COPA AMERICA

Κόπα Αμέρικα: Πάνω από 9.000 ημέρες χωρίς τρόπαιο η Αργεντινή!

Argentina's Lionel Messi looks down during a Copa America semifinal soccer match against Brazil at Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Tuesday, July 2, 2019. Brazil defeated Argentina 2-0, eliminating their rival from the tournament, and advanced to the final on Sunday. (AP Photo/Nelson Antoine)
Argentina's Lionel Messi looks down during a Copa America semifinal soccer match against Brazil at Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Tuesday, July 2, 2019. Brazil defeated Argentina 2-0, eliminating their rival from the tournament, and advanced to the final on Sunday. (AP Photo/Nelson Antoine) AP PHOTO/NELSON ANTOINE

Ο αποκλεισμός της Αργεντινής στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα την έθεσε νοκ από τη διεκδίκηση του βαρύτιμου τροπαίου, με την τελευταία επιτυχία της "αλμπισελέστε" να είναι 26 χρόνια πίσω.

Όσοι περίμεναν πως η δίψα του Λιονέλ Μέσι να οδηγήσει την Αργεντινή στην κορυφή του Κόπα Αμέρικα μετά από τους χαμένους τελικούς απέναντι σε Γερμανία (στον τελικό του Μουντιάλ το 2014) και Χιλή (στους τελικούς του Κόπα Αμέρικα το 2015 και το 2016) θα έκανε τη διαφορά υπέρ της "αλμπισελέστε", διαψεύστηκαν.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι αγκομάχησε μέχρι να φτάσει στα ημιτελικά παίζοντας ποδόσφαιρο που δεν ικανοποίησε κανέναν και στους "4" υποτάχτηκε απέναντι στην διοργανώτρια Βραζιλία, με την ήττα της με 2-0 με τα γκολ των Ζεζούς και Φιρμίνο να την υποχρεώνει να παίξει για την 3η θεση στο τουρνουά σε λίγα 24ωρα από τώρα.

Αυτό δε που προκαλεί έκπληξη είναι πως για να βρει κανείς την τελευταία ποδοσφαιρική επιτυχία στη "χώρα του τάνγκο" σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει να πάει 26 χρόνια πίσω.

Argentina's Lionel Messi is tackled by Brazil's Casemiro during a Copa America semifinal soccer match at Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentina's Lionel Messi is tackled by Brazil's Casemiro during a Copa America semifinal soccer match at Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

Τότε που με αρχηγό τον Ρουγκέρι, μπόμπερ τον Μπατιστούτα και προπονητή τον Μπαζίλε νικούσε με 2-1 το Μεξικό και κατακτούσε το Κόπα Αμέρικα, για να ακολουθήσει η κατάρα που την θέλει να μην πανηγυρίζει τίτλο είτε στην ήπειρό της είτε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από εκείνο το ματς του 1993, η Αργεντινή μετράει πέντε χαμένους τελικούς, τέσσερις για το Κόπα Αμέρικα (στο Περού το 2007, στην Βενεζουέλα το 2007, στην Χιλή το 2015 και στις ΗΠΑ το 2016) και έναν για το Μουντιάλ (απέναντι στην Γερμανία το 2014), με την "αλμπισελέστε" να μετράει πλέον 9.404 ημέρες χωρίς να έχει σηκώσει ένα τρόπαιο!

Και το αρνητικό σερί συνεχίζεται, με την Αργεντινή να ελπίζει πως θα το σταματήσει το καλοκαίρι του 2020 όταν θα συνδιοργανώσει με την Κολομβία το ερχόμενο Κόπα Αμέρικα.

Photo Credits: AP Photo/Nelson Antoine, AP Photo/Victor R. Caivano

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κόπα Αμέρικα: To τρομερό σερί του Άλισον κάτω από την εστία της Βραζιλίας
TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ