CHAMPIONS LEAGUE

Προβάδισμα για Άγιαξ και Ντίναμο Ζάγκρεμπ (VIDEOS)

Προβάδισμα για Άγιαξ και Ντίναμο Ζάγκρεμπ (VIDEOS)

Ο Άγιαξ ο οποίος επιβλήθηκε στην έδρα του με 3-1 κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου και η Ντίναμο Ζάγκρεμπ η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας από τη Γιουγκ Μπόις έχουν προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Το πρώτο σκέλος των αναμετρήσεων για τα play offs του Champions League ολοκληρώθηκε με δύο αγώνες, πέρα από εκείνον της ΑΕΚ με τη Βίντι. Ο Άγιαξ ο οποίος επιβλήθηκε στην έδρα του με 3-1 κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου και η Ντίναμο Ζάγκρεμπ η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας από τη Γιουγκ Μπόις έχουν προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους.

Στο Άμστερνταμ το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Άγιαξ. Σε μία φάση η οποία ξεκίνησε πίσω από τη μεσαία γραμμή ο Ζιγιές με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Τάντιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή, εκείνος έστρωσε ωραία στον Φαν ντε Μπέεκ εκείνος σούταρε με τη μία, η μπάλα πέρασε κάτω από τον Μπόικο και έτσι έγινε το 1-0 για τον Αίαντα στο 2'.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το ψυχολογικό πλεονέκτημα του γρήγορου τέρματος που πέτυχαν, όμως μία αδράνεια στην άμυνα τους έφερε το 1-1. Στο 16ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Καντάρ πήρε την κεφαλιά, ο Ονανά απέκρουσε, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Κεντζιόρα ο οποίος από κοντά έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Άγιαξ είχε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο κάθε στατική φάση στην περιοχή του ήταν ευκαιρία για την Ντινάμο. Τελικά, ο "Αίαντας" βρήκε τρόπο να πάρει ξανά τα ηνία του αγώνα στο 35ο λεπτό με τη βοήθεια και της τύχης. Ο Ζιγιές σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε πάνω στο κεφάλι του Καντάρ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Η ολλανδική ομάδα συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στο 44' ο Ταλιαφίκο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τάντιτς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με το αριστερό πόδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπόικο για τρίτη φορά.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σε τίποτα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άγιαξ είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγξε το ρυθμό, με την Ντινάμο να αδυνατεί να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Ονάνα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλο γκολ στο 88'. Ο Ζιγιές από το ύψος του πέναλτι σούταρε, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι της εστία του Μπόικο.

Έτσι, το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος με τον Άγιαξ να έχει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Η ΝΤΙΝΑΜΟ

Ιδανικά μπήκε στο ματς και η Γιουνγκ Μπόις στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς. Μόλις στο δεύτερο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με ένα τέρμα το οποίο ξεκίνησε και ολοκλήρωσε ο Εμπαμπού. Ο δεξιός μπακ των Ελβετών πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο πάσαρε στον Φάσναχτ εκείνος με την μία άνοιξε δεξιά στον Ενγκαμαλού που σέντραρε και ο Εμπαμπού που είχε ακολουθήσει τη φάση σκόραρε από κοντά.

Η Γιουνγκ Μπόις συνέχισε να πιέζει, δημιουργούσε καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Ζάγκορατς, όμως οι Κροάτες κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στη δεύτερη τελική τους προσπάθεια. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων έκλεψαν τη μπάλα στο δικό τους μισό και ο Χαΐροβιτς με μία εξαιρετική πάσα στην πλάτη της άμυνας έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Όρσιτς ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1 στο 40'.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης. Εκείνη που προσπάθησε περισσότερο ήταν η Γιουνγκ Μπόις η οποία ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν συνέχεια στην περιοχή των Κροατών. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο άντεξαν και το τελικό 1-1 του δίνει προβάδισμα πρόκρισης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΓΙΑΞ (4-2-3-1): Ονανά, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Φαν ντε Μπέεκ (87' Ντε Βιτ), Σένε, Ντε Γιονγκ, Ζιγιές, Χούντελααρ, Τάντιτς.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (4-3-3): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπούρντα, Καντάρ, Πίβαριτς, Χάρμας (46' Σεπέλιεβ), Σιντόρτσουκ (77' Τσε Τσε), Μπουγιάλσκι, Τσιχάνκοβ, Μπεσέντιν, Βέρμπιτς.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ (4-4-2): Φον Μπάλμος, Φον Μπέργκεν, Μπενίτο, Εμπαμπού, Βίτριχ, Σουλεϊμάνι, Σανόγκο, Ενγκαμαλού (81' Ενσαμέ), Σόου, Χοαρού, Φάσναχτ (70' Εμπίσχερ).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (4-1-4-1): Ζάγκορατς, Λέοβατς, Κατρίν, Ντιλαβέρ, Αντέμι, Χαΐροβιτς (83' Καντζιόρ), Στογιάνοβιτς, Γκόγιακ, Ντάνιελ Όλμο (86' Σούνιτς), Γκραβράνοβιτς (74' Μπούντιμιρ), Όρτσιτς.

Τα ζευγάρια των playoffs

ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-0

ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) - Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 2-3 ( 9' Τουόμινεν, 88' Χλεμπ - 35' Περέιρο, 61' Λοσάνο, 89' Μάλεν)

Βίντι (Ουγγαρία) - ΑΕΚ (Ελλάδα) 1-2 (67' Λάζοβιτς / 34' Κλωναρίδης, 49' Μπακασέτας)

Γιανγκ Μπόις (Ελβετία) - Ντίναμο (Κροατία) 1-1 (2' Εμπαμπού / 40' Όρσιτς)

ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Μπενφίκα (Πορτογαλία) - ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 1-1 (45'+1' Πίζι / 76' Ουάρντα)

Άγιαξ (Ολλανδία) - Ντινάμο (Ουκρανία) 3-1 (2' Φαν ντε Μπέεκ, 35' Ζιγιές, 43' Τάντιτς / 16' Κεντζιόρα)

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου, 22.00: Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) - Άγιαξ (Ολλανδία)

Τετάρτη 29 Αυγούστου, 22.00: ΠΑΟΚ - Μπενφίκα (Πορτογλαία)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου, 22.00: ΑΕΚ - Βίντι (Ουγγαρία)

Τρίτη 28 Αυγούστου, 22.00: Γιανγκ Μπόιτς (Ελβετία - Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Τετάρτη 29 Αυγούστου, 22.00: Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία)

Τετάρτη 29 Αυγούστου, 22.00: Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ