CHAMPIONS LEAGUE

Ρόμα - Πόρτο 2-1: Αβαντάζ πρόκρισης με Τζανιόλο

Roma midfielder Nicolo' Zaniolo celebrates after scoring the opening goal of his team during a Champions League round of 16 first leg soccer match between Roma and Porto, at Rome's Olympic Stadium, Tuesday, Feb. 12, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini)
Roma midfielder Nicolo' Zaniolo celebrates after scoring the opening goal of his team during a Champions League round of 16 first leg soccer match between Roma and Porto, at Rome's Olympic Stadium, Tuesday, Feb. 12, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Με τον Νικολό Τζανιόλο να πανηγυρίζει τα πρώτα του τέρματα στο Champions League, η Ρόμα επικράτησε 2-1 την Πόρτο και απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στους "8" του θεσμού (VIDEOS).

Στα τέσσερα προηγούμενα ευρωπαϊκά ραντεβού τους η Ρόμα δεν είχε να επιδείξει ούτε μία επιτυχία κόντρα στην Πόρτο, με δύο ματς να έρχονται ισόπαλα και τα άλλα δύο να βρίσκουν νικητές τους "δράκους".

Το βράδυ της Τρίτης (12/2) η άσχημη αυτή παράδοση έλαβε τέλος χάρη σε έναν θαυματουργό πιτσιρικά, με τον Νικολό Τζανιόλο να σκοράρει δις για την ομάδα του Κώστα Μανωλά (βασικός, αγωνίστηκε όλο το ματς) και να υπογράφει τη νίκη με 2-1 που της δίνει ένα μικρό προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά ενόψει της ρεβάνς στο "Ντραγκάο".

Το πρώτο ημίχρονο στο "Ολίμπικο" είχε λίγες φάσεις και πολύ... τακτική από τις δύο ομάδες, με τους ποδοσφαιριστές της Ρόμα να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους αλλά τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται συμπαγείς και να δίνουν ελάχιστους ελεύθερους χώρους στους Ρωμαίους.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η κάθε ομάδα να έχει από μία καλή ευκαιρία σε αυτό το διάστημα. Στο 30' απείλησε η Πόρτο με τον Φερνάντο, με τον Κριστάντε να μπλοκάρει το σουτ του μέσα από την περιοχή ενώ στο 38' ήταν η σειρά της Ρόμα να πλησιάσει το γκολ, με το σουτ του Τζέκο από πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή να σταματάει στο δεξί δοκάρι!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρόμα αποφάσισε να πάρει περισσότερα ρίσκα, με αποτέλεσμα να πιέσει τους Πορτογάλους, να χάσει ευκαιρίες και τελικά να δικαιωθεί, αποκτώντας προβάδισμα δύο γκολ με τον Τζανιόλο.

Η αρχή έγινε στο 70', με τον 19χρονο Ιταλό μέσο να δέχεται πάσα μέσα στην περιοχή και με συρτό διαγώνιο σουτ με το δεξί να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ίκερ Κασίγιας (συμπλήρωσε 174 ματς στο Champions League ο Ισπανός) για το 1-0.

Το γκολ αυτό "ζάλισε" τους παίκτες του Κονσεϊσάο και έξι λεπτά αργότερα ο Τζανιόλο "χτύπησε" εκ νέου: πήρε το ριμπάουντ μετά από δυνατό σουτ του Τζέκο που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι και από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση. Το γκολ μάλιστα αυτό ήταν ιστορικό αφού έγινε ο νεότερος Ιταλός ποδοσφαιριστής (γεννημένος στις 2 Ιουλίου 1999) που πετυχαίνει δύο τέρματα σε αγώνα για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Με το 2-0 στην πλάτη, οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν όμως διατεθειμένοι να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά τους να χαμογελάσουν, με τον Άντριαν Λόπες να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από "τσαφ" σε σουτ εκτός περιοχής και με κοντινό πλασέ να νικάει τον Αντόνιο Μιράντε για το τελικό 2-1.

Αποτέλεσμα που επιτρέπει στους Ρωμαίους να χαμογελούν με την πρώτη ευρωπαϊκή τους νίκη που τους στέλνει με μικρό προβάδισμα στο "Ντραγκάο" αλλά και τους "δράκους" να ελπίζουν στην ανατροπή στις 6 Μαρτίου, χάρη στο γκολ που έψαχναν και βρήκαν στην ιταλική πρωτεύουσα.

ΡΟΜΑ: Μιράντε, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροφ, Πελεγκρίνι (83' Ενζονζί), Ντε Ρόσι, Κριστάντε, Τζανιόλο (87' Σαντόν), Ελ Σααραουί (90' Κλάιφερτ), Τζέκο

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μιλιτάο, Φελίπε, Πέπε, Τέγες, Ερέρα, Περέιρα, Σάντος (76' Περέιρα), Οτάβιο (84' Ερνάνι), Μπραχίμι (68' Λόπες), Τικίνιο

ΡΟΜΑ - ΠΟΡΤΟ 2-1 (HIGHLIGHTS)

Photo Credits: AP Photo/Andrew Medichini

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ