EURO

Στην Κοπεγχάγη η πρόκριση, η Σουηδία 2-1 τη Δανία

Στην Κοπεγχάγη η πρόκριση, η Σουηδία 2-1 τη Δανία

Στην Κοπεγχάγη θα κριθεί η πρόκριση στα τελικά του Euro 2016, καθώς η Σουηδία - με βασικούς Ντουρμάζ και Μπεργκ - προηγήθηκε με 2-0 αλλά η Δανία μείωσε στο 80ό λεπτό με τον Γιόργκενσεν κι άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες. (VIDEO)

Με τους Τζίμι Ντουρμάζ και Μάρκους Μπεργκ στη σύνθεσή της, η εθνική Σουηδίας νίκησε με 2-1 την αντίστοιχη της Δανίας στο πρώτο ματς των play-offs των προκριματικών του Euro 2016. Το 60ό γκολ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν πανηγυρίστηκε δεόντως από το κοινό της Σόλνα καθώς δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στους Σουηδούς, όμως το γκολ του Γιόργκενσεν αφήνει τους Δανούς να ελπίζουν ότι μπορούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα στην Κοπεγχάγη.

Οι Σουηδοί μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Σόλνα κι έφθασαν κοντά στο γκολ στο 18ο λεπτό με τον Μάρκους Μπεργκ να νικάται από τον Δανό γκολκίπερ. Τα ανάποδα φάλτσα του επιθετικού του Παναθηναϊκού, στο 31', επανέφεραν την απειλή στα καρέ της Δανίας.

Το διαγώνιο σουτ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ύστερα από εξαιρετική κίνηση στο 41ο λεπτό αποτέλεσε το "καμπανάκι" που δεν ήχησε στ' αυτά των φιλοξενούμενων Δανών. Κι αυτό γιατί δύο λεπτά αργότερα, ο Φόρσμπεργκ άνοιξε το σκορ για τους Σουηδούς σε μια φάση στην οποία η μπάλα πέρασε από κι από τα πόδια του Τζίμι Ντουρμάζ.

Το δεύτερο ημίχρονο στη Σόλνα ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο στη Σόλνα. Ο Φόρσμπεργκ ανετράπη από τον Κάλενμπεργκ, κι ο Αντρέα Ριτσόλι υπέδειξε το πέναλτι. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και το έκανε εύστοχα. Έτσι πανηγύρισε το 60ό του γκολ με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας σε συνολικά 110 συμμετοχές.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, προτίμησαν να παίξουν με τη φωτιά. Δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν, ενώ γύρισαν αδικαιολόγητα πίσω με αποτέλεσμα να δώσουν χώρο στους Δανούς. Αυτοί το εκμεταλλεύθηκαν και μείωσαν σε 2-1 με τον Γιόργκενσεν, στο 80ό λεπτό.

Αυτό ήταν το υπ' αριθμόν 750 ματς για τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς τόσο σε συλλογικό όσο και σ' εθνικό επίπεδο, συνολικά 412 γκολ.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ίσακσον, Λούστιγκ, Άντονσον (29' Γιόχανσον), Γκράνκβιστ, Όλσον, Λεβίτσκι, Σέλστρεμ, Φόρσμπεργκ, Ντουρμάζ (68' Σ. Λάρσον), Ιμπραχίμοβιτς (82' Γκουιντέτι), Μπεργκ

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Γιάκομπσεν, Κιερ, Άγκερ, Ντουρμίσι, Κβιστ, Μπρέιθγουεϊτ (71' Πόουλσεν), Κάλενμπεργκ (54' Γιόργκενσεν), Έρικσεν, Φίσερ (54' Χόιμπιεργκ), Μπέντνερ

Τα πρώτα ματς των μπαράζ:

Πέμπτη

Νορβηγία - Ουγγαρία 0-1 (26' Κλάινχαϊσλερ)

Παρασκευή

Βοσνία - Ιρλανδία 1-1 (85' Τζέκο / 82' Μπρέιντι)

Σάββατο

Ουκρανία - Σλοβενία 2-0 (23' Γιαρμόλενκο, 54' Σελέζνιοβ)

Σουηδία - Δανία 2-1 (45' Φόρσμπεργκ, 50' Ιμπραχίμοβιτς / 80' Γιόργκενσεν)

*ρεβάνς 3 μέρες μετά

Νορβηγία - Ουγγαρία 0-1

Βοσνία - Ιρλανδία 1-1

Ουκρανία - Σλοβενία 2-0

Τα groups δυναμικότητας

1ο group

Γαλλία

Ισπανία

Γερμανία

Αγγλία

Πορτογαλία

Βέλγιο

2ο group

Ιταλία

Ρωσία

Ελβετία

Αυστρία

Κροατία

Βοσνία***

3ο group

Ουκρανία***

Τσεχία

Σουηδία***

Πολωνία

Ρουμανία

Σλοβακία

4ο group

Ουγγαρία***

Τουρκία

Ισλανδία

Ουαλία

Αλβανία

Βόρειος Ιρλανδία

***οι ομάδες με τα αστεράκια είναι οι 4 ισχυρές των μπαράζ και φυσικά μπορεί να αποκλειστούν από τις 4 ανίσχυρες

****η Τσεχία μπορεί να ανέβει στο 2ο και η Τουρκία μπορεί να ανέβει στο 3ο

*****η κλήρωση για τους ομίλους στα τελικά του Euro 2016 θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ