CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο Άγιαξ υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ με Άλβαρες και Τάντιτς

Ajax's Hakim Ziyech celebrates with Dusan Tadic, right,after scoring his side's second goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 8, 2019. (AP Photo/Peter Dejong)
Ajax's Hakim Ziyech celebrates with Dusan Tadic, right,after scoring his side's second goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 8, 2019. (AP Photo/Peter Dejong) AP PHOTO/PETER DEJONG

Ο Άγιαξ λύγισε με 2-0 την αντίσταση του ΑΠΟΕΛ στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Κουνάνε σεντόνι φέτος και οι Μπριζ και Σλάβια Πράγας (VIDEOS).

Μετά τον νταμπλούχο Ελλάδας ΠΑΟΚ που αντιστάθηκε αλλά τελικά υπέκυψε στη δύναμή του στον τρίτο προκριματικό γύρο, ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ να λυγίσει απέναντι στον πολύ ισχυρό Άγιαξ στα play offs, με την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ να επικρατεί 2-0 των πρωταθλητών Κύπρου στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" ( 0-0 το πρώτο ματς στην Λευκωσία) και να προκρίνεται στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Έκτος του "Αίαντα", στη μεγάλη αυτή γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα έχουν την χαρά να συμμετάσχουν φέτος και οι Μπριζ και Σλάβια Πράγας, με τους Βέλγους να επικρατούν 2-1 της ΛΑΣΚ (είχαν νικήσει 1-0 και στο πρώτο ματς εκτός έδρας) και τους Τσέχους να νικούν με 1-0 την Κλουζ (όπως και στο πρώτο παιχνίδι) και να δηλώνουν ξανά "παρών" στους ομίλους μετα τη σεζόν 2007-08.

Ο ΑΠΟΕΛ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ, ΑΓΙΑΞ

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης πέρασε εντελώς ανώδυνα για τον ΑΠΟΕΛ που ήταν εξαιρετικά στημένος αμυντικά, με τον Άγιαξ να αρχίζει να πιέζει πιο έντονα μετά το 20ο λεπτό έχοντας την κατοχή της μπάλας και κλείνοντας τους πρωταθλητές Κύπρου στα καρέ τους. Η υπεροχή όμως των Ολλανδών ήταν φλύαρη και καθόλου ουσιαστική, με την πρώτη ευκαιρία τους να έρχεται στο 36': απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ζιγές και απόκρουση της μπάλας σε κόρνερ από τον Μπέλετς με γροθιές.

Στο 41' ο Τάντιτς δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με προσπάθεια μέσα από την περιοχή, ωστόσο το γκολ που έψαξε αρκετά ο Αίαντας στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 43' μέσα από στημένη φάση. Ο Ζιγές εκτέλεσε φαλτσαριστά φάουλ από τα δεξιά και ο Μεξικανός στόπερ Έντσον Άλβαρες πήρε τη γυριστή κεφαλιά στην καρδιά της κυπριακής άμυνας, για να κάνει το 1-0 στο ντεμπούτο του στο Champions League.

Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου επεφύλαξε συγκινήσεις στο κοινό της "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", καθώς και οι δύο ομάδες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα όμως κανένα γκολ δεν μέτρησε. Στο 50' η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε ολόκληρη από την γραμμή της εστίας μετά από την κεφαλιά του Χούντελααρ, όμως μετά από χρήση του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ (ήταν στην αρχή της φάσης ο Φέλτμαν, για χιλιοστά) ενώ στο 54' δεν μέτρησε το γκολ του Πάβλοβιτς από πλευράς ΑΠΟΕΛ καθώς ήταν εκτεθειμένος όταν πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και νίκησε τον Ονανά.

Στη συνέχεια, ο Άγιαξ ανέβασε και άλλο στροφές και έχασε μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει δεύτερο γκολ με τους Ζιγές (58') και Χούντελααρ (65') που νικήθηκαν αμφότεροι από τον Μπέλετς, για να έρθει τελικά το 2-0 (φυσιολογικά με βάση την εικόνα του αγώνα) στο 80ο λεπτό.

Οι παίκτες του Τεν Χαγκ έκρυψαν τη μπάλα από τα δεξιά και αυτή έφτασε στον Χούντελααρ που έβγαλε σέντρα ακριβείας για την απέναντι πλευρά, με τον Τάντιτς να μπαίνει στην περιοχή και να νικάει τον Μπέλετς με άπιαστο διαγώνιο σουτ με το αριστερό.

Στα εναπομείναντα λεπτά η εικόνα δεν άλλαξε, με τον Άγιαξ να κρατάει το 2-0 απέναντι στους πρωταθλητές Κύπρου και να παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League φιλοδοξώντας να πάει μακριά και φέτος, μετά την περυσινή του πορεία μέχρι τα ημιτελικά.

ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΤΣΕΧΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

Στο φετινό Champions League θα συμμετέχουν 32 ομάδες από 16 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων το Βέλγιο και η Τσεχία, με τους εκπροσώπους τους να πανηγυρίζουν την είσοδο στους ομίλους με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στα play offs.

Η Μπριζ, μετα το 1-0 στην Αυστρία, επιβλήθηκε 2-1 εντός έδρας της ΛΑΣΚ ενώ η Σλάβια Πράγας μετά το 1-0 στην Ρουμανία, νίκησε την Κλουζ και στο γήπεδό της με το ίδιο σκορ, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους ομίλους για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια απουσίας.

Photo Credits: AP Photo/Peter Dejong

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ