ΑΓΓΛΙΑ

Άρσεναλ - Σίτι 2-0: Με "κανονιές" του Ομπαμεγιάνγκ στον τελικό του FA Cup

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang celebrates with teammate Hector Bellerin, left, after scoring his team's second goal during the FA Cup semifinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley in London, England, Saturday, July 18, 2020. (AP Photo/Justin Tallis,Pool)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang celebrates with teammate Hector Bellerin, left, after scoring his team's second goal during the FA Cup semifinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley in London, England, Saturday, July 18, 2020. (AP Photo/Justin Tallis,Pool) AP PHOTO/JUSTIN TALLIS,POOL

Η Άρσεναλ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (δύο γκολ), επικράτησε 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο Wembley και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Γιουνάιτεντ - Τσέλσι. (VIDEOS)

Την ευκαιρία να κατακτήσει το 14ο Κύπελλο Αγγλίας θα έχει η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο Wembley, στον πρώτο ημιτελικό. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "κανονιέρηδες" ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα κενά της άμυνας των "πολιτών" και σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν είχε την αποτελεσματικότητα των αντιπάλων της, οι οποίοι είχαν δύο γκολ σε τέσσερις τελικές. Πλέον, οι παίκτες του Αρτέτα περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι που κοντράρονται αύριο (19/07, 20:00) στο Wembley.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Σίτι μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε ένα γρήγορο γκολ, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά απ' την εστία του Μαρτίνες. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Άρσεναλ έφτασε μία "ανάσα" από το 1-0, αλλά ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Έντερσον, αφού αιφνιδιάστηκε κι ο ίδιος από το "κενό" στην άμυνα της Σίτι.

Ωστόσο, ο Γκαμπονέζος επιθετικός δεν συγχωρεί δεύτερη φορά και το απέδειξε τρία λεπτά αργότερα. Ο Νικολά Πεπέ έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά και ο Ομπαμεγιάνγκ με υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον για το 1-0. Μάλιστα, στη φάση του γκολ, άλλαξαν την μπάλα 18 φορές οι 10 απ' τους έντεκα παίκτες των "κανονιέρηδων", σε μία πραγματική ομαδική προσπάθεια.

Το γκολ άλλαξε εντελώς την ψυχολογία των παικτών του Μικέλ Αρτέτα, οι οποίοι έχασαν πολλές ευκαιρίες για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ, με αποκορύφωμα τη δύσκολη κεφαλιά του Σκοντράν Μουστάφι, με τον Έντερσον να παραχωρεί κόρνερ.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα μπήκαν δυνατά και πίεσαν για την ισοφάριση. Παρ' όλα αυτά, σε τρεις περιπτώσεις η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Στο 49' το πλασέ του Στέρλινγκ από πλεονεκτική θέση κατέληξε ελάχιστα άουτ, στο 54' ο Μαρτίνες μπλόκαρε με εντυπωσιακή προσπάθεια το σουτ του Ριγιάντ Μαχρέζ, ενώ στο 61ο λεπτό η εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε πέρασε δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Άρσεναλ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Άγγλος διεθνής έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή, σε μαρκάρισμα του Μουστάφι, με τον Τζόναθαν Μος -μετά από εξέταση και του VAR- να δείχνει να συνεχιστεί ο αγώνας. Οι "πολίτες" ανέβαζαν διαρκώς την πίεσή τους, αλλά τελικά μίλησε γι' ακόμη μία φορά η κλάση του Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Σίτι, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Τίρνεϊ, και πλάσαρε υπέροχα τον Έντερσον για το 2-0.

Παρά την ψυχρολουσία, οι παίκτες της Σίτι πίεσαν για τη μείωση του σκορ και με σκοπό να επιστρέψουν στη διεκδίκησηγ της πρόκρισης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού πέρα από ένα μακρινό σουτ του Λαπόρτ, δεν απείλησε με αξιώσεις την εστία του Μαρτίνες.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Μαρτίνες, Μπεγερίν, Μουστάφι (87' λ.τρ. Χόλντινγκ), Νταβίντ Λουίζ, Τίρνεϊ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Θεμπάγιος (88' Κολάσινατς), Τζάκα, Πεπέ (72' Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (79' Λακαζέτ).

ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Γκαρθία, Λαπόρτ, Μεντί, Γκιντογκάν (66' Ρόντρι), Ντε Μπρόινε, Νταβίντ Σίλβα (88' Φερναντίνιο), Μαχρέζ (66' Φόντεν), Στέρλινγκ, Ζεζούς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

18 Ιουλίου

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (19', 71' Ομπαμεγιάνγκ)

19 Ιουλίου

20:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι

Photo Credits: AP Photo/Justin Tallis, Pool

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ