Επίσημο: VAR στο Champions League από την επόμενη σεζόν

H UEFA ανακοίνωσε επίσημα πως το VAR θα μπει και στο Champions League από την επόμενη σεζόν, ενώ η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και στο Euro του 2020. Διαβάστε ποιο θα είναι το πρώτο ματς UEFA με VAR.

Επί προεδρίας Πλατινί η UEFA δεν ήθελε καν να ακούσει για τη χρήση της τεχνολογίας ως διαιτητικό μέσο στο ποδόσφαιρο. Τα χρόνια πέρασαν, ο Γάλλος βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός κάδρου και στο μεταξύ το VAR μπήκε δειλά-δειλά σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θριαμβευτικά στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι αντιστάσεις της UEFA κάμφθηκαν εντελώς και ήρθε και επίσημη ανακοίνωση για την πλήρη υιοθέτηση του VAR από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

"Πιστεύουμε πως η εφαρμογή του VAR από τον Αύγουστο του 2019 θα μας δώσει αρκετό χρόνο ώστε να εγκαταστήσουμε ένα ισχυρό σύστημα, αλλά και να εκπαιδεύσουμε τους διαιτητές, ώστε να εξασφαλιστεί μια πρακτική, αποτελεσματική ενσωμάτωση του VAR στο Champions League, την παγκόσμια ναυαρχίδα των συλλογικών διοργανώσεων", δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το VAR θα μπει στο Champions League του 2019-20, στο Euro 2020 και στους τελικούς του Nations League το 2021. Το Europa League θα χρειαστεί να περιμένει, αφού θα ενσωματώσει το VAR το 2020-21, ένα χρόνο αργότερα από το Champions League.

Τέλος, από σήμερα ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρώτος αγώνας της UEFA με χρήση του VAR: ο τελικός του UEFA Super Cup, που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Αυγούστου 2019.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

10 τροφές που θα αναπτύξουν τον μυϊκό σου όγκο

Τα τρόφιμα που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου για να αυξήσεις φυσικά και 'αθόρυβα' τη μυϊκή σου μάζα.

Πώς χτίζεται μια αυτοκρατορία: Μιλήσαμε με τον ιδρυτή των Mikel

Ο Λευτέρης Κυριακάκης δεν φωτογραφίζεται ποτέ. Δεν το έκανε ούτε για μας, αλλά μας μίλησε για το πώς έγινε ο πιο επιτυχημένος επιχειρηματίας στην Ελλάδα της Κρίσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ