ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Το μοναδικό ρεκόρ της Γιουβέντους και το ματς-πρόκληση για Άγιαξ

Manchester United's Paul Pogba, left, and Juventus' Cristiano Ronaldo during the  Champions League soccer match at Old Trafford, Manchester, England, Tuesday Oct. 23, 2018. (Martin Rickett/PA via AP)
Manchester United's Paul Pogba, left, and Juventus' Cristiano Ronaldo during the Champions League soccer match at Old Trafford, Manchester, England, Tuesday Oct. 23, 2018. (Martin Rickett/PA via AP) AP

Ο Ρονάλντο που περιμένει τον Μουρίνιο, ο Πογκμπά που γυρίζει... σπίτι, ο Σολάρι που κάνει ντεμπούτο και το νέο μπρα ντε φερ για Μπενφίκα και Άγιαξ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει και τα 8 αποψινά ματς για την 4η αγωνιστική του Champions League.

Μετά τους αγώνες της Τρίτης όπου ξεχώρισαν αναμφίβολα η ήττα της Λίβερπουλ από τον Ερυθρό Αστέρα στο "Μαρακανά" του Βελιγραδίου και οι ισοπαλίες στα ντέρμπι της Νάπολι με την Παρί Σεν Ζερμέν και της Ίντερ με την Μπαρτσελόνα, ώρα για το δεύτερο πιάτο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Άκρως ενδιαφέρουσες είναι και οι αποψινές αναμετρήσεις, ωστόσο τα περισσότερα φώτα πέφτουν όπως είναι λογικό στο Τορίνο, όπου η Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Πολ Πογκμπά, την ίδια ώρα που ο Σαντιάγο Σολάρι θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ στο Champions League, στο "πονηρό" εκτός έδρας ματς απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν.

Πάμε να δούμε τα τελευταία νέα των 16 μονομάχων καθώς και τις πιθανές συνθέσεις με τις οποίες θα παραταχθούν.

5ος όμιλος

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΑΕΚ (22:00)

Αδιαφιλονίκητο φαβορί σε αυτό το ζευγάρι είναι η Μπάγερν (νίκησε με 2-0 στο ΟΑΚΑ πριν δύο εβδομάδες με τα γκολ των Χάβι Μαρτίνεθ και Λεβαντόβσκι), η οποία θέλει μάλιστα τη νίκη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρόσφατη γκέλα στο πρωτάθλημα (1-1 εντός έδρας με την Φράιμπουργκ) που την άφησε στο -4 από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, λίγα 24ωρα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι. Ο Νίκο Κόβατς φέρεται να βρίσκεται στα μαχαίρια με αρκετούς πρωτοκλασάτους παίκτες των Βαυαρών, παρόλα αυτά η διοίκηση εξακολουθεί να τον στηρίζει. Η ΑΕΚ δεν έχει πάρει κάποιο βαθμό στα τρία ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στους ομίλους του Champions League και σίγουρα θα έχει στο Μόναχο τη δυσκολότερη αποστολή της μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Μία ισοπαλία και 3 ήττες είναι ο απολογισμός της στα Κύπελλα Ευρώπης επί γερμανικού εδάφους. Αμφίβολος είναι ο Χάμες Ροντρίγκες για τους Βαυαρούς, εκτός μάχης για την ΑΕΚ οι Λόπες, Λιβάγια (τιμωρημένοι), Μπακασέτας και Οικονόμου (τραυματίες).

Οι πιθανές συνθέσεις:

Μπάγερν: Νόιερ, Κίμιχ, Σούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Μίλερ, Ρενάτο Σάντσες, Ναμπρί, Λεβαντόβσκι, Ριμπερί

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γκάλο, Μάνταλος, Μπογέ, Κλωναρίδης

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΑΓΙΑΞ (22:00)

Το ματς των δύο ομάδων που έγινε στο Άμστερνταμ πριν από δύο εβδομάδες βρήκε νικητή τον Άγιαξ χάρη στο γκολ του Μαζραουί στις καθυστερήσεις (1-0), με τους Ολλανδούς να μοιράζονται πλέον την κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Μπάγερν και να έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν πρόκριση από την 4η κιόλας αγωνιστική σε περίπτωση που πάρουν το τρίποντο και στην Λισσαβώνα. Εκτός μάχης έχουν τεθεί για τον "Αίαντα" οι τραυματίες Μπαντέ και Φέλτμαν. Από την πλευρά της η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και του Αντρέα Σάμαρη "καίγεται" για θετικό αποτέλεσμα για να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης ενώ ξέρει πως σε περίπτωση ήττας δικής της και νίκης της Μπάγερν επί της ΑΕΚ θα περιοριστεί στη μάχη για την 3η θέση που οδηγεί στους "32" του Europa League. Μοναδική πρόβλημα για τους "αετούς" είναι ο Σεφέροβιτς που παραμένει αμφίβολος λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Φέισα, Πίτσι, Τζέντσον, Σάλβιο, Ράφα, Ζόνας

Άγιαξ: Ονάνα, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Μαζραουί, Ντε Γιονγκ, Σένε, Φαν ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ, Ζίγες

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Άγιαξ 7 (5-1)

2. Μπάγερν Μονάχου 7 (5-1)

3. Μπενφίκα 3 (3-5)

4. ΑΕΚ 0 (2-8)

6ος όμιλος

ΛΙΟΝ - ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ (22:00)

Η Λιόν έχει αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση του Champions League έχοντας αποκτήσει αέρα τριών πόντων μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές και με νίκη επί της Χόφενχαϊμ στην Γαλλία (ισόπαλο με 3-3 έληξε το ματς των δύο ομάδων στην Γερμανία) κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα. Οι "λιονέ" έχουν φιλοξενήσει 12 φορές γερμανικές ομάδες και ο απολογισμός τους είναι 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες. Τρεις απουσίες θα έχουν οι γηπεδούχοι, τους τραυματίες Ντουμπουά, Φερί και Γκουιρί. Στον αντίποδα, η σταχτοπούτα του φετινού Champions League θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Γαλλία και θα κυνηγήσει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας καθώς σε περίπτωση ήττας και ταυτόχρονα νίκης της Σίτι επί της Σαχτάρ, θα μείνει και μαθηματικά εκτός δυάδας από την 4η αγωνιστική. Τέσσερις απόντες μετρούν οι Γερμανοί και αυτοί είναι οι τραυματίες Αμίρι, Γκέιγκερ, Χούμπνερ και Ρουπ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Λιόν: Λόπες, Μαρσέλο, Ντεναγέρ, Μορέλ, Ραφαέλ, Σεΐκ, Τουσάρ, Αουάρ, Μεντί, Φεκίρ, Ντεπάι

Χόφενχαϊμ: Μπάουμαν, Άνταμς, Βογκτ, Μπίτσακτσιτς, Καντεμπάρεκ, Γκρίλιτς, Ντεμιρμπάι, Σουλτζ, Μπελφοντίλ, Ζοέλιντον, Κράμαριτς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (22:00)

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θα υποδεχτεί η Μάντσεστερ Σίτι την Σαχτάρ. Όχι μόνο γιατί είναι πρωτοπόρος στον όμιλο μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές αλλά και επειδή έχει αρχίσει εντυπωσιακά στις 11 πρώτες αγωνιστικές της Premier League, με απολογισμό 9 νίκες και 2 ισοπαλίες, καθώς επίσης και 33 γκολ ενεργητικό (κορυφαία επίθεση) και 4 γκολ παθητικό (κορυφαία άμυνα). Οι "πολίτες", οι οποίοι επιβλήθηκαν 3-0 στο Ντόνετσκ πριν από δύο εβδομάδες, δεν υπολογίζουν τους τραυματίες Μπράβο, Ντε Μπράινε και Μανγκαλά. Η Σαχτάρ έχει το ρόλο του αουτσάιντερ στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" ενώ κουβαλάει και μία αρνητική παράδοση που την θέλει να μην έχει νικήσει ποτέ στην Αγγλία στα Κύπελλα Ευρώπης (1 ισοπαλία και 6 ήττες ο απολογισμός της). Εκτός έχουν τεθεί για τους "πορτοκαλί" οι τραυματίες Φερνάντο και Όρνετς, αμφίβολος είναι ο Μάρλος.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα, Μπερνάντο Σίλβα, Μαχρέζ, Αγκουέρο, Στέρλινγκ

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοβ, Μπούτκο, Κρίβτσοβ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μάικον, Στεπανένκο, Ουέλινγκτον, Πάτρικ, Τάισον, Ζούνιος Μοράες

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Μάντσεστερ Σίτι 6 (6-3)

2. Λιόν 5 (7-6)

3. Χόφενχαϊμ 2 (6-7)

4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 2 (4-7)

7ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΡΟΜΑ (19:55)

Το ματς των δύο ομάδων στο "Ολίμπικο" πριν από δύο εβδομάδες αποδείχτηκε παράσταση για έναν ρόλο καθώς η Ρόμα επικράτησε άνετα με 3-0, όμως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θέλει να πάρει την ρεβάνς για να αφήσει πίσω της στη βαθμολογία τους Ρωμαίους μετά την 4η αγωνιστική και να μείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης. Οδηγός για τους Ρώσους θα είναι αναμφίβολα η επκράτησή τους επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης για την 2η αγωνιστική με το χρυσό γκολ του Βλάσιτς, που έχει σκοράρει τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του στο φετινό Champions League. Απόντες για τους γηπεδούχους είναι οι Μπίστροβιτς, Κουτσάεβ, Μακάροβ, Βάσιν και Ερνάντες, ενώ αμφίβολος είναι ο Τζαγκόεβ. Η Ρόμα δεν έχει χάσει ποτέ σε τέσσερις επισκέψεις της στη Μόσχα και θα έχει ως αιχμή του δόρατος τον Έντιν Τζέκο που είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του Champions League με 5 γκολ. Βασικός θα είναι ο Κώστας Μανωλάς, νοκ-άουτ έχουν τεθεί οι τραυματίες Ντε Ρόσι, Κάρσντορπ, Λούκα Πελεγκρίνι και Περότι.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Φερνάντες, Μπεκάο, Μαγκνούσον, Ναμπάμπκιν, Αχμέτοβ, Βλάσιτς, Τζαγκόεβ, Σίγκουρντσον, Ομπλιάκοβ, Τσάλοβ

Ρόμα: Όλσεν, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροφ, Ενζονζί, Κριστάντε, Κλάιφερτ, Πελεγκρίνι, Ουντέρ, Τζέκο

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (22:00)

Η Βικτόρια έχασε την ευκαιρία για το τρίποντο στην πρεμιέρα όταν ισοφαρίστηκε στο φινάλε των καθυστερήσεων από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2-2) και η συνέχεια ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη για τους Τσέχους, καθώς γνώρισαν την ήττα σε "Μπερναμπέου" (1-2 από Ρεάλ) και "Ολίμπικο" (0-3 από Ρόμα). Σε περίπτωση που χάσει και ταυτόχρονα φύγει με το "διπλό" από την Μόσχα η Ρόμα, τότε αποχαιρετάει από την 4η αγωνιστι΄κη το όνειρο της πρόκρισης στην πρώτη δυάδα. Εκτός μάχης οι τραυματίες Κολάρ και Κρμέντσικ, αμφίβολος είναι ο Κόβαρικ. Στον αντίποδα, η Ρεάλ ετοιμάζεται να δώσει το πρώτο της εκτός έδρας ματς Champions League με τον Σαντιάγο Σολάρι στον πάγκο της, με τον Αργεντινό να συνεχίζει στο ρόλο του υπηρεσιακού μετά την αποπομπή του Τζούλεν Λοπετέγκι. Δεν υπολογίζονται από πλευράς Μαδριλένων οι τραυματίες Ντίας, Μαρσέλο, Βαγέχο και Βαράν ενώ αμφίβολος είναι ο Καρβαχάλ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Βικτόρια Πλζεν: Χρούσκα, Ρέζνικ, Χέιντα, Χούμπνικ, Λίμπερσκι, Προχάσκα, Χροσόβσκι, Χάβελ, Τσερμάκ, Κόπικ, Χόρι

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Οντριοθόλα, Νάτσο, Ράμος, Ρεγκιγιόν, Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο, Μπενζεμά, Μπέιλ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Ρόμα 6 (8-3)

2. Ρεάλ Μαδρίτης 6 ((5-2)

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (3-5)

4. Βικτόρια Πλζεν 1 (3-9)

8ος όμιλος

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ (19:55)

Η Βαλένθια πήρε σπουδαίο αποτέλεσμα στο "Ολντ Τράφορντ" την 2η αγωνιστική (0-0 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) όμως δεν μπόρεσε να κάνει το παραπάνω βήμα στη Βέρνη μένοντας στο 1-1 με την Γιουνγκ Μπόις και έμεινε έτσι στην 3η θέση της βαθμολογίας. Έχει πάντως την ευκαιρία να ανέβει μόνη στη 2η θέση σε περίπτωση που επικρατήσει εντός έδρας της Γιουνγκ Μπόις και ταυτόχρονα η Γιουβέντους καταβάλλει την αντίσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τορίνο. Εκτός μάχης για τις "νυχτερίδες" οι τραυματίες Τσέρισεβ, Παρέχο και Πιτσίνι. Στον αντίποδα, η Γιουνγκ Μπόις μετράει μόλις έναν βαθμό στον όμιλο και πολύ δύσκολα έχει βλέψεις για πρόκριση έστω και στο Europa League. Δεν υπολογίζονται για τον αγώνα του "Μεστάγια" οι Λοτόμπα, Φον Μπάλμος και Ούτριχ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Βαλένθια: Νέτο, Βας, Γκαμπριέλ, Γκαράι, Γκαγιά, Σολέρ, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκέδες, Ροντρίγκο, Μπατσουαγί

Γιουνγκ Μπόις: Βόλφλι, Εμπάμπου, Φον Μπέργκεν, Καμαρά, Μπενίτο, Σουλεϊμάνι, Σανόγκο, Σο, Φάσναχτ, Ασαλέ, Ορό

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (22:00)

Η πιο "καυτή" ομάδα της Ευρώπης είναι μέχρι στιγμής η Γιουβέντους, με την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να μετράει 10 νίκες και 1 ισοπαλία στις 11 πρώτες αγωνιστικές της Serie A και να έχει "3 στα 3" στους ομίλους του Champions League, ούσα η μοναδική που δεν έχει παραβιαστεί ακόμα η εστία της. Πριν από δύο εβδομάδες πέρασε νικηφόρα από το "Ολντ Τράφορντ" με το γκολ του Ντιμπάλα ενώ τώρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, αυτή τη φορά στο Τορίνο. Ο Αλέγκρι δεν μπορεί να στηριχτεί στους τραυματίες Τζαν και Ντόουγκλας Κόστα. Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέρχεται αγωνιστική κρίση από την αρχή της σεζόν και αυτό φαίνεται τόσο στο πρωτάθλημα που έχει μείνει σε απόσταση από την κορυφή (11 πόντους) αλλά και την 4η θέση (είναι στο -4 από την Τότεναμ) καθώς και από τους 4 μόλις βαθμούς που έχει συγκεντρώσει σε 3 ματς Champions League. Ιδιαίτερο το ματς για τον Πολ Πογκμπά καθώς αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την Γιουβέντους στην Ιταλία μετά τη μετακόμισή του στους "κόκκινους διαβόλους" το καλοκαίρι του 2016. Ο Μουρίνιο δεν υπολογίζει τους Λουκακού, Βαλένσια και Ντάλοτ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Γιουβέντους: Στσέσνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ματουντί, Κουαδράδο, Ρονάλντο, Ντιμπάλα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, Μάτιτς, Πογκμπά, Φρεντ, Μαρσιάλ, Σάντσες, Ράσφορντ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 8ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Γιουβέντους 9 (6-0)

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4 (3-1)

3. Βαλένθια 2 (1-3)

4. Γιουνγκ Μπόις 1 (1-7)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ