ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπράιτον - Άρσεναλ 1-1: Το σούπερ γκολ του Ομπαμεγιάνγκ δεν ήταν αρκετό

Arsenal's Alexandre Lacazette, left, and Brighton & Hove Albion's Shane Duffy battle for the ball during the English Premier League soccer match at the AMEX Stadium, Brighton, Wednesday Dec. 26, 2018. (Gareth Fuller/PA via AP)
Arsenal's Alexandre Lacazette, left, and Brighton & Hove Albion's Shane Duffy battle for the ball during the English Premier League soccer match at the AMEX Stadium, Brighton, Wednesday Dec. 26, 2018. (Gareth Fuller/PA via AP) GARETH FULLER/PA VIA AP

Η Άρσεναλ ήταν σαρωτική στα πρώτα λεπτά όπου άνοιξε το σκορ με τον "καυτό" Ομπαμεγιάνγκ, όμως η Μπράιτον είχε απαντήσεις στη συνέχεια και την κράτησε δίκαια στο 1-1 (VIDEOS).

Δύο πολύτιμους βαθμούς στη σκληρή μάχη που δίνει για την κατάληψη μίας εκ των προνομιούχων τεσσάρων πρώτων θέσεων της βαθμολογίας άφησε στο "American Express Community Stadium" η Άρσεναλ, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την σκληροτράχηλη και ανταγωνιστική Μπράιτον.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι από τα πρώτα λεπτά και είδαν στο 4' τον Ράιαν να σταματά με εντυπωσιακή απόκρουση την υπέροχη λόμπα του Ομπαμεγιάνγκ, ωστόσο στο 7' ο Γκαμπονέζος στράικερ βρήκε δίχτυα με τρομερό φαλτσαριστό σουτ και έφτασε τα 23 γκολ στα τελευταία του 32 ματς με τη φανέλα της Άρσεναλ.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο ίδιος παίκτης νικήθηκε σε ένα μοναδικό τετ που είχε με τον κίπερ της Μπράιτον Ράιαν και στο 35' ήρθε η... τιμωρία από τους γηπεδούχους (για το γεγονός πως δεν έγινε το 2-0), με τον Λοκάντια να εκμεταλλεύεται διαδοχικά λάθη στην λειτουργία της άμυνας της Άρσεναλ και να κάνει το 1-1 με πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετική υπόθεση σε σχέση με το πρώτο, με την Άρσεναλ να μην μπορεί πλέον να επιβάλλει το παιχνίδι της (είχε την κατοχή που έφτασε κοντά στο 70% χωρίς όμως να είναι ουσιαστική) και την Μπράιτον να αντιστέκεται σθεναρά, με τις λίγες κλασικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να μην αποφέρουν κάποιο γκολ και το 1-1 να μένει δίκαια και φυσιολογικά ως το φινάλε.

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Ράιαν, Μοντόγια, Ντάφι, Μπαλογκούν, Μπερνάρντο, Στέφενς, Πρόπερ, Γκρος, Μαρτς, Μάρεϊ (79' Αντόνε), Λοκάντια (86' Νόκαερτ)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Λίχτσταϊνερ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί (70' Μάιτλαντ-Νάιλς), Κολάσινατς, Τζάκα, Γκεντουζί, Τορέιρα, Εζίλ (46' Ιγουόμπι), Λακαζέτ (62' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου

Φούλαμ - Κάρντιφ 1-1 (74' Σεσενιόν / 85' Σάιτ)

Κρίσταλ Πάλας - Κάρντιφ 0-0

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (19' Ολμπράιτον, 81' Ρικάρντο Περέιρα / 14' Μπερνάρντο Σίλβα)

Λίβερπουλ - Νιούκαστλ 4-0 (11' Λόβρεν, 48' Σαλάχ, 79' Σατσίρι, 85' Φαμπίνιο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Χάντερσφιλντ 3-1 (29' Μάτιτς, 64' & 78' Πογκμπά / 88' Γιόργκενσεν)

Μπέρνλι - 'Εβερτον 1-5 (37' Γκίμπσον / 2' Μίνα, 13' & 72' Ντιν, 22' πεν. Σίγκουρτσον, 93' Ρισάρλιζον)

Τότεναμ - Μπόρνμουθ 5-0 (16' Έρικσεν, 23' & 71' Σον, 35' Λούκας Μόουρα, 61' Κέιν)

Μπράιτον - Άρσεναλ 1-1 (35' Λοκάντια / 7' Ομπαμεγιάνγκ)

Γουότφορντ - Τσέλσι (21:30)

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου

Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ (21:45)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Photo Credits: Gareth Fuller/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ