέλη της ευρωπαϊκής κυβέρνησης ποδοσφαίρου, δύο δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας, Ράιχαρντ Γρκίντερ και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Σερβέτ Γιαρντιμτσί.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ