EURO

Προεδρική υπόκλιση στους "ατζούρι"

Προεδρική υπόκλιση στους "ατζούρι"

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, δέχτηκε την Εθνική Ιταλίας και μοίρασε συγχαρητήρια για την πορεία της στο Euro. Η σούπερ ατάκα του στον Πραντέλι αλλά και τα δώρα που δέχτηκε από τους διεθνείς.

Μετά την ζεστή υποδοχή που της επεφύλαξαν αρκετοί οπαδοί στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο κατά την άφιξή της από την Ουκρανία, η αποστολή της Εθνικής Ιταλίας κατευθύνθηκε στη συνέχεια για το Προεδρικό Μέγαρο (Κουιρινάλε) όπου την υποδέχτηκε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Στα πρώτα του λόγια προς την ομάδα ο Ιταλός πρόεδρος έκανε αναφορά στην επιστολή του προς τον Τσέζαρε Πραντέλι, η οποία είχε σταλεί την παραμονή του τελικού του Euro 2012.

"Θα ήθελα να αποφύγω τα λόγια που σας είχα γράψει για να μην γίνω κουραστικός, το σημαντικότερο είναι ότι αυτά τα λόγια βγαίνουν μετά από τον αγώνα στο Κίεβο ακριβώς και όπως πριν.

Εξέφραζαν μία αναγνώριση από εκατομμύρια Ιταλούς, όλοι ξέραμε ότι φύγατε για την Πολωνία χωρίς να έχετε ξεχάσει τις εντάσεις και τις καθιζήσεις που είχε γνωρίσει ο ποδοσφαιρικός κόσμος στην Ιταλία".

Στη συνέχεια, ο Ναπολιτάνο απένειμε τα εύσημα στον Πραντέλι και στους παίκτες του για τα πεπραγμένα τους σε Πολωνία/Ουκρανία.

Προεδρική υπόκλιση στους "ατζούρι"

"Πετύχατε εκπληκτικά αποτελέσματα. Είχα την τύχη να παραστώ στο πρώτο παιχνίδι που ήταν εντυπωσιακό. Έχουμε πολλά να κάνουμε για να αλλάξουμε, έχουμε στην πλάτη μας δύσκολες στιγμές.

Όταν λέω αυτά τα πράγματα αναρωτιέμαι αν μιλώ για το ποδόσφαιρο ή την Ιταλία, είναι θέματα που έχουν τόσες ομοιότητες...

Η δική σας έξοχη πορεία είχε επίδραση σε όλους τους Ιταλούς", τόνισε, για να αφιερώσει στη συνέχεια μία ατάκα με αποδέκτη τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

"Σήμερα το πρωί διέλυσε τις αμφιβολίες λέγοντας ότι θα παραμείνει στην Εθνική Ιταλίας. Αλίμονό του εάν δεν το έκανε, θα είχα βγει να διαμαρτυρηθώ...

Εγώ δεν έχω παίξει ποτέ ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να μετρήσω την ένταση και την κούρασή σας, αλλά είμαι σε θέση να εισπράξω το πάθος που μας μεταδώσατε.

Προεδρική υπόκλιση στους "ατζούρι"

Είναι το ωραιότερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε σε όλους μας, ξεκινώντας από μένα".

Ακολούθως, ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας Τζανλουίτζι Μπουφόν παρουσίασε στον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο όλη την ομάδα, λέγοντας:

"Απόψε θέλω μόνο να παρουσιάσω τους συμπαίκτες μου, που με έκαναν υπερήφανο που έζησα μαζί τους αυτή την περιπέτεια".

Ο Αντρέα Πίρλο στάθηκε στην επιστολή του Ναπολιτάνο προς την ομάδα την παραμονή του τελικού και στο πόσο κοντά ήταν στην αποστολή, ενώ ο Μπαλτσαρέτι δήλωσε συγκινημένος για την παρουσία του για 2η φορά στο Προεδρικό Μέγαρο (η πρώτη ήταν με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη Ένωση της Ιταλίας).

Προεδρική υπόκλιση στους "ατζούρι"

Από την πλευρά του, ο Τσέζαρε Πραντέλι τόνισε πως "είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπήσαμε την Ιταλία" ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για τη στήριξή του στην ομάδα όλο το διάστημα που η "σκουάντρα ατζούρα" έδινε τη μάχη της στα γήπεδα Πολωνίας/Ουκρανίας.

Να σημειωθεί πως ο Τσέζαρε Πραντέλι έδωσε στον Ναπολιτάνο ένα ασημένιο μετάλιο, που είχε δοθεί σε κάποιον από το τεχνικό τιμ μετά το τέλος του τελικού, ενώ οι Πίρλο και Μπαλοτέλι έδωσαν με τη σειρά τους μία μπάλα ποδοσφαίρου και ένα λαβαράκι της Εθνικής Ιταλίας.

Προεδρική υπόκλιση στους "ατζούρι"
TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ