ΑΓΓΛΙΑ

Δήμαρχος Λίβερπουλ: "Δώστε τον τίτλο στους ρεντς και τελειώστε τη σεζόν"

Δήμαρχος Λίβερπουλ: "Δώστε τον τίτλο στους ρεντς και τελειώστε τη σεζόν"
AP PHOTO/JON SUPER

Ο δήμαρχος της πόλης του Λίβερπουλ χαρακτήρισε άσχημη ιδέα να ξαναρχίσει η Premier League εν μέσω κορονοϊού και ζήτησε από τις ποδοσφαιρικές αρχές της Αγγλίας να στέψουν πρωταθλητές τους ρεντς και έπειτα να βάλουν τελεία στη φετινή σεζόν.

Την ώρα που οι ποδοσφαιρικές αρχές στην Αγγλία καταστρώνουν τα πλάνα τους για το πώς και πότε θα επιστρέψει η δράση στην Premier League ώστε να παιχτούν οι εναπονείνασες εννέα αγωνιστικές της σεζόν, ο δήμαρχος του Λίβερπουλ προειδοποιεί πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό εν μέσω κορονοϊού.

Ο πρώτος πολίτης της πόλης της βορειοδυτικής Αγγλίας, Τζο Άντερσον, θεωρεί πως η αναμονή 30 ετών για να δουν την ομάδα τους να στέφεται πρωταθλήτρια είναι τόσο μεγάλη για τους οπαδούς των κόκκινων που αν κατακτηθεί ο τίτλος (η ομάδα του Κλοπ χρειάζεται δύο νίκες για να τον εξασφαλίσει μαθηματικά) θα παραβιάσουν κατά χιλιάδες τα όποια μέτρα περιορισμού.

"Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχουν πολλά άτομα που θα σεβαστούν τους κανονισμούς. Πάρα πολύς κόσμος θα μαζευτεί έξω από το Άνφιλντ για να γιορτάσει και καταλαβαίνω τις ανησυχίες της αστυνομίας, επειδή θα είναι πολύ δύσκολο για εκείνη να ελέγξει τόσο πλήθος ώστε να κρατούν τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις.

Το να περιμένουμε να μη μαζευτεί κόσμος στους δρόμους για να πανηγυρίσει, θα πρέπει να θεωρηθεί ως ανέκδοτο. Εδώ αποδείχτηκε δύσκολο να αποτραπεί στον κόσμο να μαζεύεται στα πάρκα και φοβάμαι πως ο κόσμος θα αγνοήσει τα μέτρα.

Δήμαρχος Λίβερπουλ: "Δώστε τον τίτλο στους ρεντς και τελειώστε τη σεζόν"
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ακόμα και σε ουδέτερα γήπεδα να διεξαχθούν τα ματς που απομένουν, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει σημαντική διαφορά" , τόνισε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του στο BBC", για να κάνει κατόπιν και την πρότασή του:

"Ζητάμε από την Premier League και την κυβέρνηση να αφουγκραστούν όλες αυτές τις ανησυχίες που έχουμε. Η Λίβερπουλ θα πρέπει να στεφθεί πρωταθλήτρια, το αξίζει.

Την ίδια ώρα η ασφάλεια και η ζωή έρχονται πάνω από όλα και το ποδόσφαιρο θα πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το ζήτημα της ασφάλειας.

Για αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να απονεμηθεί ο τίτλος στην ομάδα της Λίβερπουλ και έπειτα να παρθεί η απόφαση για τη λήξη της φετινής σεζόν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ