ΑΓΓΛΙΑ

Premier League: Έπαιξε με την φωτιά και κάηκε η Τσέλσι, 1-1 με την Μπράιτον

Brighton's Alireza Jahanbakhsh, centre, celebrates scoring his side's first goal of the game, during the English Premier League soccer match between Brighton and Chelsea at the AMEX Stadium, Brighton, England, Wednesday Jan. 1, 2020. (Gareth Fuller/PA via AP)
Brighton's Alireza Jahanbakhsh, centre, celebrates scoring his side's first goal of the game, during the English Premier League soccer match between Brighton and Chelsea at the AMEX Stadium, Brighton, England, Wednesday Jan. 1, 2020. (Gareth Fuller/PA via AP) AP

Η Τσέλσι είχε το τρίποντο στα χέρια της στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Αλιρεζά η Μπράιτον πήρε το 1-1. Μεγάλο τρίποντο για την Άστον Βίλα, 2-1 την Μπέρνλι. (VIDEOS)

Η Τσέλσι έπαιξε με την φωτιά και κάηκε. Οι μπλε προηγήθηκαν μόλις στο 10' κόντρα στην Μπράιτον, ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως η Μπράιτον με την γκολάρα του Αλιρεζά κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό κάνοντας το τελικό 1-1 στο 84'.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για την Τσέλσι, αφού μπήκε ιδανικά στο ματς.

Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Τζέιμς στο 10', ο Ζουμά πήρε την κεφαλιά δίνοντας την μπάλα στον Άμπραχαμ. Το σουτ του επιθετικού των μπλε έσωσαν πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί, αλλά η μπάλα στρώθηκε πάνω στον Αθπιλικουέτα ο οποίος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Με αυτό το τέρμα του ο Ισπανός επιβεβαίωσε την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποιεί. Στα τελευταία έντεκα ματς της Τσέλσι έχει πετύχει τρία γκολ. Για να σκοράρει τα αμέσως προηγούμενα τρία τέρματα του με την φανέλα των μπλε χρειάστηκε 118 ματς!

Οι μπλε είχαν τον έλεγχο του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκειά του, όμως ήταν εξαιρετικά ανούσιοι και το πλήρωσαν. Στο 84' ο Αλιρεζά με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι διαμόρφωσε το τελικό 1-1 χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Σαφέστατα ανώτερη ήταν η Άστον Βίλα που χρειαζόταν το τρίποντο κόντρα στην Μπέρνλι και το πήρε με εμφατικό τρόπο. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο 12', όμως το τέρμα του Γκρίλις δεν μέτρησε, αφού η φτέρνα του Γουέσλεϊ ήταν οφσάιντ.

Η Βίλα συνέχισε να πιέζει και η δικαίωση ήρθε λίγο αργότερα. Η πάσα του Γκρίλις σκόραρε και στρώθηκε στον Γουέσλεϊ ο οποίος κατέβασε ωραία με το στήθος και στη συνέχεια με σουτ νίκησε τον Πόουπ για το 0-1 στο 27'. Πριν βγει το πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 2-0 με τον Γκρίλις. Ο αρχηγός της Άστον Βίλα ολοκλήρωσε ιδανικά αντεπίθεση της ομάδας του και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πόουπ στο 41'.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τους Γουέσλεϊ και Χίτον με τραυματισμό, όμως η Μπέρνλι το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να μειώσει σε 2-1 με τον Γουντ στο 80' στο τελικό 2-1.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 01/01

Μπράιτον - Τσέλσι 1-1 ( 84' Αλιρεζά / 10' Αθπιλικουέτα)

Μπέρνλι - Αστον Βίλα 1-2 ( 80' Γουντ / 27' Γουέσλεϊ, 41' Γκρίλις)

17.00 Νιούκαστλ - Λέστερ

17.00 Σαουθάμπτον - Τότεναμ

17.00 Γουότφορντ - Γουλβς

19.30 Μάντσεστερ Σίτι - Εβερτον

19.30 Νόριτς - Κρίσταλ Πάλας

19.30 Γουέστ Χαμ - Μπόρνμουθ

22.00 Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πέμπτη 02/01

22.00 Λίβερπουλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ