ΑΓΓΛΙΑ

Tότεναμ - Τσέλσι 1-0: Ο Κέιν έκανε τη διαφορά στον πρώτο ημιτελικό

Tottenham's Harry Kane celebrates after scoring his side first goal during the English League Cup semifinal first leg soccer match between Tottenham Hotspur and Chelsea at Wembley Stadium in London, Tuesday, Jan. 8, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Tottenham's Harry Kane celebrates after scoring his side first goal during the English League Cup semifinal first leg soccer match between Tottenham Hotspur and Chelsea at Wembley Stadium in London, Tuesday, Jan. 8, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει για 6ο σερί ματς και να γράφει ιστορία, η Τότεναμ νίκησε 1-0 την Τσέλσι στο "Γουέμπλεϊ" και απέκτησε αβαντάζ πρόκρισης στον τελικό του League Cup.

Είχαν περάσει πολλές δεκαετίες (από την περίοδο 1963-1965) από τότε που η Τοτεναμ είχε πανηγυρίσει νίκη επί της Τσέλσι τρεις διαδοχικές φορές σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο το βράδυ της Τρίτης (8/1) το πέτυχε ξανά, με την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετσίνο να επικρατεί 1-0 της ομάδας του Σάρι στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων για το League Cup.

Η φάση που έκανε ουσιαστικά τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήρθε λίγο πριν το ημίωρο, με τον Χάρι Κέιν να σπάει την παγίδα του οφσάιντ που προσπάθησαν να παίξουν οι "μπλε" και να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κέπα, για να νικήσει στο 27' από την άσπρη βούλα τον Ισπανό για το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτό το γκολ, ο Άγγλος διεθνής επιθετικός σκόραρε για έκτο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις (το είχε πετύχει άλλη μία φορά στο παρελθόν) ενώ έφτασε συνολικά τα 160 με τη φανέλα της Τότεναμ που τον ανέβασε μόνο στην τέταρτη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της.

Η συνέχεια πάντως βρήκε τους "μπλε" να πιέζουν και να έχουν εκείνοι τις πιο καθαρές ευκαιρίες για κάποιο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε, με τα "σπιρούνια" να παίρνουν τη νίκη με 1-0 σε ένα ματς τακτικής και να αποκτούν προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο "Στάμφορντ Μπριτζ" στις 22 Ιανουαρίου.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γκαζανίγκα, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Γουίνκς (90' Σκιπ), Σισοκό, Έρικσεν (91' Γιορέντε), Ντέλε Άλι, Σον (79' Λαμέλα), Κέιν

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (76' Κόβατσιτς), Ουίλιαν (63' Πέδρο), Αζάρ, Χάντσον-Οντόι (80' Ζιρού)

Photo Credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ