CHAMPIONS LEAGUE

Πρόκριση για Νάπολι & Μπενφίκα, εφιάλτης για Μπεσίκτας

Πρόκριση για Νάπολι & Μπενφίκα, εφιάλτης για Μπεσίκτας

Η Ντινάμο νίκησε 6-0 την Μπεσίκτας στο Κίεβο και την έβγαλε νοκ-άουτ με την βοήθεια του διαιτητή, έτσι Νάπολι και Μπενφίκα προκρίθηκαν στους "16", με τους Ιταλούς στην κορυφή, καθώς νίκησαν στη Λισαβόνα (videos)

Η Νάπολι νίκησε 2-1 την Μπενφίκα στη Λισαβόνα, αλλά στους "16" του Champions League προκρίθηκαν και οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι, καθώς η Ντινάμο "διέλυσε" με 6-0 την Μπεσίκτας στο Κίεβο και την έβγαλε νοκ-άουτ.

Οι Τούρκοι αδικήθηκαν από την διαιτησία, καθώς στο 29' έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μπεκ για ανύπαρκτο πέναλτι, με το οποίο εν συνεχεία έγινε το 2-0.

Οι Ουκρανοί σταμάτησαν στα 6 γκολ, αν και από το 56' η Μπεσίκτας έπαιζε με 9 παίκτες, ενώ το "διπλό" της Νάπολι σημαίνει πως κατέκτησε την κορυφή, άρα θα είναι στους ισχυρούς στην κλήρωση των "16" του Champions League.

Πρόκριση για Νάπολι & Μπενφίκα, εφιάλτης για Μπεσίκτας

Μπενφίκα - Νάπολι 1-2

Σκόρερς: 87' Ραούλ Χιμένες / 60' Καγιεχόν, 79' Μέρτενς

Γήπεδο: "Estádio da Luz", Λισαβόνα

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λάοθ (Ισπανία)

Ο Κώστας Μήτρογλου δεν διανύει περίοδο φόρμας, έτσι δεν ήταν στην 11άδα και ξεκίνησε στην θέση του ο Ραούλ Χιμένες, ο οποίος μάλιστα σκόραρε στο 87', μειώνοντας και διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Από νωρίς η ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κίεβο είχε κάνει Πορτογάλους και Ιταλούς να μην έχουν άγχος για την πρόκριση, αλλά βέβαια υπήρχε και η πρωτιά.

Η κίνηση του Σάρι να περάσει τον Ντις Μέρτενς στο ματς άλλαξε τα δεδομένα, με τον Βέλγο να κάνει την ασίστ στο 60' για να ανοίξει το σκορ ο Καγιεχόν, ενώ ο ίδιος ο Βέλγος στο 79' πέτυχε το 2ο τέρμα των Ιταλών στην αναμέτρηση και 4ο δικό του φέτος στην διοργάνωση.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Έντερσον Μοράες, Νέλσον Σεμέντο, Λουιζάο, Λίντελεφ, Αντρέ Αλμέιντα, Φέισα, Πίτσι, Σάλβιο (80' Μήτρογλου), Σέρβι (68' Αντρέ Καρίγιο), Γκονσάλο Γκέντες (57' Ράφα Σίλβα), Ραούλ Χιμένες.

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ίσαϊ, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ντιαουαρά, Αλάν, Χάμσικ (72' Ζελίνσκι), Καγιεχόν, Ινσίνιε (80' Ρογκ), Γκαμπιαντίνι (59' Μέρτενς).

Πρόκριση για Νάπολι & Μπενφίκα, εφιάλτης για Μπεσίκτας

Ντινάμο Κιέβου - Μπεσίκτας 6-0

Σκόρερς: 9' Μπιεσιέντιν, 30' πέν. Γιαρμόλενκο, 32' Μπουγιάλσκι, 45'+3 Ντέρλις Γκονσάλες, 60' Σιντορτσούκ, 77' Ζούνιορ Μοράες

Γήπεδο: "Olimpiyskiy", Κίεβο

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Ο Μπιεσιέντιν στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τη Ντινάμο, με τις ελπίδες της Μπεσίκτας να "παγώνουν", αλλά κανείς ακόμη δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε.

Στο 29' ο Σκωτσέζος διαιτητής, Κρεγκ Τόμσον, έβαλε τέλος σε κάθε τουρκική ελπίδα, καθώς έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους και απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μπεκ.

Ο Γιαρμόλενκο ευστόχησε από τα 11 βήματα, αν και οι παίκτες της Μπεσίκτας του έλεγαν να το χάσει, δύο λεπτά αργότερα έγινε το 3-0 από τον Μπουγιάλσκι (τραγικό λάθος της άμυνας) και το ημίχρονο τελείωσε 4-0 με τέρμα του Ντέρλις Γκονσάλες.

Με 9 παίκτες έμεινε η Μπεσίκτας στο 56', λόγω νεύρων του Αμπουμπακάρ, αλλά οι Ουκρανοί δεν σταμάτησαν. 5-0 από τον Σιντορτσούκ στο 60' και 6-0 από τον Ζούνιορ Μοράες στο 77'.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Ρουντκό, Μπουρντά, Χατσερίντι, Βίντα, Αντούνες, Ριμπάλκα, Μπουγιάλσκι, Σιντορτσούκ (66' Κορζούν), Γιαρμόλενκο, Ντέρλις Γκονσάλες (69' Τσιγκάνκοβ), Μπιεσιέντιν (77' Ζούνιορ Μοράες).

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Μπεκ, Μαρσέλο, Τόσιτς, Αντριάνο, Τολγκάι Αρσλάν (46' Τζενκ Τοσούν), Χάτσινσον, Ογκουζχάν Εζιακούπ, Κουαρέσμα (70' Κερίμ Φράι), Ολτζάι Σαχάν (46' Γκιοκχάν Γκιονιούλ), Αμπουμπακάρ.

*κόκκινη 29' Μπεκ και 56' Αμπουμπακάρ

Πρόκριση για Νάπολι & Μπενφίκα, εφιάλτης για Μπεσίκτας

Η τελική βαθμολογία

1. Νάπολι 11 (11-8)

2. Μπενφίκα 8 (10-10)

3. Μπεσίκτας 7 (9-14)

4. Ντινάμο Κιέβου 5 (8-6)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

3 γκολ

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Ντινάμο Κιέβου - Μπεσίκτας 6-0

Μπενφίκα - Νάπολι 1-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ