ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Στέλιος Κόκοβας: Ο νέος Γκέκας της Μπόχουμ είναι στόπερ!

Στέλιος Κόκοβας: Ο νέος Γκέκας της Μπόχουμ είναι στόπερ!

Το Sport 24.gr παρουσιάζει την άγνωστη ιστορία του Στέλιου Κόκοβα που προτίμησε αντί για τον Ολυμπιακό να... μεταναστεύσει στην ομάδα μέσω της οποίας ο... κοντοχωριανός του Φάνης Γκέκας "επέβαλε" στην Γερμανία τον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ήταν 23 Αυγούστου του 2006 όταν η Μπόχουμ ανακοίνωνε τον δανεισμό από τον Παναθηναϊκό του Φάνη Γκέκα. Ο Λαρισαίος επιθετικός, που στην Ελλάδα αρκετοί τότε τον αμφισβητούσαν, μέσω της Μπόχουμ θα απογειώσει την καριέρα του και κυρίως θα ανοίξει τις... πόρτες της Μπουντεσλίγκα στους συμπατριώτες συναδέλφους του. Ο Γκέκας χάρη στα κατορθώματά του έκανε... μόδα στη Γερμανία τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, οποιαδήποτε ηλικίας και σε όλες τις κατηγορίες.

Δεκατρία χρόνια αργότερα ο Στέλιος Κόκοβας, ένας ...κοντοχωριανός του Γκέκα, κι αυτός από την Λάρισα, που επέλεξε αντί να δοκιμάσει την τύχη του σε κάποια Ακαδημία της ελληνικής Big 4 (βρέθηκε κοντά στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό) να γίνει ποδοσφαιρικός μετανάστης αν κι ανήλικος, έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της πρώτης ομάδας της Μπόχουμ! Σε ένα γήπεδο που λόγω Γκέκα οι οπαδοί της δηλώνουν... φιλέλληνες και το δείχνουν με διάφορους τρόπους

Η Μπόχουμ βέβαια πλέον παίζει στην Μπουντεσλίγκα 2 κι αντίπαλος της ήταν το Αμβούργο η μοναδική γερμανική ομάδα που μέχρι πέρσι δεν είχε υποβιβαστεί από την Μπουντεσλίγκα. Ένας ακόμη οιωνός καριέρας για τον Κόκοβα αφού αντίπαλος του (αν και κάθισε στον πάγκο) ήταν ένας Έλληνας διεθνής, με τον οποίο παίζουν και στην ίδια θέση, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος!

Ονειρεμένη στιγμή/ντεμπούτο, ομολογουμένως, για ένα Ελληνόπουλο του εξωτερικού μπροστά σε 26.600 θεατές. Σε ηλικία 17,5 ετών, ο Στέλιος Κόκοβας έπαιξε βασικός και μάλιστα ο Λαρισαίος στόπερ (γεννημένος στις 6 Ιουλίου 2001),αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, συμβάλλοντας στο να αποσπάσει η Μπόχουμ "λευκή" ισοπαλία απέναντι στο μεγάλο φαβορί της κατηγορίας.

Κλήθηκε δε να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους παίκτες της Μπουντεσλίγκα 2, τον 25χρονο Γερμανό δεξιό εξτρέμ Καλέντ Νάρεϊ, ο οποίος σε 26 συμμετοχές έχει βάλει 7 γκολ και για τον οποίο το Αμβούργο έδωσε 1,7 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Γκρόιτερ Φιρτ.

Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Κόκοβα με την ανδρική ομάδα, με την οποία βέβαια έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι, έχοντας παίξει και σε φιλικά (μεταξύ άλλων με τη Ντινάμο Κιέβου). Στη Μπόχουμ ο νεαρός (η φυσική του θέση είναι κεντρικός αμυντικός) πήγε για πρώτη φορά σε ηλικία 15,5 ετών, αρχικά για δοκιμή, προερχόμενος από την Αναγέννηση Καλοχωρίου, ομάδα α' τοπικού στη Λάρισα (είχε δοθεί δανεικός εκεί από την ακαδημία του Γιώργου Πλίτση, παλαίμαχου παίκτη της ΑΕΛ).

Στέλιος Κόκοβας: Ο νέος Γκέκας της Μπόχουμ είναι στόπερ!

(Στιγμιότυπο από το παιχνίδι Μπόχουμ - Αμβούργο)

Ενδιαφέρον για την περίπτωσή του είχε επιδείξει και ο Ολυμπιακός, αλλά από τη στιγμή που υπήρξε η προοπτική του εξωτερικού, ο Κόκοβας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Μπόχουμ, που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την εταιρεία Sportsgenius (το γραφείο που είχε στη Μπόχουμ και τον Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος παίζει πλέον στη Βίλεμ), συμφώνησε με τους εκπροσώπους του και κράτησε τον Θεσσαλό, που έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Ο ύψους 1.86 Κόκοβας έχει κληθεί μία φορά στην Εθνική Κ19, στο φιλικό του Δεκεμβρίου με την Ιταλία (ήττα της Ελλάδας με 4-1).

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ