COPA AMERICA

Βραζιλία - Εκουαδόρ 4-2

Brazilian forward Alexandre Pato celebrates with teammate forward Neymar after scoring his second goal against Ecuador during a 2011 Copa America Group B first round football match, at the Mario Kempes stadium in Cordoba, 770 Km northwest of Buenos Aires, on July 13, 2011.   AFP PHOTO / RODRIGO BUENDIA (Photo credit should read RODRIGO BUENDIA/AFP/Getty Images)
Brazilian forward Alexandre Pato celebrates with teammate forward Neymar after scoring his second goal against Ecuador during a 2011 Copa America Group B first round football match, at the Mario Kempes stadium in Cordoba, 770 Km northwest of Buenos Aires, on July 13, 2011. AFP PHOTO / RODRIGO BUENDIA (Photo credit should read RODRIGO BUENDIA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Βραζιλία νίκησε με 4-2 το Εκουαδόρ, κατέκτησε την κορυφή του ομίλου της και θα αντιμετωπίζει την Παραγουάη στα προημιτελικά. Από δύο γκολ οι Πάτο, Νεϊμάρ και Καϊσέδο (video)

Με δύο γκολ του Πάτο και άλλα δύο του Νεϊμάρ η Βραζιλία νίκησε με 4-2 το Εκουαδόρ, για το οποίο σκόραρε επίσης δύο φορές ο Φελίπε Καϊσέδο.

Η "σελεσάο" χρειάστηκε να προηγηθεί 3 φορές, αλλά τελικά πήρε την νίκη με δύο γκολ διαφορά που ήθελε και έτσι κατέκτησε την κορυφή του Β' ομίλου στην ισοβαθμία με την Βενεζουέλα.

Τρίτη τερμάτισε η Παραγουάη και έτσι θα είναι αντίπαλος της Βραζιλίας στα προημιτελικά, καθώς οι Παραγουανοί πέρασαν ως δεύτεροι καλύτεροι τρίτοι (καλύτερος 3ος το Περού).

***δείτε βαθμολογίες, πρόγραμμα, διασταυρώσεις & σκόρερς στο πανόραμα

Βραζιλία - Εκουαδόρ 4-2

Σκόρερς: 28' και 61' Πάτο, 49' και 72' Νεϊμάρ / 38' και 59' Καϊσέδο

Γήπεδο: "Mario Alberto Kempes", Κόρντομπα

Διαιτητής: Ρομπέρτο Σιλβέρα (Ουρουγουάη)

Η πρώτη ευκαιρία ήταν για την Βραζιλία μόλις στο 4', όταν από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ ο Τιάγκο Σίλβα πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ζούλιο Σέζαρ στο 10' μπλόκαρε το σουτ του Μάικλ Αρόγιο, ενώ στο 23' η εκτέλεση φάουλ του Κριστιάν Νομπόα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο της Ίντερ.

Από την εξαιρετική σέντρα του Αντρέ Σάντος από αριστερά ο Αλεσάντρε Πάτο με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ελισάγα, κάνοντας το 1-0 για την Βραζιλία στο 28'.

Η απάντηση για το Εκουαδόρ ήρθε στο 38' με τον Φελίπε Καϊσέδο με δυνατό συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή να ισοφαρίζει σε 1-1 νικώντας τον Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος έκανε κακή εκτίμηση και έχει ευθύνη για το γκολ.

Στο 45' ο Μάικλ Αρόγιο έπιασε πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή και απέκρουσε με δυσκολία ο Ζούλιο Σέζαρ, ενώ στην επαναφορά πέρασε άουτ το σουτ του Βάλτερ Αγιοβί.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η "σελεσάο" πήρε ξανά το προβάδισμα στο 49' με τον Νεϊμάρ να κάνει το 2-1 με κοντινό πλασέ από την πάσα του συμπαίκτη του στην Σάντος, Γκάνσο.

Ο Φελίπε Καϊσέδο χτύπησε ξανά στο 59', ισοφαρίζοντας σε 2-2 με ένα πανέμορφο γκολ, καθώς πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, απέφυγε με πανέμορφη κίνηση τον Τιάγκο Σίλβα και "εκτέλεσε" με δυνατό σουτ τον Ζούλιο Σέζαρ.

Μόλις 2 λεπτά αργότερα η ομάδα του Μάνο Μενέζες προηγήθηκε για 3η φορά, με το 2ο γκολ του Αλεσάντρε Πάτο, ο οποίος έκανε το 3-2 στο 61' με κοντινό πλασέ, παίρνοντας το... ριμπάουντ έπειτα από το σουτ του Νεϊμάρ και την ασταθή απόκρουση του Ελισάγα.

Ο πάσα του Γκάνσο στο 69' ο Πάτο προσπάθησε να συμπληρώσει το χατ-τρικ του, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ μετά το ψηλοκρεμαστό του σουτ με το αριστερό.

Στο 72' ο Μάικον μπήκε από δεξιά στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Νεϊμάρ, ο οποίος έκανε το 4-2 πλασάροντας μέσα από την μικρή περιοχή σε κενό τέρμα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Τιάγκο Σίλβα, Αντρέ Σάντος, Λούκας Λέιβα, Ραμίρες, Γκάνσο (77' Ελίας), Ρομπίνιο, Νεϊμάρ (80' Λούκας), Πάτο (85' Φρεντ).

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ελισάγα, Ρεάσκο (82' Ατσιλιέρ), Νορμπέρτο Αραούχο, Εράσο, Βάλτερ Αγιοβί, Μίντα, Νομπόα (91' Έκτορ Μοντάνιο), Μάικλ Αρόγιο, Έντισον Μέντες (77' Μίνα), Κριστιάν Μπενίτες, Φελίπε Καϊσέδο.

Βραζιλία - Εκουαδόρ 4-2 (highlights)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ