CHAMPIONS LEAGUE

Μουρίνιο: "Η ανατροπή της Λίβερπουλ έχει ένα όνομα, Γιούργκεν Κλοπ"

Manchester United coach Jose Mourinho, left, and Liverpool coach Juergen Klopp react on the sidelines during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, England, Saturday, March 10, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United coach Jose Mourinho, left, and Liverpool coach Juergen Klopp react on the sidelines during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, England, Saturday, March 10, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποθέωσε τον Γιούργκεν Κλοπ και ανέφερε πως η ανατροπή της Λίβερπουλ έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο απ' αυτό του Γερμανού προπονητή.

Η Λίβερπουλ έκανε το απόλυτο ποδοσφαιρο θαύμα. Έπρεπε να ανατρέψει το 3-0 του πρώτου αγώνα με τη Μπαρτσελόνα και τα κατάφερε στο Ναό του ποδοσφαίρου που λέγεται Άνφιλντ. Σε αυτό το κολαστήριο, σε αυτό το γήπεδο που έχουν υποκλιθεί πολλές ομάδες. Το 4-0 όμως δεν θα ερχόταν ποτέ, αν δεν υπήρχε το μαεστρικό κοουτσάρισμα και η άριστη προετοιμασία των κόκκινων από τον προπονητή τους, Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ανέφερε πως η ανατροπή της Λίβερπουλ έχει ονοματεπώνυμο και είναι αυτό του Γερμανού συναδέλφου του. Αν μη τι άλλο, όταν λέγεται κάτι τέτοιο από τον Special One, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και αποδεικνύει πως ξέρει να αναγνωρίζει τη δουλειά των συναδέλφων του, ακόμα και αν αυτοί ήταν αντίπαλοι μέχρι πριν μερικούς μήνες στο ίδιο πρωτάθλημα.

"Έλεγα πως αν υπήρχε ένα γήπεδο να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι το Άνφιλντ. Αλλά πρέπει να πω πως για μένα αυτή η ανατροπή έχει ένα όνομα, Γιούργκεν Κλοπ. Δεν έχει να κάνει με τακτική, με φιλοσοφία. Έχει να κάνει με καρδιά, με ψυχή και φανταστική προετοιμασία των παικτών του. Είχαν το ρίσκο ότι μπορεί να τελείωναν τη σεζόν χωρίς κανένα τρόπαιο και τώρα είναι ένα βήμα από το να γίνουν Πρωταθλητές Ευρώπης. Και νομίζω ότι ο Γιούργκεν το αξίζει.

Η λογική του μαχητικού πνεύματος, του να μην τα παρατάς ποτέ, κάθε παίκτης να δίνει τα πάντα, όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά των ομάδων του. Δεν κλαίει αν λείπει ένας παίκτης, δεν κλαίει αν παίζει 50-60 παιχνίδια τη σεζόν όπως άλλοι. Όλα απόψε (σ.σ. χθες) έχουν να κάνουν με το μέταλλο του Γιούργκεν Κλοπ", ανέφερε ο Μουρίνιο για τον Γερμανό κόουτς.

AP Photo/Rui Vieira

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ