Ο "ελληνικός χορός" του "καυτού" Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ ανάμεσα σε έξι παίκτες της Μπράγκα και ο πορτογαλικός Τύπος αποθεώνει τον "ελληνικό χορό" του "Mitrogolo". (φωτογραφίες)

Kατάφερε να βρει τον τρόπο ο Έλληνας διεθνής επιθετικός της Μπενφίκα, Κώστας Μήτρογλου, να σκοράρει περικυκλωμένος από πέντε παίκτες της Μπράγκα και τον τερματοφύλακα και να επαναφέρει τους "αετούς" της πορτογαλικής πρωτεύουσας στην κορυφή της βαθμολογίας της Primeira Liga.

Επόμενο είναι τα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου, τη Δευτέρα, να είναι αφιερωμένα στον "Mitrogolo". Η "Α Bola" στην πρώτη της σελίδα έχει πανηγυρική φωτογραφία του Κώστα Μήτρογλου συνοδευόμενη από τον τίτλο: "Ελληνικός χορός".

 

Η "O Jogo" επιλέγει ένα λογοπαίγνιο. Ο τίτλος είναι "Kostas Quentes" και κυριολεκτικά σημαίνει "Καυτός (σ.σ είναι στον πληθυντικό) Κώστας". Η φράση προέρχεται από το "Costas Quentes" (σ.σ ομόηχο με το "Kostas Quentes") και είναι έκφραση που σημαίνει "καλά προστατευμένος" με την έννοια ότι ο Μήτρογλου προστάτεψε (από την γκέλα) την Μπενφίκα.

Η Jornal de Noticias επιλέγει και αυτή το "Kostas" - "Costas". "Costa" εκτός από ακτή, σημαίνει και πλάτη στην πορτογαλική γλώσσα. Ο τίτλος είναι "στις πλάτες του Μήτρογλου".

Λιγότερο προβλέψιμη η "Record". Αφού επισημαίνει ότι "το φανταστικό γκολ του Μήτρογλου έδωσε στην Μπενφίκα τη νίκη επί της Μπράγκα και την πρωτοπορία", διαπιστώνει ότι ο Έλληνας διεθνής επιθετικός είναι "Έλληνας Θεός".

Δείτε εδώ από το Sport24.gr τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού και διεθνούς Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14 ΓΚΟΛ ΣΕ 15 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Νικητήριο γκολ Μήτρογλου ανάμεσα σε έξι αντιπάλους

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ