CHAMPIONS LEAGUE

Πλζεν - Μπαρτσελόνα 0-4, ΜΠΑΤΕ - Μίλαν 1-1

Massimo Ambrosini of AC Milan (R) vies for the ball with Marco Simic of Bate Borisov (L) during their UEFA Champions League Group H football match in Minsk, on November 1, 2011.  AFP PHOTO/ VIKTOR DRACHEV (Photo credit should read VIKTOR DRACHEV/AFP/Getty Images)
Massimo Ambrosini of AC Milan (R) vies for the ball with Marco Simic of Bate Borisov (L) during their UEFA Champions League Group H football match in Minsk, on November 1, 2011. AFP PHOTO/ VIKTOR DRACHEV (Photo credit should read VIKTOR DRACHEV/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-0 την Πλζεν με χατ-τρικ του Μέσι και προκρίθηκε στους "16" μαζί με την Μίλαν, η οποία έμεινε στο 1-1 με την ΜΠΑΤΕ (videos)

Η Μίλαν προηγήθηκε στο Μπορίσοβ, αλλά η ΜΠΑΤΕ κατάφερε να πάρει ισοπαλία χάρη σε ένα ανύπαρκτο πέναλτι.

Ο Ιμπραχίμοβιτς πέτυχε το γκολ των "ροσονέρι" και αυτό αφιερώθηκε φυσικά στον Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-0 την Βικτόρια στο Πλζεν και έτσι οι Καταλανοί μαζί με την Μίλαν έγιναν οι πρώτες ομάδες που πέρασαν στους "16" του Champions League.

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε χατ-τρικ, έφτασε τα 200 γκολ με την Μπαρτσελόνα, τα ξεπέρασε και πλέον έχει 202.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Μίλαν 1-1

Σκόρερς: 55' πέν. Μπρεσάν / 22' Ιμπραχίμοβιτς

Γήπεδο: "Στάντιον Ντινάμα", Μινσκ

Διαιτητής: Πέτερ Ράσμουσεν (Δανία)

Η Μίλαν άνοιξε το σκορ στο 22' με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και το γκολ φυσικά αφιερώθηκε στον Αντόνιο Κασάνο, με τον Μπόατενγκ να δείχνει την 2η φανέλα που φορούσε από μέσα με το όνομα του Ιταλού στράικερ.

Ο Ιμπραχίμοβιτς στο κέντρο του γηπέδου έκλεψε την μπάλα από τον Λιχταρόβιτς και ο Ρομπίνιο έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Σουηδό και αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το 3ο του τέρμα στην διοργάνωση.

Το επόμενο λεπτό ο Κρίστιαν Αμπιάτι έσωσε τους "ροσονέρι" με εντυπωσιακή απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Σκάβις.

Στο 39' ο Ρομπίνιο από κλέψιμο του Αμπροζίνι έκανε το "1-2" και έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον τερματοφύλακα, πλάσαρε από πλάγια, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Οι Λευκορώσοι ισοφάρισαν σε 1-1 με την εκτέλεση πέναλτι του Ρενάν Μπρεσάν στο 55', πέναλτι που δεν έκανε βέβαια ο Αμπάτε στον Κοντσεβόι, αλλά ο διαιτητής το έδωσε.

Η Μίλαν έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μπόατενγκ, ενώ και η ΜΠΑΤΕ είχε φάσεις να πάρει το ματς, ενώ οι Ιταλοί θα εξασφαλίσουν πρόκριση μαζί με την Μπαρτσελόνα, αν αυτή νικήσει την Βικτόρια Πλζεν αργότερα.

ΜΠΑΤΕ: Γκούτορ, Γιούρεβιτς, Ραντγκόβ, Μπορντάτσεβ, Σίμιτς, Βολόντκο, Λιχταρόβιτς (63' Ολεχνόβιτς), Κοντσεβόι (84' Γκορντεϊτσούκ), Ρενάν Μπρεσάν, Μπάγκα (76' Παβλόβ), Σκάβις.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα (67' Μπονέρα), Τιάγκο Σίλβα, Ταΐβο, Αμπροζίνι, Ακουϊλάνι (69' Ζέεντορφ), Νοτσερίνο, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, Ρομπίνιο (83' Σιμόνε Γκαντζ), Ιμπραχίμοβιτς.

Βικτόρια Πλζεν - Μπαρτσελόνα 0-4

Σκόρερς: 24' πέν., 45'+2 και 92' Μέσι, 72' Φάμπρεγκας

Γήπεδο: "Σίνοτ Τιπ Αρένα", Πράγα

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σέργκεχοφερ (Αυστρία)

Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 24' με εκτέλεση πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να σκοράρει με αυτόν τον τρόπο το 200ό του γκολ με τους "μπλαουγκράνα".

Ο Μέσι ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι από τον Μάριαν Τσιζόβσκι, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το 201ο γκολ για τον Μέσι ήρθε στο 45'+2, κάνοντας το 2-0 με κοντινό πλασέ, αφού άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα με τον Αντριάνο.

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και σκόραρε στο 72' με κεφαλιά από σέντρα του Ισαάκ Κουένκα, ενώ ο Λιονέλ Μέσι στο 92' διαμόρφωσε το τελικό 0-4, συμπληρώνοντας το χατ-τρικ του.

Την ασίστ έκανε ο Ζεράρ Πικέ με εξαιρετικό "τακουνάκι", ενώ πλέον ο Μέσι είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 5 τέρματα.

ΠΛΖΕΝ: Πάβλικ, Λιμπέρσκι, Γιράνεκ, Τσισόβσκι, Ραϊτόραλ, Κόλαρ (68' Ντούρις), Μπίστρον, Πετρζέλα, Πίλαρ, Χόρβατ (78' Ρέζνικ), Μπάκος (24' Σεβίνσκι).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες (71' Μάξουελ), Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ (73' Αλέξις Σάντσες), Μπουσκέτς (65' Κεϊτά), Τιάγκο Αλκάνταρα, Φάμπρεγκας, Κουένκα, Αντριάνο, Μέσι.

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 10 (13-2)

2. Μίλαν 8 (7-3)

3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 2 (2-9)

4. Βικτόρια Πλζεν 1 (1-9)

Ο πίνακας των σκόρερς

5 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

3 γκολ

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Χουλκ (Πόρτο)

ΜΠΑΤΕ - Μίλαν 1-1

Πλζεν - Μπαρτσελόνα 0-4

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ