Έρευνα: Ο κορονοϊός γέμισε με κατάθλιψη τους παίκτες

Έρευνα που διενεργήθηκε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του κορονοϊού έδειξε πως σχεδόν το 1/4 νυν και πρώην παικτών αισθάνονταν κατάθλιψη ή σκέφτηκαν να αυτοτραυματιστούν.

Ο κορονοϊός δεν ευθύνεται μόνο για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και για προβλήματα ψυχικής υγείας που έφερε σε πολλούς ανθρώπους και μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Νησί έρχεται να το τεκμηριώσει αυτό.

Η Ένωση Επαγγελματιών Παικτών (PFA) στην Αγγλία μίλησε με 262 μέλη της από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της κρίσης πάνω τους και βρήκε πως 57 εξ αυτών (το 22%) χτυπήθηκε από κατάθλιψη και έφτασαν στο σημείο να σκεφτούν να βλάψουν τους ευατούς τους.

Όσον αφορά στους εν ενεργεία παίκτες, το ποσοστό αυτό ήταν της τάξης του 6%. Η έρευνα έδειξε επίσης πως οι 182 από τους 262 (69%) ανησυχούσαν για τη μελλοντική ποδοσφαιρική τους καριέρα ή για τη ζωή τους, ενώ το 72% κυριεύονταν συχνά από αισθήματα πίεσης και άγχους.

Η έρευνα έδειξε ακόμα πως 24 άτομα (9% του συνολικού αριθμού των ερωτηθέντων) αντιμετώπιζαν δυσκολίες που είχαν να κάνουν με βλαπτικές εθιστικές συνήθειες.

Για τα πολύ ανησυχητικά αυτά νούμερα πήρε θέση ο Μάικλ Μπένετ, με τον πρόεδρο του συνδέσμου των παικτών να δηλώνει: "Για τους νυν παίκτες, το πρόβλημα ήταν πως έμειναν χωρίς αντικείμενο.

Δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν ξανά στο ποδόσφαιρο, δεν ξέρουν αν η ποδοσφαιρική σεζόν θα αρχίσει εκ νέου, δεν είναι σίγουροι για το τι συμβαίνει. Υπάρχουν οικονομικά θέματα με συλλόγους που δίνουν άδεια σε παίκτες, υπάρχει μείωση μισθών.

Υπάρχουν παίκτες που περιμένουν να τους κόψουν μία επιταγή για να ζήσουν και αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο πάνω τους σε συναισθηματικό επίπεδο.

Υπάρχουν επίσης και θέματα υγείας. Οι παίκτες σκέφτονται "αν γυρίσουμε, θα δουλέψει αυτό το πράγμα; Μπορεί να δουλέψει; Τι θα γίνει με την οικογένειά μου;"

Υπάρχουν πολλά "γιατί" και ερωτήματα που διαρκώς γεννιούνται. Οι πρώην παίκτες φοβόντουσαν την ανεργία. Όλοι τους είναι αυτο-απασχολούμενοι, οδηγοί ταξι, τέτοιους είδους επαγγέλματα.

Τα προβλήματα που υπήρχαν στο οικονομικό τους δημιουργούσαν συναισθηματικά προβλήματα".

Σημειώνεται πως από τα 262 άτομα που πήραν μέρος στην έρευνα, τα 177 ζήτησαν στήριξη από τον σύνδεσμο σε θέματα εκπαίδευσης, σταδιοδρομίας και απασχόλησης σε συμβατικές υπηρεσίες ενώ από τους 177 οι 32 εξέφρασαν την επιθυμία να επικοινωνήσουν απευθείας με έναν σύμβουλο ή θεραπευτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Έξι κρούσματα κορονοϊού σε τρεις ομάδες
Μάντσεστερ Σίτι: Στις 8-10 Ιουνίου η ακρόαση από το CAS

Πηγή: Skysports.com

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS