ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Youth League: ΑΕΚ - Μπενφίκα 1-3

UEFA YOUTH LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
UEFA YOUTH LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ γνώρισε την εντός έδρας ήττα (1-3) από την Μπενφίκα, δεύτερη στα ισάριθμα πρώτα ματς των ομίλων του Youth League. Ισοφάρισαν προσωρινά με πανέμορφο γκολ του Φοίβου Μπότου οι "κιτρινόμαυροι", αλλά παραδόθηκαν στην ανωτερότητα των Πορτογάλων. (VIDEOS)

Στην ανωτερότητα της U19 της Μπενφίκα παραδόθηκε η αντίστοιχη της ΑΕΚ στην αναμέτρηση που διεξήχθη στη Ριζούπολη για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Youth League, της εκδοχής του Champions League στο αντίστοιχο ηλικιακό επίπεδο.

Η ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας άνοιξε το σκορ με τον Νούνο Σάντος. Το δεκάρι των "αετών" νίκησε τον Τάφα κι έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο όγδοο λεπτό. Ο Φοίβος Μπότος ισοφάρισε προσωρινά για την Ένωση στο 27ο λεπτό.

Ο Χρήστος Γιούσης πήρε την μπάλα στ' αριστερά, συνέκλινε ωραία προς το κέντρο, μπήκε κατά μέτωπο προς την περιοχή κι έσπασε την μπάλα αριστερά εντός περιοχής προς τον Φοίβο Μπότο. Εκείνος με ωραίο πλασέ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σέλτον Μπιάι.

Ωστόσο, η "κιτρινόμαυρη" χαρά δεν κράτησε πολύ. Μόνο τέσσερα λεπτά. Στο 31', ο Νούνο Σάντος έπειτα από την προσπάθεια του Ουμάρο Εμπαλό νίκησε για δεύτερη φορά τον Τάφα κι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Μπενφίκα.

Μπορεί το δοκάρι δύο φορές στο ίδιο λεπτό (15ο) να στέρησε την ευκαιρία στον Ουμάρο Εμπαλό για γκολ, αλλά ο καλύτερος παίκτης της Μπενφίκα και του αγωνιστικού χώρου σκόραρε στο 38ο. Ο 17χρονος από τη Γουινέα Μπισάου, για τον οποίον η Μπενφίκα αρνήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο πρόταση ύψους 15.000.000 ευρώ από τη Ρεάλ, εκμεταλλεύτηκε στην πάσα του Νούνο Σάντος, έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης και σκόραρε.

Αυτό μάλιστα, έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο "Δικέφαλος" πατούσε καλύτερα. Αλλά, δεν ήταν αρκετό για να μπορέσει να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς.

Στο άλλο ματς του ομίλου Μπάγερν κι Άγιαξ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2. Ο Νόα Λανχ άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό για τον "Αίαντα", ο Λούκας Μάι ισοφάρισε σε 1-1 στο 59ο κι ο Σαμπάνι έδωσε προβάδισμα στο 70ό στους Βαυαρούς.

Ωστόσο, η ομάδα του Άμστερνταμ έφυγε με την ισοπαλία από το Μόναχο χάρη στο γκολ του Μπότμαν στο 90ό λεπτό.

ΑΕΚ (Γιώργος Σίμος): Τάφας, Σταμούλης, Τσιβελεκίδης (84' Αρβανίτης), Μπούσης, Ποζατζίδης, Τάμπας, Μπογκντάνι (85' Πατρινός), Γιούσης, Μπότος (71' Τσέλιος), Μαχαίρας (65' Μάρκου), Χριστόπουλος.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρενάτο Μανουέλ Άλβες Πάιβα): Σέλτον, Ταβάρες, Πέδρο Άλβαρο, Λουρέιρο (70' Ραϊμούντο Νόμπρεγα), Βαρέλα, Φλορεντίνο (79' Ροντρίγκο Κονσεϊσάο), Ζοάο Φιλίπε, Ολιβέιρα Ντάντας (70' Μπάρος Λόπες), Γκονσάλο Ράμος (70' Μπερνάρντο Σίλβα), Νούνο Σάντος (79' Ντιόγκο Καπιτάο), Ουμάρο Εμπαλό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Μπενφίκα 6 (6-1)

2. Άγιαξ 4 (8-2)

3. Μπάγερν 1 (2-5)

4. ΑΕΚ 0 (1-9)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (3Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/10)

ΑΕΚ - Μπάγερν

Άγιαξ - Μπενφίκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ