EURO

Πραντέλι: "Περηφάνια, ωραίο ποδόσφαιρο και Αρίγκο Σάκι"

Πραντέλι: "Περηφάνια, ωραίο ποδόσφαιρο και Αρίγκο Σάκι"
INTIME SPORTS

Ο αναγεννητής της Εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι, μίλησε για την περηφάνια που νιώθει για τους παίκτες του, το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει η ομάδα του, την ομοιότητά του με τον Αρίγκο Σάκι, το όνειρό του για το μέλλον και τους επικίνδυνους Ισπανούς. Απολαύστε τον...

Ιταλία και κατενάτσιο δεν πάνε πια μαζί. Ο Τσέζαρε Πραντέλι, δεν είναι... θαυματοποιός, απλά ο καλύτερος προπονητής του Euro και ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως, έχοντας δείξει έργο στις περισσότερες ομάδες που προπόνησε.

Δεν είναι τυχαίο πως οι "Ατζούρι" βρέθηκαν στον τελικό του Euro τη στιγμή που όλοι τους είχαν ξεγραμμένους, ενώ έχουν παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην διοργάνωση. Ναι, η Ιταλία. Η ομάδα με τη φήμη του αντι-ποδόσφαιρου...

Ο πρώην τεχνικός της Φιορεντίνα, έχει καταφέρει λοιπόν να αλλάξει την εικόνα προς το καλύτερο και είναι έτοιμος να πανηγυρίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την Κυριακή. Τι λέει όμως ο ίδιος για τους ποδοσφαιριστές του; Ιδού...

"Οι ποδοσφαιριστές μου ήταν εξαιρετικοί απέναντι στην Γερμανία και είμαι περήφανος που μπορώ και τους προπονώ. Όταν μια ομάδα αντιπροσωπεύει μια χώρα στο εξωτερικό, τότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό αυτό που έκαναν οι παίκτες μου. Ελπίζω να μπορέσω να προετοιμάσω καλά την ομάδα για τον τελικό απέναντι στην Ισπανία.

Παρά το γεγονός πως έχουμε μονάχα μια μέρα για να προετοιμαστούμε, θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε απέναντι στην Γερμανία. Δεν θα είναι εύκολο απέναντι στην Ισπανία που έχει κερδίσει το Euro και το Παγκόσμιο Κύπελλο τα τελευταία 4 χρόνια", υπογράμμισε αρχικά ο Τσέζαρε Πραντέλι.

Για τον τελικό της Κυριακής: "Την Κυριακή θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο αρχής γενομένης από τον Μπουφόν, όταν θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Αν δεν τα καταφέρουμε έτσι, τότε θα ψάξουμε να βρούμε άλλη λύση. Το σημαντικό είναι όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας να παίζουμε ποδόσφαιρο. Πάντα έλεγα πως η Ισπανία αποτελεί σημείο αναφοράς, αλλά μπορούμε και εμείς να τα καταφέρουμε."

Γι' αυτούς που τον παρομοιάζουν με τον Αρίγκο Σάκι: "Δεν είμαι ο Σάκι. Ο Αρίγκο είναι καινοτόμος".

Για τον σχεδιασμό της νέας Εθνικής Ιταλίας: "Όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο Κοβερτσάνο, ξέραμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη διοργάνωση, όμως θέλαμε να γίνουμε πρωταγωνιστές. Για να το καταφέρουμε αυτό, έπρεπε να μάθουμε να διαβάζουμε τα παιχνίδια και η ομάδα να αποκτήσει αγωνιστικό στυλ ειδικά όταν θα έχουμε την κατοχή της μπάλας".

Για το μέλλον του: "Δεν είπα πως θα έφευγα από την Εθνική Ιταλίας. Είπα απλά πως μου έχει λείψει να προπονώ κάθε μέρα μια ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα φύγω. Θα αξιολογήσω τα πράγματα.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά όλοι γίνονται οπαδοί της Εθνικής, όμως από τον Σεπτέμβρη και μετά, δεν το συζητάει κανείς για επτά μήνες. Αρκετοί δεν ενδιαφέρονται κυρίως για την Εθνική κι αυτή η κατάσταση είναι διαφορετική σε άλλες χώρες.

Όταν ανέλαβα αυτή τη δουλειά, σκέφτηκα την ποιότητα της ζωής μου. Αυτή η ποιότητα μειώθηκε τους τελευταίους δύο μήνες, αφού περάσαμε σκληρές μέρες. Δεν είχα πλέον τη γαλήνη που έψαχνα".

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ