CHAMPIONS LEAGUE

Πόρτο - ΑΠΟΕΛ 1-1, Σαχτάρ - Ζενίτ 2-2

Πόρτο - ΑΠΟΕΛ 1-1, Σαχτάρ - Ζενίτ 2-2

Παρά την γκάφα του Χιώτη το ΑΠΟΕΛ πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Πόρτο στο "Ντραγκάο" και έμεινε στην κορυφή. Ισόπαλοι και η Σαχτάρ με Ζενίτ (videos)

Το ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, καθώς πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Πόρτο στο "Ντραγκάο" και έμεινε στην κορυφή του 7ου ομίλου.

Η γκάφα του Χιώτη στην εκτέλεση φάουλ του Χουλκ (0-1) δεν στοίχισε στους Κύπριους, ενώ ισόπαλες με 2-2 αναδείχθηκαν στο Ντόνετσκ η Σαχτάρ με την Ζενίτ.

Πόρτο - ΑΠΟΕΛ 1-1

Σκόρερς: 13' Χουλκ / 19' Αΐλτον

Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο

Διαιτητής: Αντονί Γκοτιέ (Γαλλία)

Ο ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για τον Διονύση Χιώτη, καθώς στο 13' ο Χουλκ εκτέλεσε απευθείας μακρινό φάουλ, ο Έλληνας πορτιέρο έκανε λάθος υπολογισμό και δέχτηκε ένα αστείο γκολ για το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από την πρωταθλήτρια Κύπρου, με τον Αΐλτον να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 19' με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή.

Ο Διονύσης Χιώτης λόγω τραυματισμού στο 52' αντικαταστάθηκε από τον Ούρκο Πάρντο, ενώ στο 92' μπήκε στο ματς ο Άλντο Αντόρνο και λίγο έλειψε να χαρίσει και την νίκη στο ΑΠΟΕΛ, αλλά ο Έλτον έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο τετ-α-τετ με τον Παραγουανό.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο (69' Μπελούστσι), Γκουαρίν, Ζοάο Μοουτίνιο (78' Ντεφούρ), Χουλκ, Χάμες Ροντρίγκες (69' Σιλβέστρε Βαρέλα), Κλέμπερ.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης (52' Πάρντο), Πουρσαϊτίδης, Κακά, Ολιβέιρα, Ουΐλιαμ Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (72' Γιάχιτς), Τρίτσκοβσκι (92' Αντόρνο), Αΐλτον.

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2-2

Σκόρερς: 15' Ουΐλιαν, 45'+1 Λουΐζ Αντριάνο / 33' Σιροκόβ, 60' Φαϊζούλιν

Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρίνα", Ντόνετσκ

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Μόλις στο 9' η Ζενίτ κέρδισε πέναλτι, όμως ο Ρίμπκα απέκρουσε την εκτέλεση του Σιροκόβ, όπως και στο 14' απέκρουσε εντυπωσιακά στο τετ-α-τετ με τον Ντάνι.

Ότι δεν κατάφεραν οι Ρώσοι, κατάφεραν οι Ουκρανοί στο 15', καθώς ο Ουΐλιαν άνοιξε το σκορ στο 15' με καταπληκτικό σουτ.

Ο Σικορόβ πάντως λυτρώθηκε για το χαμένο πέναλτι στο 33', καθώς ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό πλασέ από πλάγια, αφού απέφυγε τον Ρίμπκα με το κοντρόλ με το σώμα στην κίνηση.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου η Σαχτάρ προηγήθηκε εκ νέου με τον Λουΐζ Αντριάνο να παίρνει την μπάλα στην περιοχή με πλάτη στο τέρμα, να γυρίζει εξαιρετικά και με πλασέ να κάνει το 2-1.

Το 2-2 ήρθε στο 60' με τον Φαϊζούλιν να "κρεμάει" με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ τον Ρίμπκα, έπειτα από το λάθος του Τσιζόβ, ο οποίος από πάσα του Τσιγκρίνσκι γλίστρησε και η μπάλα έφτασε στον Φαϊζούλιν.

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Σρνα, Τσιζόβ (73' Κούτσερ), Τσιγκρίνσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Ζάντσον (67' Μχιταριάν), Ντόουγκλας Κόστα (75' Άλεξ Τεϊσέιρα), Ουΐλιαν, Λουΐζ Αντριάνο.

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Χουμπότσαν, Μπρούνο Άλβες, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Ντενισόβ, Σιροκόβ, Ζιριανόβ (91' Σεμάκ), Φαϊζούλιν, Ντάνι, Μπουχαρόβ (74' Λάζοβιτς).

Η βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ 5 (4-3)

2. Ζενίτ 4 (6-5)

3. Πόρτο 4 (4-5)

4. Σαχτάρ 2 (4-5)

Ο πίνακας των σκόρερς

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

3 γκολ

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Πόρτο - ΑΠΟΕΛ 1-1 (highlights)

Σαχτάρ - Ζενίτ 2-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ