ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ενα Champions League να το πιεις στο ποτήρι

Ενα Champions League να το πιεις στο ποτήρι

Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του φετινού Champions League, το οποίο χάρισε μοναδικές στιγμές στους φίλους του ποδοσφαίρου.

Ενα Champions League να το πιεις στο ποτήρι, παρακολουθήσαμε τους τελευταίους τρεις μήνες, διάστημα στο οποίο η αγωνία χτύπησε... πράσινο, με όσα συνέβησαν στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με την υποστήριξη της Heineken, του μεγάλου χορηγού του Champions League, πάμε να θυμηθούμε τι μας έμεινε από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, ΟΠΩΣ ΤΟ 2005

Κομβικής σημασίας ήταν για Λίβερπουλ και Νάπολι, το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Οι Αγγλοι ήθελαν νίκη με 1-0 ή με δύο γκολ διαφορά αν αυτή ερχόταν με διαφορετικό σκορ. Ο Σαλάχ σκόραρε στο 34', ο Μανέ έχανε τα άχαστα και χρειάστηκε μια εκπληκτική απόκρουση του Αλισον στο τέλος του αγώνα για να επαναλάβει η Λίβερπουλ την πρόκριση - θρίλερ του 2005, όταν τότε είχε αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Τότε τον είχε κερδίσει 3-1 (με 2-1 αποκλειόταν) και στο τέλος της σεζόν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΜΕ ΣΤΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Οταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια... Κάπως έτσι ήταν ο όμιλος του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στις Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ και Νάπολι. Η πρώτη παρουσία των Σέρβων σε φάση ομίλων πρόσθεσε, ωστόσο, μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας, που δεν είναι άλλη από την ιστορική νίκη επί της Λίβερπουλ στο "Μαρακανά" του Βελιγραδίου. Οπως και να έχει, το πρόσημο είναι θετικό για τη "Ζβέζντα" των "Ελλήνων", Μπεν - Μαρίν και Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ενα Champions League να το πιεις στο ποτήρι

ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ, Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ

Ο Πολωνός στράικερ είναι μια από τις πιο αξιόπιστες επιθετικές λύσεις στην Ευρώπη. Σε μια περίοδο, που η Μπάγερν βρισκόταν σε κρίση, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι απέδειξε γιατί είναι από τα πιο "hot" ονόματα στο παγκόσμιο ποοδόσφαιρο. Με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 3-3 με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ, έφτασε τα 8 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της φάσης των ομίλων του Champions League, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λιονέλ Μέσι (6).

ΠΟΡΤΟ, ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ

Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε... Η Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών από τις 32 που συμμετείχαν στη φάση των ομίλων του Champions League! Οι "Δράκοι" του Οπόρτο συγκέντρωσαν 16 βαθμούς, κερδίζοντας δύο φορές τη Λοκομοτίβ Μόσχας και τη Γαλατασαράι, μία τη Σάλκε, ενώ απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από τους Γερμανούς.

Ενα Champions League να το πιεις στο ποτήρι

"ΜΑΥΡΗ" ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, ωστόσο δεν ξέρει από πού της ήρθε στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι την νίκησαν 0-3 στο Μπερναμπέου, υποχρεώνοντάς την στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία της στην Ευρώπη. Παράλληλα, οι ισπανοί είχαν να χάσουν από το 2009 εντός έδρας σε φάση ομίλων, ενώ η επίθεσή τους έμεινε στο μηδέν, μετά από 44 διαδοχικά παιχνίδια στο Μπερναμπέου.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν μπορούμε να κάνουμε... τα στραβά μάτια στην απογοητευτική της παρουσία. Η Ενωση υποχρεώθηκε σε 6 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και αυτό το "μηδέν εις το πηλίκο", αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε φάση ομίλων του Champions League. Για εμάς η ΑΕΚ ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής των ομίλων, για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους η Μονακό, η οποία έγινε σάκος του μποξ στον πρώτο όμιλο και δεν θα συνεχίσει ούτε στο Europa League.

Ενα Champions League να το πιεις στο ποτήρι

ΤΟ 2/4 ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Ιταλία εκπροσωπήθηκε από τέσσερις ομάδες στην διοργάνωση, αλλά μόνο δύο θα συνεχίσουν στη φάση των "16". Η εκνευριστικά συνεπής Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο και η Ρόμα του Κώστα Μανωλά, που έπρεπε να προσπαθήσει για να μείνει έξω από μια εκ των Βιτόρια Πλζεν ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι άλλοι δύο Ιταλοί, πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό. Η Νάπολι δεν κατάφερε να αφήσει έξω τη Λίβερπουλ, παρότι της έκανε και η ήττα με ένα γκολ (αρκεί να έβρισκε δίχτυα στο Ανφιλντ) και η Ιντερ, η οποία "καιγόταν" για νίκη στο τελευταίο ματς με την Αϊντχόφεν του ενός βαθμού. Τελικά, έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με τους Ολλανδούς και χάρισε το εισιτήριο στην Τότεναμ.

Ενα Champions League να το πιεις στο ποτήρι

Κοινώς, παρακολουθούμε ένα Champions League με πολλές συγκινήσεις, παρέα με την ασύγκριτη γεύση της Heineken!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ