CHAMPIONS LEAGUE

Άγιαξ: Οιωνοί τελικού και τροπαίου για τους Ολλανδούς

Ajax's Daley Blind and captain Matthijs de Ligt, right, celebrate their team's 1-0 win after the Champions League semifinal first leg soccer match between Tottenham Hotspur and Ajax at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, April 30, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Ajax's Daley Blind and captain Matthijs de Ligt, right, celebrate their team's 1-0 win after the Champions League semifinal first leg soccer match between Tottenham Hotspur and Ajax at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, April 30, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ο Άγιαξ έγινε η πέμπτη ομάδα που νικά εκτός έδρας διαδοχικά σε 16, προημιτελικά και ημιτελικά Champions League - οι τρεις από τους τέσσερις κατέκτησαν το τρόπαιο - αλλά και η 17η που νίκησε το πρώτο εκτός έδρας ματς στους 4. Οι 16 προκρίθηκαν στον τελικό, μόνον ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε.

Ο Άγιαξ νίκησε 1-0 την Τότεναμ με τον Φαν ντε Μπέεκ (15') στο Λονδίνο κι έκανε το μεγάλο βήμα για να επιστρέψει στον τελικό του Champions League μετά από 23 χρόνια!

Πρώτα έριξε τη Μαδρίτη, νικώντας 4-1 την Ρεάλ στους 16. Έπειτα έριξε το Τορίνο, νικώντας 2-1 τη Γιουβέντους για τα προημιτελικά. Την Τρίτη (30/4) έριξε το Λονδίνο, νικώντας 1-0 την Τότεναμ. Είναι η πέμπτη ομάδα σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης που νικά εκτός έδρας διαδοχικά σε 16, προημιτελικά και ημιτελικά Champions League.

Από τις προηγούμενες τέσσερις, μόνο μία δεν κατέκτησε το τρόπαιο. Η Ρεάλ, δηλαδή, του 1962. Η Λίβερπουλ κατέκτησε το τρόπαιο το 1984, η Μπάγερν το 2013 και η Ρεάλ την περυσινή σεζόν (2018).

Η ομάδα του Άμστερνταμ έγινε η 17η ομάδα που νικά στον πρώτο εκτός έδρας ημιτελικό. Οι 16 κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Μόνο μία δεν τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός το 1996 δεν τα κατάφερε κόντρα στον... Άγιαξ.

Η στατιστική στέκεται σύμμαχος της ομάδας της ολλανδικής πρωτεύουσας στην πορεία της προς τον τελικό της Μαδρίτης!

Photo credits: Eurokinissi

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ