ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ρονάλντο: Ο άρχοντας της νοκ-άουτ φάσης του Champions League!

Juventus' Cristiano Ronaldo, left, celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League quarterfinal, first leg, soccer match between Ajax and Juventus at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, April 10, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Juventus' Cristiano Ronaldo, left, celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League quarterfinal, first leg, soccer match between Ajax and Juventus at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, April 10, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Τα νοκ-άουτ ματς του Champions League μοιάζουν να είναι φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς μία άβυσσος από γκολ χωρίζει τον Πορτογάλο από όλους τους άλλους μεγάλους σκόρερ.

Στις Απριλίου 2007 ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία καθώς πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League, απέναντι στην Ρόμα στο "Ολντ Τράφορντ" στον δεύτερο προημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων.

Δώδεκα χρόνια ακριβώς μετά (10/4/19) ο Πορτογάλος συνεχίζει να γράφει ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου καθώς με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άγιαξ στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" το βράδυ της Τετάρτης μετράει πλέον 125 σε 161 ματς (έχει και 39 ασίστ) και συνεχίζει να κοιτάζει αγέρωχος από τo ποδοσφαιρικό Έβερεστ όλους τους άλλους μεγάλους σταρ της μπάλας.

Ο δε κολακευτικός χαρακτηρισμός του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προς τον Ρονάλντο ότι είναι "μία κατηγορία μόνος του" μόνο υπερβολικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το τρομερό ρεκόρ παραγωγικότητας που τον συνοδεύει στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης.

Σκοράροντας στο 45' του αγώνα απέναντι στον "Αίαντα" ( πρώτος σκόρερ στο γήπεδο αυτό στο Champions League με 6 γκολ, χωρίς να έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα του Άγιαξ), έφτασε τα 24 γκολ σε 21 αγώνες που έχει δώσει σε προημιτελική φάση Champions League, την ώρα που το αντίπαλο δέος Λιονέλ Μέσι έχει 10 τέρματα σε ίδιο αριθμό αγώνων (10 έχει και ο Ραούλ ενώ στα 9 σταμάτησαν οι Ιντζάγκι και Σεφτσένκο).

Εκεί δε που ανοίγει η ψαλίδα του 34χρονου Πορτογάλου με όλους τους άλλους είναι στο άρθροισμα των γκολ στη νοκ-άουτ φάση του Champions League από τα προημιτελικά και πέρα, με τον "CR7" να έχει να επιδείξει το ασύλληπτο νούμερο των 41 γκολ, την ώρα που ο Μέσι καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση του βάθρου με 16 γκολ και οι Ραούλ, Φιλίπο Ιντζάγκι και Αντρέι Σεφτσέσνκο μοιράζονται την τρίτη έχοντας ο καθένας από 13 γκολ.

Αν θέλουμε να κοιτάξουμε λίγο πιο κάτω θα βρούμε μάλιστα και άλλα σπουδαία ονόματα, με τους Ντρογκμπά και Λάμπαρντ να έχουν από 11 γκολ έκαστος σε προημιτελικά, ημιτελικό και τελικό Champions League ενώ οι Λεβαντόβσκι και Ρούνεϊ έχουν αμφότεροι 10 γκολ στο ενεργητικό τους.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ